Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

IJsland met eigen auto

*** Vanwege de beperkte beschikbaarheid zijn reizen naar IJsland enkel op aanvraag te boeken. Neem contact op met ons team om je wensen te bespreken: [email protected]  |  030-230 8010 ***

De reis IJsland met eigen auto geeft je de mogelijkheid met de eigen auto op pad te gaan. Bij deze reis is de ferry vanuit Denemarken naar IJsland inbegrepen. In 2 weken tijd rijd je IJsland rond via de goed begaanbare ringweg. Halverwege de IJsland rondreis is een 4-daags verblijf in een vakantiewoning ingepland in de regio Selfoss, om even op adem te komen.
De totale reisduur is in het hoogseizoen 19 dagen en in het voor- en naseizoen 22 dagen.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1-2

Heenreis per Smyril Line

De Norrona veerboot vaart tussen de groene Faroer eilanden door.Het vertrek vanuit Hirtshals is op dinsdag (uitgaande van het vaarschema in het hoogseizoen) met de MS Norröna, waarna je woensdag de hele dag op zee doorbrengt.
De Nörrona is een modern, volledig gestabiliseerd schip voorzien van airconditioning. Aan boord vind je de volgende faciliteiten: winkels, restaurants, bars, discotheek, nachtclub, fitness centrum, kinderspeelplaats, sauna en zwembad.

N.B. Buiten het hoogseizoen geldt een afwijkend vaarschema, waardoor zowel vertrek- en aankomsttijden en -dagen, alsmede de totale reisduur kunnen afwijken.Dag 3
ca. 250 km

Fjorden en vissersdorpjes

De vis hangt te drogen aan het zwarte houten schuurtje op de Faeroer eilanden.

Na de ontscheping begin je aan de rondreis door prachtig IJsland! Je komt aan in Oost-IJsland. Deze regio van IJsland is op zijn minst interessant te noemen. Er zijn vele prachtige fjorden en bijzondere kleine kustdorpjes te bezoeken.

Eskifjördur ligt aan de gelijknamige fjord en heeft een interessant visserijmuseum. Je kunt hier een boot huren en zelf op kabeljauw vissen.
Even buiten het stadje kun je een inmiddels gesloten mijn, waar het mineraal dubbelspaat gedolven werd, bezoeken. Er zijn diverse wandelroutes in de omgeving uitgezet.

In het plaatsje Stödvarfjördur staat het stenenmuseum van Petra, een particuliere stenen- en mineralencollectie, opgebouwd door een opmerkelijke vrouw. Vervolgens kom je langs Breiddalsvík (baai van de brede dalen), hier vind je de hoogste bergen in dit deel van IJsland. In deze regio bevinden zich diverse vislodges, waar men op wilde zalm kan vissen.

Djúpivogur is een klein vissersstadje, ten noordoosten van de Vatnajökull gletsjer. Tegenover het stadje ligt het onbewoonde eiland Papey, waar veel papegaaiduikers nestelen. De karakteristieke berg Búlandstindur (1069m), met z’n piramidevorm domineert het landschap.

Je rijdt vervolgens door naar Höfn voor je overnachting van vandaag.
Deze plaats staat alom bekend voor de goede kreeft die je hier kunt eten.Dag 4
ca. 210 km

IJsbergenmeer en Nationaal Park Skaftafell

Een deelnemer van de fotoreis van FotoClass fotografeert ijsschotsen in Jokulsarlon op IJsland.

Eén van de grootste highlights van het zuidoosten is Jökulsárlón. Een ijsbergenlagune waar ijsbergen, afkomstig van de gletsjertong Breidamerkurjökull, in een meer afkalven. Je rijdt vanochtend langs deze prachtige plek, gelegen direct aan de ringweg. Je kunt het niet missen! Het meer heeft een open verbinding met zee, waardoor het strand vaak bezaaid ligt met prachtige ijssculpturen. Van eind april tot eind oktober worden er korte bootexcursies op het meer gemaakt. Een tweede wat kleiner ijsbergenmeer, dat Fjallsárlón heet, ligt ten westen van Jökulsárlón. Hier zijn ook boottochten per RIB boot te maken.

Weerspiegeling van de gletsjer in het meertje.

De route voert je verder langs het Nationale Park Skaftafell, dat tussen de plaatsjes Höfn en Kirkjubæjarklaustur ligt en heeft een oppervlakte van 1700 km². Hier vind je de waterval Svartifoss, de vallei Morsárdalur en de gletsjer Skaftafellsjökull, een onderdeel van de Vatnajökull. In Skaftafell N.P. zijn prachtige wandelroutes uitgezet. Er worden diverse actieve excursies aangeboden, waaronder een gletsjerwandeling op de Svinafellsjökull.

De waterval valt langs basalt rotsen naar beneden tussen groene varensJe eindpunt van vandaag is Kirkjubæjarklaustur, een klein dorpje met ca. 300 inwoners, omgeven door een imposant landschap, dat bestaat uit uitgestrekte lavavelden bedekt met een dikke laag mos, diepe kloven, basaltrotsen en watervallen.

Je verblijft 1 nacht in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur.

Leuk om deze dag te doen:
EXC95 Boottocht IJsbergenmeer
EXC96 Boottocht Fjallsarlon
EXC32 Gletsjerwandeling Z/oost
EXC93 Ingolfshöfdi vogeltour


Dag 5
ca. 75 km

Natuurgebied Lakagígar

De mooie kloof Fjadrargljufur in IJsland, op de route naar Lakagigar.

Je rijdt vandaag vanuit Kirkjubæjarklaustur naar Vík. In de maanden juli en augustus is de hooglandenroute naar het gebied van Lakagígar geopend. In het jaar 1783 kwam hier een 25 km lange spleetvulkaan tot uitbarsting, waarbij lava uit ca. 130 kraters over kostbare landbouwgrond stroomde. Dit was de meest verwoestende vulkaanuitbarsting die IJsland ooit gekend heeft. Giftige gaswolken vernietigden meer dan 50% van de veestapel, wat uiteindelijk leidde tot hongersnood, waarbij een kwart van de bevolking omkwam.

De kraters zijn nu met een dikke laag groene mos begroeid en de rode en zwarte tinten van de lava geven een prachtig contrast. Deze route kan alleen zelf gereden worden met een 4-WD terreinwagen, of als busexcursie worden geboekt. Indien je de vandaag de excursie naar Laki wilt maken, kun je ons verzoeken het verblijf in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur te verlengen naar 2 nachten.

De lavavelden in zuidoost IJsland zijn bedekt met een laagje mos.Vanuit Kirkjubæjarklaustur rijd je door het met mos begroeide lavaveld Eldhraun richting het westen. De eerste grote stad die je tegen gaat komen is Vík í Mýrdal, tevens het meest zuidelijkste puntje van IJsland (vasteland). Deze plek staat bekend om de gitzwarte zandstranden, bezaaid met basaltkolommen, de sterke stroming en de vogelrots Dyrhólæy.
De rots is privé bezit en wordt meestal na de 3e week van juni geopend voor het publiek, dit vanwege het broedseizoen, waarna de rots vaak vol zit met papegaaiduikers.

Een veld met paardenbloemen met de brede waterval in de verte met een helder blauwe lucht.Voorbij Vík, richting Skógar rijd je langs de 60m hoge waterval Skógafoss. Even verderop, bij de afslag naar hooglandengebied Thórsmörk kun je de waterval Seljalandsfoss, waar je achter langs kunt lopen, al vanaf de weg zien. Even voorbij Skógar is de afslag naar de gletsjertong Sólheimajökull, waar je een gletsjerwandeling onder leiding van een gids kunt maken.

Je verblijft 1 nacht in de regio Vík/Skógar.

Leuk om deze dag te doen:
EXC12 Laki Superjeep tour
EXC31 Gletsjerwandeling Zuid


Dag 6
ca. 150 km

Op weg naar je vakantiewoning

Vulkaanuitbarsting Fimmvörðuháls op IJsland in 2010, niet veel later volgde Eyjafjallajökull.

Terwijl je richting Hvolsvöllur rijdt, kom je langs de vulkaan Eyjafjallajökull, die in 2010 voor de nodige overlast zorgde. Het informatiecentrum is gesloten, maar in Hvolsvöllur leer je in het Lava Centre álles over vulkanen. Dit interactieve museum is een aanrader voor jong en oud.

Je kunt vandaag uiteraard meer stops inplannen, we geven je enkele tips in dag 7 t/m 9. Je verblijft in het Golden Circle gebied in een vakantiewoning voor de komende 4 nachten.

Leuk om deze dag te doen:
OV Lava Centre


Dag 7

Het Golden Circle gebied

Een duiker met zaklamp in het heldere water van de Silfra kloof in zuid IJsland.

De Golden Circle bestaat uit 3 bezienswaardigheden die allen adembenemend mooi, indrukwekkend en bijzonder zijn. Je brengt vanochtend een bezoek aan het Nationale Park Thingvellir. Deze plaats is in de geschiedenis van IJsland van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht. Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers op af komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen. Je kunt hier tevens prachtig wandelen en snorkelen of duiken in het heldere water.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

De Gullfoss waterval in de zomerAls laatste is de ‘Gouden Waterval’ Gullfoss aan de beurt. Algemeen bekend is vanwege het vele stuifwater dat er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.

Als je nog tijd over hebt zijn Vikingboerderij Stöng en het práchtige natuurgebied Gjaín een absolute aanrader! De wegen hier naartoe kunnen in slechte staat zijn, waardoor ze niet begaanbaar zijn voor alle voertuigen.

Leuk om deze dag te doen:
EXC46 Silfra snorkeltour
EXC47 Silfra duikexcursie
EXC6 Secret Lagoon
EXC48 Raften Zuid IJsland


Dag 8

Ontdek vulkanisch Reykjanes

Een auto op een gravelweg in IJsland met op de achtergrond de Reykjanes vuurtoren in de wolken.Er is in Zuid-IJsland zoveel te zien, dat het schiereiland Reykjanes vaak onterecht overgeslagen wordt. Dit vulkanische schiereiland is de thuisbasis van de internationale luchthaven, en als je vanuit Keflavik Airport begint te rijden rijd je bijna over de maan, zo surrealistisch is het landschap. Tijd dus om dat van dichterbij te bekijken!

Het schiereiland Reykjanes kenmerkt zich door imponerende lavalandschappen. Bezienswaardigheden zijn het even buiten Grindavík gelegen geothermische gebied Krýsuvík, met sterk ruikende zwavelbronnen en borrelende modderpoelen evenals het, bij de vuurtoren van Reykjanes gelegen geothermisch gebied Gunnuhver. Dit gebied is vernoemd naar de heks Gunna, de IJslanders zeggen dat haar geest de aarde nooit verlaten heeft na een onopgeloste ruzie met de sheriff voor haar dood.

Als je door rijdt vind je de Blue Lagoon, waar het heerlijk badderen is in het warme mineraalrijke water. De populaire baden liggen vlakbij de luchthaven, wat iedere bezoeker van IJsland de kans geeft dit fenomeen te bewonderen. Hoewel er inmiddels vele andere warmwaterbaden zijn op IJsland, blijft de Blue Lagoon één van de spectaculairste!

Tot slot kun je op Reykjanes ook de “Brug der Continenten” bezoeken, op de grenslijn van de Amerikaanse plaat in het westen en de Euraziatische plaat in het oosten. Je kunt het ‘rondje’ afmaken door via Reykjavik terug te rijden naar je vakantiewoning.

 

Leuk om deze dag te doen:
EXC1 Entree Blue Lagoon
EXC11 Lavatunnel tour


Dag 9

Ontdek hoofdstad Reykjavik

Fietser in Reykjavik kijkt naar Perlan met fontein op de voorgrond.

De rit naar hoofdstad Reykjavik is niet zo lang, maar hoe eerder je in de stad bent, hoe meer je kunt doen! In de gezellige stad is genoeg te beleven, voor de liefhebbers zijn er vele winkeltjes, voornamelijk gelegen aan de hoofdstraat: Laugavegur.

Maar shoppen is niet het enige, een bezoek aan de Hallgrimskerk, Perlan of Harpa behoort ook tot de mogelijkheden. De stad is daarnaast goed voorzien wat horeca betreft, bij mooi weer leeft de stad buiten en worden er op elke hoek terrassen gevormd voor een hapje en een drankje. Het diner vanavond is op eigen gelegenheid, de stad Reykjavik heeft een breed en gevarieerd aanbod aan restaurants.

Bootjes in de haven van Reykjavik voor het kantoor van aanbieders van walvistours.

Liever iets actievers? Als je op tijd in de stad arriveert is het mogelijk een walvisexcursie te boeken, of de stad op de fiets te verkennen!

Leuk om deze dag te doen:
EXC100 Fietstour Reykjavík
EXC2 Vulkanisch Reykjanes
EXC89 Puffin express


Dag 10
ca. 117km

Lavawatervallen en ijstunnel

Je rijdt vanuit Selfoss in de richting van Borgarnes, waar een koffiestop met een heerlijk stuk gebak en een bezoek aan het sagamuseum aan te raden zijn. Borgarnes is je eindbestemming van vandaag, maar we raden je aan door te rijden naar Reykholt, gelegen tussen Borgarnes en de gletsjer Langjökull en de geboorteplaats van Snorri Sturluson, één van IJslands bekendste sagaschrijvers. Deildártunguhver, IJslands meest productieve heetwaterbron ligt vlakbij. Hier wordt warm water via pijpleidingen vervoerd naar de omliggende dorpen en steden.

De Hraunfossar waterval in IJsland in de herfst met geel kleurende struiken.Wat je in deze regio absoluut niet mag missen zijn de circa 1 km brede Hraunfossar lavawatervallen, gelegen even voorbij Reykholt. Deze spectaculaire watervallen persen zich onder een lavawand door, in de rivier de Hvitá, waardoor het water een unieke blauwe kleur krijgt. Achter de Hraunfossar vind je tevens waterval Barnafoss.

We raden we je aan mee te gaan naar de ijstunnel op de gletsjer Langjökull. De door mensen gemaakte ijstunnel is een unieke excursie op IJsland. Vanuit Husafell reis je per 8-WD monstertruck óf per sneeuwscooter, naar de ingang van de tunnel. De enthousiaste gidsen nemen je mee op pad en leren je alles over de tunnel en de gletsjer.

Voorbij de plaats Húsafell kan je mee de Vidgelmir cave in. De Vidgelmir cave wordt bejubeld als één van de machtigste grotten van IJsland. Met zijn 1600m zit de grot vol kleurenpracht en bijzondere lavaformaties.

Je overnacht in de regio Borgarnes.

Leuk om deze dag te doen:
EXC23 Cavetour Vidgelmir
EXC34 Into the Glacier - classic


Dag 11
ca. 224 km

Rondje Snæfellsnes

Het zwarte kerkje van Budir West IJsland, gefotografeerd tussen gele bloemetjes door.Vanuit Borgarnes rijd je gemakkelijk het schiereiland Snæfellsnes op, aan de zuidkust bevindt zich de prachtige zwarte kerk van Budir.
De kerk is zwart geschilderd met pek. Het idee is, dat zelfs het onvoorspelbare, ruige weer op IJsland de Budakirkja ongemoeid laat. Het is een prachtig zicht, omgeven door de mosvelden waar je goed kunt wandelen is dit de stop meer dan waard. Verderop vind je de vissersdorpen Arnarstapi en Hellnar, deze 2 slaperige dorpjes liggen aan de voet van de gletsjer. Via een circa 2,5 km lange wandelroute kun je de prachtige kustlijn, met zijn vele rotsformaties, tussen de twee dorpen verkennen.

Snaefellsjokull in West IJsland, gefotografeerd over het water heen.Als je verder rijdt kom je langs Snæfellsjökull Nationaal Park, het park wordt gedomineerd door de 1446m hoge vulkaan Snæfellsjökull, die circa 2000 jaar geleden voor het laatst is uitgebarsten. Het grootste deel van dit schiereiland, met zijn prachtige vogelkliffen en rotsformaties, maakt deel uit van het nationaal park. Het is de moeite waard lavagrot Vatnshellir te bezoeken.

De vin van een walvis komt boven het water uit.

Als je het rondje verder rijdt is het de moeite waard te stoppen in Rif, waar ’s zomers een grote kolonie arctische sternen te vinden zijn. Via vissersdorp Ólafsvik, waar een walvisexcursie gemaakt kan worden, kom je uit in Stykkishólmur aan de Noordzijde van het schiereiland. Het gezellige havenstadje Stykkishólmur is een bezoekje waard, met zijn leuke restaurants en een interessant vulkaanmuseum. Vanuit de haven kun je een boottocht door de fjord maken.

Je overnacht op het schiereiland, vaak in de omgeving van Stykkishólmur.

Leuk om deze dag te doen:
EXC94 Viking Sushi Adventure
EXC24 Cavetour Vatnshellir
EXC83 Olafsvík walvistour
EXC88 Puffins paradise


Dag 12
ca. 317 km

Hoogvlakte, zeehondenkolonie en rotsformatie

De oude vulkanische Grábrok krater in west IJsland.Je rijdt vandaag vanuit de omgeving van Stykkishólmur naar Varmahlid. Je rijdt in de meeste gevallen eerst terug naar Borgarnes om vervolgens de ringweg te volgen. Op ca. 30 minuten rijden, ten noorden van Borgarnes kom je zowel de fotogenieke Glanni waterval tegen, als ook de Grábrók krater. De krater is voorzien van trappen waardoor je deze kunt beklimmen om zo een mooi uitzicht te hebben over de omgeving.

Over de hoogvlakte Laxárdalsheidi rijd je naar het noorden, richting het schiereiland Vatnsnes, waar zich een zeehondenkolonie bevindt. In de directe omgeving is ook de fraaie rotsformatie Hvítserkur te zien.

Een groepje zeehonden liggen op een ijsschots in het ijsbergenmeer Jokulsarlon, in zuidoost IJsland.

is ongeveer 15m hoog. De basis is met beton verstevigd, omdat de golfslag van de Atlantische Oceaan de rots anders allang zou hebben doen instorten. De naam betekent “wit hemd”, vanwege de vele vogeluitwerpselen op de rots, onder andere van noordse stormvogels.

Als je het schiereiland Vatnsnes overslaat en de ringweg volgt kom je wegnr. 715 tegen die je kunt volgen op weg naar de kloof Kólugljúfur. Het is een gravelweg, maar als het weer goed is geweest, is de weg goed begaanbaar voor normale personenwagens.

Overnachting in de omgeving van Varmahlid.

Leuk om deze dag te doen:
EXC41 The River Delta


Dag 13
ca. 185 km

Paarden, museumboerderij en Akureyri

Een mooi wit IJslands paard in Oost-IJsland.

Je rijdt vandaag vanuit Varmahlid naar Akureyri. Als het weer het toelaat raden wij je aan bovenlangs te rijden. Je rijdt in het Skagafjördur district, vooral beroemd vanwege de vele paardenfokkerijen. Je kunt hier op verschillende locaties een demonstratie bijwonen, waar het IJslandse paard de beroemde “tölt” (viertakt telgang) laat zien. Je kunt ook even stoppen bij de museumboerderij Glaumbær voor een blik op het IJslandse leven in vroegere tijden.

Je komt o.a. langs Siglufjördur, een schilderachtig vissersstadje dat zijn bekendheid heeft te danken aan de succesvolle haringvisserij in de vorige eeuw. Er is een prachtig museum, waar je terug gaat in de tijd. Iedere zomer in augustus wordt hier een haringfestival gehouden, dat bezoekers van over de hele wereld trekt.

Twee rode visserboten in de haven van Dalvik.Even verderop ligt Dalvík, een klein vissersdorp waar je vanuit de haven een walvistour kunt inplannen. Het leuke van deze tour is dat er onderweg lekkernijen uit zee gevist worden die daarna direct van de barbecue genuttigd kunnen worden. Het noorden van IJsland is dé plek om walvissen te spotten!

Je eindigt de dag in Akureyri, waar je overigens ook via ringweg nr. 1 kunt komen. Deze 2e stad van IJsland heeft iets meer keuze qua horeca en winkeltjes dan je de afgelopen dagen bent tegengekomen en is een leuke tussenstop. In de stad zelf vind je o.a. een prachtige botanische tuin en een geothermisch verwarmd buitenzwembad.

Overnachting in of nabij Akureyri.

Leuk om deze dag te doen:
EXC82 Dalvík walvistour
OV The Battle of Iceland


Dag 14-15

Kraters en gedoofde vulkanen in Mývatn

Je rijdt vandaag vanuit Akureyri naar de omgeving van Mývatn/Húsavík. Onderweg kom je langs de Godafoss, de waterval van de goden, zeker een bezoek waard! In het jaar 1000 na Christus heeft IJsland het christendom aanvaard als nationale godsdienst, hoewel binnenshuis andere godsdiensten nog aanboden mogen worden. Als blijk van waardering gooide de bedenker van deze constructie, Thorgeir Thorkelsson, zijn heidense afgodsbeelden in deze waterval. Vandaar de naam Godafoss.

Er komt stoom uit een bergje stenen bij het geothermische gebied Namaskard in noord IJsland.

Mývatn is het gebied waar je vreemdsoortige lavaformaties, borrelende zwavel- en modderpoelen, prachtige basaltformaties en pseudokraters vindt. Geen wonder dat je vandaag de hele dag in deze regio zult besteden. Het volgende rondje rondom dit meer is een absolute aanrader.

Je begint de dag bij de vulkaan Krafla, waar je door dampende lavavelden kunt lopen, die zijn ontstaan bij de erupties in de periode 1975-1984. Vanuit Krafla rijd je weer terug naar het meer, onderweg kom je langs de borrelende modderpotten van Namaskard. Dit prachtige gebied, waar de oranje en gele kleuren goed uit het landschap ‘schieten’ staat ook wel bekend als Hverir, Hverarönd en Namafjall.

Het turquoise water van het meertje viti met op de achtergornd rijzende stoom uit de krafla centrale.

Deze route loopt ten oosten van het meer in de richting van Hverfjall, een wandeling naar de rand van deze explosiekrater is een aanrader. Goed om te weten is dat rond het meer verschillende zeldzame eenden nestelen, zoals bijvoorbeeld de harkelijneend. In combinatie met o.a. de vele wandelmogelijkheden is dit een uniek gebied. Niet ver van Hverfjall liggen de gekke lavaformaties van Dimmuborgir. Je kunt in dit gebied kiezen uit verschillende wandelingen, die allen variëren van lengte. Aan de zuidkant van het meer vind je de pseudokraters van Skutustadir.

Om deze dag vol indrukken ontspannen te beëindigen, raden wij je aan het rondje vol te rijden en te stoppen bij de Mývatn Baths aan de noordzijde van het meer voor een warm bad.
De Mývatn Baths zou je het ‘kleine broertje’ van de Blue Lagoon kunnen noemen (de populaire en commerciëlere warmwaterbaden vlakbij de internationale luchthaven).

Twee overnachtingen in de omgeving van Mývatn/Húsavík.

Leuk om deze dag te doen:
EXC15 Myvatn Baths
EXC20 Sky Lagoon
EXC22 Entree GeoSea Husavik


Dag 16
ca. 175 km

Op weg naar Oost-IJsland

Zeilschepen in de haven vanin noord IJsland bij zonsopgang.

Je rijdt vandaag de route naar het oosten van IJsland. ’s Ochtends heb je nog tijd om enkele highlights te bezoeken waar je gisteren geen tijd voor hebt gehad. Bijvoorbeeld de vissersplaats Húsavík, welke ook wel bekend staat als de “walvishoofdstad” van IJsland. Vanuit de haven vertrekken verschillende bootjes de baai in op zoek naar deze prachtige dieren. We raden je aan een tocht in een traditionele vissersboot te maken, voor diegenen die meer actie willen zijn er ook RIB-tours te boeken!

Op ongeveer 63km van Húsavík vind je Asbyrgi, deze rots in de vorm van een hoefijzer trekt vele bezoekers vanwege zijn prachtige vorm en ligging.

Wij raden je aan onderweg een bezoek te brengen aan de krachtigste waterval van Europa, de Dettifoss. Indien de weg goed begaanbaar is, kun je weg nr. 864 vanuit Asbyrgi volgen tot je bij de Dettifoss uitkomt. Als de weg niet goed begaanbaar is volg je ringweg nr. 1 en sla je na Mývatn weg nr. 864 in. De wandeling naar de Dettifoss is al leuk om te volgen, eenmaal bij deze krachtpatser aangekomen kijk je je ogen uit!

De route naar het oosten voert langs een desolaat, woestijnachtig gebied en brengt je uiteindelijk naar één van de grootste plaatsen in het oosten, Egilsstadir, waar je zult overnachten. Het genoemde aantal kilometers is voor de rechtstreekse route Mývatn-Egilsstadir.

Leuk om deze dag te doen:
EXC79 Walvistour per RIBboot
EXC81 Húsavík walvistour
Entree Vök Baths


Dag 17-19

Terugreis per Smyril Line

De ferry vertrekt in de ochtend vanuit Seydisfjordur. Dag 18 is een vaardag en op dag 19 arriveer je rond het middaguur weer in Hirtshals.

N.B. Buiten het hoogseizoen geldt een afwijkend vaarschema, waardoor zowel vertrek- en aankomsttijden, alsmede de totale reisduur kunnen afwijken.