Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Gullfoss & Geysir rijtour

Tijdens deze populaire 6-daagse rijtour worden highlights van het zuiden Gullfoss & Geysir in het zonnetje gezet. Het Nationaal Park Thingvellir bezoeken we ook op één van de dagen. Het beroemde Golden Circle gebied is één van highlights van IJsland, wat is er mooier dan deze highlights bekijken en bezoeken met echte IJslandse paarden.

De rijafstand is ca. 83 km in 4 dagen. De totale tour is 6 dagen / 5 nachten. Deze rijtour is geschikt voor ervaren ruiters. Meer informatie over het speciale paardenras ‘de IJslander’? Klik hier.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst IJsland

De tour start om 18:00 op de BSI busterminal in Reykjavík. Je wordt door de gids opgehaald en de eerste overnachting is op de farm waar de volgende ochtend de tour zal starten. Je kunt hierdoor ’s avonds al kennismaken met de gids, de paarden en met groep tijdens het gezamenlijke diner. Een heerlijke relaxte start.
De overnachtingen zijn in Blesastaðir Guesthouse.

De vlucht vanuit Amsterdam is niet inbegrepen, maar kan bijgeboekt worden. Evenals de transfer naar BSI busterminal in Reykjavík.

Leuk om deze dag te doen:
RT Flybus transfers IJsland


Dag 2
ca. 15 km

Via NP Thingvellir naar de boerderij

IJsland - Gullfoss & Geysir rijtour-1Na de introductie over het IJslandse paard en zijn speciale gangen, begint de tour met een prettige tocht langs de Thjórsá gletsjerrivier. Een perfecte start om te wennen aan je reisgenoot en zijn verschillende passen zoals de beroemde Tölt. We laten de paarden achter op het Sandlaekjarmyri veld en rijden naar het guesthouse waar we kunnen bijkomen in de hotpot voordat we een goede maaltijd nuttigen.Dag 3
ca. 30 km

Dagtrip door vruchtbare landschappen

IJsland - Gullfoss & Geysir rijtour-veulensWe stappen weer op onze paarden en vervolgen de route door de vruchtbare landschappen van het gebied Hrunamannahreppur. Onderweg nemen we extra paarden mee op onze tocht, die in een vrije kudde langs ons heen draven. Onderweg passeren we de bekende zalm rivier Stóra-Laxá en stoppen we voor een picknick-lunch bij Hrunaréttir, een kraal die gebruikt wordt voor het verzamelen van de schapen in de herfst. We rijden door naar de majestueuze kloof Brúarhlöð, waar we onze paarden achterlaten en we zelf naar een boerderij Myrkholt rijden waar we de komende 3 nachten zullen verblijven.Dag 4
ca. 20 km

Machtige waterval Gullfoss

IJsland - Gullfoss & Geysir rijtour-GullfossVandaag volgen we de paden richting de majestueuze kloof Brúarhlöd waar melkachtig groen-blauw water zich door de bizarre rotsformaties perst. De paden die we onderweg berijden zijn ideaal voor het beoefenen van de beroemde tölt-gang van het IJslandse paard. We rijden langs de Hvíta rivier dieper de kloof in, op weg naar de machtige Gullfoss waar we onze lunch nuttigen. Daarna zullen we terug rijden naar de boerderij.Dag 5
ca. 18 km

Borrelende geisers in Geysir gebied

IJsland vakantie - StrokkurDe dag begint goed met een rit door de prachtige Haukadalur berkenvallei. We passeren kleine, heldere stroompjes onderweg en kunnen genieten van de rijke vegetatie van wilde bergbloemen die alleen in hartje zomer bloeien. Hoe hoger we komen in de hooglanden van IJsland, hoe meer het landschap zal veranderen. De rest van de dag zullen we besteden in het Geysir gebied, wat je genoeg tijd geeft om alle borrelende geisers te bekijken en ontdekken.Dag 6

Terug naar Reykjavik

Na het ontbijt verlaten we onze trouwe reisgenoten en rijden we terug naar Reykjavik. Aankomst is om ca. 11:30 uur wat je nog voldoende tijd geeft om Reykjavik te bezichtigen.

De laatste overnachting, lunch en diner, vluchten en luchthaventransfers zijn niet inbegrepen bij deze reis, maar kunnen wij evenals een eventuele verlenging, gemakkelijk bijboeken.