Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10:00 - 13.00 (maart t/m mei)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

IJsbergen & Noorderlicht

Deze winterse groepsreis IJsbergen en noorderlicht leid je langs de highlights van Zuid-IJsland tot het beroemde ijsbergenmeer Jökulsárlón! ’s Avonds krijg je uitleg over het verschijnsel ‘noorderlicht’. Op de overnachtingslocaties gaan we op zoek naar de beste locaties om het noorderlicht te spotten, soms hoef je alleen maar je hotel uit te lopen…

De hotelovernachtingen (onder voorbehoud van beschikbaarheid):
Dag 1: Hotel Cabin of Klettur in Reykjavik (naar keuze)
Dag 2 Hotel Eyjafjallajökull, Hvolsvöllur
Dag 3: Hotel Hof 1 omgeving Skaftafell
Dag 4: Hotel Cabin of Klettur in Reykjavik (naar keuze)

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op IJsland

Winters Reykjavik met het concertgebouw Harpa.

Vanuit Amsterdam Schiphol vlieg je in ca. 3 uur naar Keflavík Airport. Na aankomst stap je in de transferbus en reis je binnen ca. 45 tot 60 minuten naar de hoofdstad, Reykjavik. De bus zet je af bij je hotel, of bij de dichtstbijzijnde bushalte.
Het diner vanavond is op eigen gelegenheid, Reykjavik heeft een breed en gevarieerd aanbod aan restaurants.

Je verblijft, afhankelijk van je keuze, in Hotel Cabin of Hotel Klettur.Dag 2

Vulkanen en de Golden Circle

Een witte kerk en huisjes in een mooi groen landschap met de bergen van het NP Thingvellir op de achtergrond.Na het ontbijt maak je kennis met de gids, gevolgd door een korte city sightseeing Reykjavik.

Verder vandaag staan de misschien wel, bekendste highlights van IJsland op het programma.
De Golden Circle bestaat uit 3 bezienswaardigheden die allen adembenemend mooi, indrukwekkend en bijzonder zijn.
Te beginnen met het Nationale Park Thingvellir. Deze plek is in de geschiedenis van IJsland van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht. Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers op af komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen.

Een reiziger van FotoClass maakt een foto bij de geiser Strokkur in IJsland terwijl de zon door de stoomwolk probeert te breken.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Als laatste is de ‘Gouden Waterval’ Gullfoss aan de beurt. Algemeen bekend is dat vanwege het vele stuifwater er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.
We maken een stop bij de explosie krater Zijaanzicht van de waterval Gullfoss, in het Golden Circle gebied in IJsland, waarbij het water in de kloof stort.Kerið voordat we naar ons overnachtingsadres rijden.

We overnachten in Hotel Eyjafjallajökull. In de avond zal de gids een informatiebijeenkomst organiseren waarbij je meer achtergrondinformatie krijgt over het ontstaan van het noorderlicht. Zodra het echt donker wordt, gaan we naar buiten, op zoek naar het noorderlicht.Dag 3

Vatnajökull NP en ijsbergenmeer

Een kerkje in het winterse landschap van de Snaefellsjökull in west IJsland.

We vervolgen onze weg naar het zuidoosten, we hebben een lange rit voor de boeg maar onderweg kijk je je ogen uit! IJs en gletsjers zullen het zicht domineren wanneer je in de buurt komt van het Nationaal Park Vatnajökull. In juni 2008 is het gebied rondom de gletsjer Vatnajökull tot nationaal park uitgeroepen. Met een oppervlakte van 12.000 km², wat 12% van de totale oppervlakte van IJsland bedraagt, is dit het grootste nationale park van Europa. Het omvat de gletsjer Vatnajökull, de lavavelden (hrauns) aan de noord- en westkant en de berg Mt. Snæfell aan de oostkant.

Eenden zwemmen in het ijsbergenmeer Jokulsarlon in IJsland onder een strak blauwe hemel.

Eén van de grootste highlights van het zuidoosten is Jökulsárlón. Een ijsbergenlagune waar ijsbergen, afkomstig van de gletsjertong Breidamerkurjökull, in een meer afkalven. Het meer heeft een open verbinding met zee, waardoor het strand vaak bezaaid ligt met prachtige ijssculpturen.

Vandaag heb je de kans om een unieke icecave excursie te maken. Van half november tot half maart zijn de natuurlijke ijsgrotten in de uitlopers van de Vatnajökull gletsjer te bezoeken. De kosten zijn ca. ISK 23.000, wat neerkomt op ca. € 185 per persoon (koersafhankelijk). Je kunt de tour bij de gids boeken en betalen.

Tijdens een fotoreis van FotoClass in de winter spotten we regelmatig het Noorderlicht.

Vanavond geniet je van een informatieve film over het ontstaan van het noorderlicht.
We overnachten nabij het ijsbergenmeer in Hof1 Adventure Hotel. Kijk uit dat je niet te vroeg naar bed gaat zodat je het noorderlicht hopelijk kunt zien.Dag 4

Watervallen en zwarte zandstranden

Een reiziger op het zwarte strand van Vik in Zuid IJsland, met de Reynisdrangar op de achtergrond.Op onze reis terug richting hoofdstad Reykjavik passeren we de lavavelden op weg naar de zuidelijkst gelegen plaats, Vík. Hier genieten we van de omgeving tijdens een fotostop en wandeling over Reynisfjara strand wat helemaal zwart is. Hier wonen we ook de Icelandic lava show bij, de enige tentoonstelling waar je echt vloeiende lava kunt ervaren.

Eenmaal op weg komen we langs de indrukwekkende Skógafoss waterval van 60m hoog en de Seljalandsfoss waterval waar een pad achterlangs loopt. Voor de durfals die nat willen worden is dit een De brede Skogafoss waterval met regenboog in de winter.aanrader!

We overnachten de laatste nacht weer in Reykjavik in Hotel Cabin of Hotel Klettur. ’s Avonds kun je (ter plaatse) een noorderlicht avond-cruise excursie boeken, indien het weer dit toelaat.Dag 5

Vertrekdag

Het vlieguig in de kleuren van het noorderlicht vliegt boven Reykjavik.Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven. Per transferbus word je naar Keflavík Airport gebracht, op tijd voor de aansluitende vlucht.

Belangrijk: de hier beschreven route is onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van de weersomstandigheden. De gids/chauffeur kan ter plekke dus besluiten de route aan te passen indien de weersomstandigheden het niet toelaten de beschreven route te volgen.