Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Home at Hestasport rijtour

De paardrijtour Home at Hestasport is een korte kennismakings paardrijtour in noord IJsland, waarbij je in een comfortabel vakantiehuisje verblijft. Er worden 2 dagtours gemaakt en 2 kortere rijtours vanuit Varmahlíð, waarvan één naar de Héradsvötn rivier delta.

De dagtours kunnen worden aangepast op het niveau van de reizigers. De tour is daarom geschikt voor iedereen, zowel beginners als geoefende ruiters met een goede lichamelijke conditie.

Meer informatie over het speciale paardenras ‘de IJslander’? Klik hier.

Korte tourbeschrijving:
5 dagen en 4 nachten
Aantal rijdagen: 4
Rijafstand: ca. 5-15 km per dag

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Reiziger loopt met een paard tijdens een rijtour

Verblijf je in Reykjavík dan reis je vandaag zelfstandig naar Varmahlíð. Vanaf het busstation Reykjavík-Mjódd gaat er dagelijks om 09:00 uur een directe bus richting Akureyri, deze bus stopt rond 14:00 uur in Varmahlíð waar de tour begint. Je wordt door de gids opgewacht op het busstation in Varmahlíð. Hiervandaan reizen we gezamenlijk naar de huisjes waar je de komende nachten zult verblijven. Optioneel is het ook mogelijk een privé transfer of huurauto te regelen voor de reis van- en naar Varmahlíð.

Met prachtige uitzichten over de uitgestrekte vlaktes en bergen in de verte van de Skagafjörður-vallei, zijn deze  charmante houten huisjes de ideale plek om vrije dagen door te brengen. Ervaar de rust van noord IJsland en vul je dagen met de eindeloze mogelijkheden voor avontuur die Skagafjörður te bieden heeft. De huisjes variëren in grootte van studio-achtige bungalows (2-4 personen) tot ruime meerkamer cottages en beschikken allen over kookgelegenheid zodat je zelf kunt koken.

Tijdens een fotoreis van FotoClass in de winter spotten we regelmatig het Noorderlicht.

Het parkje ligt op de heuvel op slechts een korte loopafstand van het centrum van Varmahlíð. Vanuit de hottub in het midden van het goed onderhouden parkje geniet je optimaal van het gouden licht van de middernachtzon of kijk je misschien wel naar het noorderlicht als je in september of oktober reist?!

Vanmiddag maak je kennis met het gezelschap van de komende dagen: de paarden. Het is tijd om de paarden op te zadelen en een eerste rit van ongeveer een uur te maken. Tijdens deze korte introductierit verteld de gids meer over de IJslandse paarden en heb je de kans om te wennen aan de bewegingen van dit speciale ras.

De vlucht, de transfer naar Reykjavík en een overnachting aldaar zijn niet inbegrepen, maar kunnen door ons bijgeboekt worden.Dag 2

Rijtour naar de waterval

Groep ruiters rijdt door de groene heuvels van Noord IJsland

De rijtours worden aangepast op het niveau van de reizigers, maar voor vandaag staat er een rijtour van ca. 3 uur op het programma. Tijdens deze tour rijd je op een IJslands paard door de prachtige natuur op zoek naar water. Onderweg kom je de waterval Reykjafoss tegen, die door IJslanders ‘The Smoking Falls’ wordt genoemd. Afhankelijk van het seizoen kan je verschillende vogels tegen komen of verse bessen plukken tijdens de korte pauze.

Ook in de omgeving is er veel te doen, denk aan raften, boottochtjes, vogels spotten, musea en meer. Of geniet van de rust en relax in de hottub, voor elk wat wils om ook de middag te vullen!Dag 3-4

Dagtour

Een grote groep toeristen die paardrijden door het rode en gele herfst landschap in IJsland.

De komende twee dagen maak je dagtours waarbij je twee paarden mee krijgt: één om te rijden en één die je mee leid. Tijdens de rit zal je dan de paarden wisselen. De gidsen zullen je uitleggen hoe je dit het beste kunt doen, of op verzoek de route aanpassen zodat een “handhorse” niet nodig is. Al is rijden op een IJslands paard met een “handhorse” absoluut een unieke ervaring!

Tijdens de ritten rijdt je door groene velden, volg je de Húseyjarkvísl rivier en verken je de rivierdelta van Héraðsvötn. In de rivierdelta zal je, tijdens het zomerseizoen veel vogels spotten. Geniet van de impsante panorama’s van de bergen in Skagafjörður terwijl je door het landschap in telgang op ruiterpaden rijdt.

Na de laatste rit is het tijd om afscheid te nemen van de paarden en nog te genieten van een laatste avond in de hottub.Dag 5

Terug naar Reykjavík

Vandaag word je rond half 12 afgezet bij het busstation in Varmahlíð zodat je de bus terug naar Reykjavík kunt nemen. Aankomst in Reykjavík is om ca. 17:00 uur.

Uitzicht op het landschap vanaf de Kjolur route op weg naar Kerlingarfjoll in het binnenland van IJsland.

Optioneel is het op sommige dagen ook mogelijk om in plaats van met het openbaar vervoer, de hooglandenbus te nemen. Deze bus rijdt via de Kjölur hooglandenroute en bied je de kans te genieten van de schitterende landschappen langs deze route. Je kunt bij Hveravellir, Kerlingarfjöll, Gullfoss en Geysir even kort je benen strekken voordat de bus weer doorrijdt.

De laatste overnachting, diner, vluchten en luchthaventransfers zijn niet inbegrepen bij deze reis, maar kunnen wij, evenals een eventuele verlenging, gemakkelijk voor je bijboeken.