Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

IJsland Stopover Akureyri

De IJsland Stopover Akureyri is een ideale manier om een gevarieerde indruk van IJsland te krijgen! Heen vlieg je, terug reis je per 4-WD bus! Combineer je reis naar USA of Canada met een dubbele ‘stedentrip’ IJsland. Vanuit de hoofdstad Reykjavik zijn er voor overdag uitgebreide excursiemogelijkheden terwijl je ‘s avonds van de gezelligheid van de stad kunt genieten. Vanuit de tweede ‘stad’ van IJsland, Akureyri, is een dagexcursie naar het fascinerende gebied rond Mývatn inbegrepen. Bij deze stopover is op de heenreis van Reykjavik naar Akureyri de vlucht inbegrepen, de terugreis naar Reykjavik is per 4-WD bus over de hooglandenroute Kjölur (alleen in het hoogseizoen). Deze stopover is een ideale manier om in korte tijd een gevarieerde indruk van IJsland te krijgen.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1-3

Reykjavik

Drie toestellen van luchtvaartmaatschappij Icelandair op de luchthaven van Keflavik, IJsland.

De reis gaat van start met een transfer vanaf de luchthaven Keflavík naar je accommodatie in Reykjavik. Je verblijft 3 nachten in de hoofdstad, en kunt desgewenst vooraf excursies bijboeken.

In de zomermaanden is het een aanrader om op een avond te genieten van een volledig verzorgde dinercruise. Vertrek vanuit haven van Reykjavik op vrijdagavonden.

Leuk om deze dag te doen:
EXC8 Zuidkustavontuur
EXC80 Reykjavík walvistour


Dag 4-6

Akureyri

IJsland - Akureyri2Op dag 4 vlieg je vanaf de kleine luchthaven bij Reykjavik naar Akureyri in Noord-IJsland, waar je 3 nachten verblijft. Een dagexcursie naar het fascinerende gebied rond Mývatn is inbegrepen. Hier zie je onder andere vreemdsoortige lavaformaties, borrelende zwavel- en modderpoelen, prachtige basaltformaties en pseudokraters. De overige dagen zijn vrij in te vullen, excursies kunnen desgewenst vooraf bijgeboekt worden.
Let op: bij de walvisexcursie Dalvík is geen vervoer inbegrepen. Je kunt per bus naar Dalvík reizen.

Leuk om deze dag te doen:
EXC20 Sky Lagoon
EXC23 Cavetour Vidgelmir
EXC58 Kajakken rond de Gletsjer
EXC82 Dalvík walvistour


Dag 7

Reykjavik

IJsland - KerlingarfjollVandaag reis je vanuit Akureyri per bus terug naar Reykjavik. In het hoogseizoen is de hooglandenroute Kjolur geopend en zal de busreis per 4-WD bus via deze route gaan. Buiten het hoogseizoen wordt de noordwestelijke route via de ringweg gereden. Mocht je liever terug willen vliegen vanuit Akureyri naar Reykjavik, dan is dit mogelijk (bij boeking opgeven, meerprijs ca. € 20). De laatste overnachting is in Reykjavik.Dag 8

Vertrekdag

Je wordt bij de accommodatie opgehaald voor de transfer naar de luchthaven Keflavík, waar de reis eindigt.