Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Hondenslede avontuur

Een ontmoeting met sledehonden is een ervaring op zich, een hondensledetocht al helemaal. Tijdens deze 5-daagse reis maak je in 3 dagen een tocht naar en van de Spitsbergen Expedition Lodge, waar je bij kunt komen van de frisse arctische lucht en alle indrukken van de tocht. De trouwe sledehonden leiden je door het fantastische landschap met diepe valleien, smalle rivierpaden en de zachte besneeuwde vlakten. 

Spitsbergen Expedition Lodge
Een thuis midden in de wildernis. Om je heen zie je alleen maar wit, wit en nog eens wit. Sneeuw en ijs bepalen je zicht tijdens de tocht met de sledehonden, totdat je bij Spitsbergen Expedition Lodge arriveert. Een knusse hut, opgewarmd door houtvuur en een perfecte plek om bij te komen en je ervaringen te delen. De hut is beschermd voor alle ‘gevaren’ van buitenaf. Of dit nu een storm is of een 300 kilo wegende ijsbeer die een kijkje komt nemen. Alles is mogelijk, houd tijdens je verblijf dus ook vooral je ogen open! De hut is uitgerust met een keuken, woonkamer, 3 slaapkamers, douche/toilet en een generator voor stroom.

N.B. Je hoeft voor deze tocht niet ervaren te zijn met sledetochten. Er wordt wel verwacht dat je een goede conditie hebt.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst Longyearbyen

foto 6 - Spitsbergen - longyearbyenJe arriveert in Longyearbyen en verblijft in een accommodatie in Longyearybyen. Als er tijd over is raden wij je aan het Svalbard museum te bezoeken.

De vluchten zijn exclusief bij deze reis, maar kunnen wij desgewenst bijboeken.Dag 2

De tocht begint

Spitsbergen-hondensledetocht-bolterdalenDe expeditie begint met een pick up bij je accommodatie in Longyearbyen, waarna we afreizen naar de enthousiaste viervoeters. Hier kleden we ons om in warme kleding en krijgen we uitleg over de tocht per hondeslede. We bereiden de honden en de sledes voor en vertrekken richting de icecave, in de Scott Turner gletsjer gelegen. Begin van de middag komen we hier aan, na de lunch en de welverdiende pauze voor de honden zullen we deze icecave bezoeken. De cave wordt in de zomer gevormd, door het smeltwater wat door de gletsjer heen stroomt. In de winter bevriest het en vormt het prachtige gangen. Hoe houd het buiten ook is, de cave heeft een temperatuur van ca. -2 graden celcius.

Na het bezoek reizen we door naar Foxdalen, onze overnachtingslocatie voor deze dag. Zodra we klaar zijn met uitpakken en het voeren van de honden kan de ultieme rust tot je komen. Met een warm vuur, goede maaltijd en een prima slaapplaats kom je volledig tot rust, tenzij het noorderlicht je buiten houdt.Dag 3

Tochten in de omgeving

foto 3 SpitsbergenOns doel van vandaag is de Spitsbergen Experience Lodge, prachtig gelegen in Brentskaret. Het tempo wordt aangepast aan de weer- en sneeuwcondities. De honden vinden het heerlijk in de natuur en je zult vertrouwd raken met hun karakters. Aan het einde van de middag kom je aan in de lodge en zal je merken dat na al die frisse buitenlucht een avondje comfort in deze knusse accommodatie precies is wat je nodig hebt om op te laden.  Met z’n allen zorg je voor de honden waarna er genoten kan worden van een warme maaltijd.

 Dag 4

Longyearbyen

bord spitsbergenVandaag gaan we terug naar Longyearbyen. We nemen een andere route dan die van dag 2 waardoor de beleving helemaal nieuw zal zijn. Tussendoor nuttig je een lichte lunch in een hut in Foxdalen en na de laatste tocht neem je afscheid van de viervoeters. In de 2e helft van de middag ben je terug in Longyearbyen voor je laatste overnachting.Dag 5

Terugreisdag

Afhankelijk van wanneer je vlucht zal gaan heb je nog tijd om Longyearbyen te verkennen. De vluchten zijn niet inbegrepen bij deze reis, maar kunnen wij desgewenst bijboeken.