Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Hidden Powers & Aurora

IJsbergen, hete bronnen en vulkanen domineren het landschap van IJsland. Gedurende deze 6-daagse winterse groepsreis neemt de gids je mee op pad om de ruige natuur van IJsland te ontdekken. Tijdens deze reis, met Engels-Nederlandstalige reisleiding, verblijf je in de ‘middle of nowhere’ waarbij de kans op het spotten van het noorderlicht erg groot is!

Je zult de highlights van de zuidkust van IJsland ontdekken en ‘s avonds ga je ‘op jacht’ naar het noorderlicht! Er zijn 3 vertrekdata met Engels-Nederlandstalige reisleiding.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op IJsland

Vliegtuig, Hekla Aurora, van Icelandair in de kleuren van het noorderlicht.

Vanuit Amsterdam Schiphol vlieg je in ca. 3 uur naar Keflavik Airport, IJsland. Na aankomst stap je in de transferbus en reis je binnen ca. 45 tot 60 minuten naar de hoofdstad, Reykjavik. De bus zet je af bij je hotel, of bij de dichtstbijzijnde bushalte. Je verblijft, afhankelijk van je keuze voor midden- of comfortklasse.

Kiest u voor de kerstreis dan verblijft u in de comfortklasse en komt de gids u in de vroege avond ophalen voor een wandeltour door Reykjavik.

Het diner vanavond is op eigen gelegenheid, de stad Reykjavik heeft een breed en gevarieerd aanbod aan restaurants.Dag 2

Ontdek de Golden Circle

‘s Ochtends ontmoet je de gids, die je gelijk meeneemt naar het Northern Lights Centre in Reykjavik voor een informatieve presentatie over het noorderlicht.

Mooi uitzicht op het meer in Thingvellir, met basaltformaties bedekt met IJslands mos op de voorgrond.

Verder vandaag staan de misschien wel, bekendste highlights van IJsland op het programma. De Golden Circle bestaat uit 3 bezienswaardigheden die allen adembenemend mooi, indrukwekkend en bijzonder zijn. Te beginnen met het Nationale Park Thingvellir. Deze plaats is in de geschiedenis van IJsland van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht. Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers op af komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen.

De spuitende geiser Strokkur, in het Golden Circle gebied, met een blauw poeltje op de voorgrond.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Als laatste is de ‘Gouden Waterval’ Gullfoss aan de beurt. Het is algemeen bekend dat vanwege het vele stuifwater er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ookBovenaanzicht van de brede Gullfoss waterval in de winter. hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.

Na het bezoeken van de highlights die samen de Golden Circle vormen bezoeken we Laugarvatn. Dit dorpje is rond 3 warmwaterbronnen gebouwd.
De bewoners gebruiken deze bronnen voor verwarming, kassen en zelfs om te koken.
We bezoeken een geothermische bakkerij waar het typisch zoete IJslandse roggebrood wordt gebakken in de warme aarde. Je kunt zelf het vers gebakken, nog warme brood proeven.
Als het weer het toelaat, gaat de gids vanavond te voet met ons op zoek naar het noorderlicht.

Prachtige groene banen noorderlicht boven de bergen in IJsland.

We dineren en overnachten in zuid IJsland in de omgeving van Selfoss en Fludir. Bij de kerstreis verblijf u in de regio Hella.

N.B. Bij de Oud en Nieuw-reis wordt deze dag verplaatst naar dag 6 – zie prijsoverzicht voor het afwijkende reisschema.Dag 3

Watervallen, zwarte stranden en gletsjers!

De waterval vanaf de bovenkant in een groen landschap.Al rijdend langs de zuidkust merk je het snel genoeg, de winter geeft IJsland iets speciaals! Vandaag rijden we langs de landerijen met de weilanden waar de ‘IJslander’, het IJslandse paardenras, volop te zien is. We stoppen bij de bekendste watervallen van dit gedeelte van IJsland, de Skogafoss en de Seljalandsfoss. We maken tevens een stop bij het gloednieuwe, hightech Lava Centre en bekijken daar de film over vulkanisme.

Een reiziger op het zwarte strand van Vik in Zuid IJsland, met de Reynisdrangar op de achtergrond.Vervolgens passeren we één van de gletsjers, de Myrdalsjökull op weg naar Reynisfjara, het zwarte zandstrand in de omgeving van Vík. Het is spectaculair om te zien hoe de golven op de bijzondere rotsformaties beuken.

We dineren en overnachten in Kirkjubæjarklaustur. ‘s Avonds gaan we ‘op jacht’ naar het noorderlicht.Dag 4

Jökulsárlón – ijsbergen langs de zuidkust

Eenden zwemmen in het ijsbergenmeer Jokulsarlon in IJsland onder een strak blauwe hemel.

Vandaag rijden we in het gebied van het Vatnajökull Nationaal Park, vernoemd naar Europa’s grootste gletsjer. Het is het grootste nationale park van Europa. Rondom de plaats Skaftafell beland je in één groot natuurgebied, waarbij je altijd zicht hebt op de gletsjer.

Nog zo’n parel is het grootste gletsjermeer, Jökulsárlón. Je ziet hier ijsbergen in de meest waanzinnige vormen en kleuren, zowel in het meer als op het strand (Diamond Beach).
We bekijken de Svinafelsjökull, een gletsjertong en uitloper van de grote Vatnajökull gletsjer.

Weerspiegeling van de gletsjer in het meertje.

Daarna bezoeken we het nationale park Skaftafell. Een schitterend park gedomineerd door verschillende, indrukwekkende gletsjers.

We dineren en overnachten wederom in Kirkjubæjarklaustur.Dag 5

Vulkanische activiteit & Blue Lagoon

Vulkaanuitbarsting Fimmvörðuháls op IJsland in 2010, niet veel later volgde Eyjafjallajökull.

We verlaten Zuidoost-IJsland en reizen terug naar het gebied van de vulkaan Eyjafjallajökull die, ondanks zijn naam, wellicht één van de beruchtste vulkanen van Europa is geworden. De uitbarsting in 2010 heeft een flinke impact achtergelaten op het land en zijn bewoners.

We vervolgen onze weg naar het geothermische gebied Hveragerdi, ook wel de ‘flower village’ genoemd vanwege de vele kassen die verwarmd worden door het hete water van de bronnen. We bezoeken een paardenboerdeij waar we meer leren over de speciale ijslandse paarden. Door het bijzondere landschap rijden we door naar het schiereiland Reykjanes, op weg naar de Blue Lagoon. Eén van de grootste highlights van IJsland en een bijzonder fenomeen, het baden in het melkblauwe water tussen de gitzwarte rotsen is iets wat je echt een keer gedaan moet hebben.

We overnachten in Reykjavik waar de avond ter vrije besteding is.Dag 6

Vertrekdag

Het vlieguig in de kleuren van het noorderlicht vliegt boven Reykjavik.Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven. Per transferbus word je naar Keflavík Airport gebracht, op tijd voor de aansluitende vlucht.

Belangrijk: de hier beschreven route is onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van de weersomstandigheden. De gids/chauffeur kan ter plekke dus besluiten de route aan te passen indien de weersomstandigheden het niet toelaten de beschreven route te volgen.