Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Faroer met lokale gids

De Færøer eilanden hebben een uniek karakter en een rijke geschiedenis die je overal nog terug kunt vinden. Tijdens deze semi groepsreis, onder leiding van lokale gids(en) ontdek je vanuit standplaats Tórshavn de bekendste plekjes van deze prachtige eilandengroep. De mooiste natuur en authentieke culturele gebruiken van de Faroer, voor alles wordt gezorgd zodat je tijdens de reis alleen maar hoeft te genieten!

Optioneel is een dagexcursie naar het bijzondere vogeleiland Mykines, waar je op zoek gaat naar papegaaiduikers, Jan van Genten en stormvogeltjes.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
Donderdag

Aankomst op de Færøer

Foto 1 - Aankomst VagarJe vliegt vanuit Kopenhagen naar de Færøer. Je reist per transfer naar hoofdstad Tórshavn.

Je verblijft de komende 7 nachten in een centraal gelegen hotel/guesthouse. Afhankelijk van de tijd van aankomst kun je Tórshavn bekijken.Dag 2
Vrijdag

Schilderachtige dorpjes en vogelkliffen

De lokale gids brengt je vandaag naar het plaatsje Gjógv. Onderweg is er een hoop te zien. Via schilderachtige dorpjes en wegen verken je vandaag de eilanden Streymoy en Eysturoy.

Eysturoy
Faeroer - gjogv - eysturoyHier bevindt zich de hoogste berg, de 882m. hoge Slaettaratindur, die te beklimmen is. Eysturoy kent diverse goede wandelroutes, waarvan sommige over oude gerestaureerde wandelpaden voeren. Aan de noordkant ligt het meest gefotografeerde plaatsje van de Færøer, Gjógv met z’n beschermde ingang naar de fjord. Lunch wordt geserveerd in een knusse omgeving.

Streymoy
Het noorden van Streymoy heeft een aantal interessante bezienswaardigheden zoals Saksun met z’n oude herenboerderij, nu in gebruik als museum. Op het noordelijk deel van het eiland vind je ook de hoogste waterval, de Fossá en het plaatsje Tjörnuvík. Hier heb je het beste uitzicht op de ruim 70m hoge rotsen Risin en Kellingin.

 Dag 3
Zaterdag

Vogelrijk Vestmanna

Faeroer - Vestmanna bootexcursieStart de dag met vrije tijd om zelf Tórshavn te verkennen. Na de lunch maken we één van de populairste boottochten van deze eilandengroep, naar de Vestmanna vogelkliffen. Je vaart in de grotten die ontstaan zijn door de jaren heen en dicht langs de metershoge kliffen waar duizenden zeevogels nestelen. Op de terugreis naar Tórshavn stoppen we bij de Viking nederzetting in het plaatsje Kvívík.Dag 4
Zondag

Historisch Sandoy

Faeroer - KirkjubourVanuit Torshavn rijden we naar de oude haven van Gamlarætt waar we per ferry naar het historische eiland Sandoy. Aan boord zal je gids meerdere verhalen vertellen over de sagen van de Færøer terwijl je zicht hebt op eilanden Hestur en Koltur. Op Sandoy bezoeken we een kerk, hebben we fantastische vergezichten en rijden we door kleine dorpjes.

Eenmaal terug, op weg naar het hotel maken we nog een stop. Aan de zuidkant van Streymoy bevindt zich de historische plaats Kirkjubøur, met de koningshoeve, de grootste prachtboerderij van de Færøer en de niet afgebouwde kathedraal, daterend uit ongeveer 1300.Dag 5
Maandag

‘s Werelds kleinste hoofdstad

faeroer - torshavn

De reis brengt je vandaag dicht bij ‘huis’. De plaats waar je de hele week al verblijft is uiteindelijk aan de beurt voor een bezoek. Je ontdekt vandaag de stad die de kleinste hoofdstad ter wereld genoemd wordt, Tórshavn. Tórshavn is een gezellig stadje, met in het oude stadsdeel smalle steegjes tussen kleurrijke huizen met gras bedekte daken.

Het is een aanrader dit kleine stadje te voet te verkennen. Je wandelt via het kleine haventje met de kleurrijke pandjes naar het schiereiland Tinganes, het historisch centrum van Tórshavn, met de nauwe straatjes, de rode pakhuizen en de kleine zwarte huisjes met de grasdaken. Tórshavn heeft bovendien diverse interessante musea die je kunt bezoeken. Zo heb je in de middag tijd het Nationale Faroer Museum te bezoeken.Dag 6
Dinsdag

Meest Noordelijke eilanden

Foto 5 - Vidoy - HvannasundVandaag gaan we op pad naar de Noordelijkste eilanden van de Færøer, Bordoy, Vidoy en Kunoy. Op weg passeren we een tunnel, gedecoreerd door lokaal artiest Tróndur Patursson. Ongetwijfeld dat de gids je meer zal vertellen over hoe de Faroese bevolking is op kunst.

Onderweg is het natuurschoon adembenemend en word het uitzicht gedomineerd door grote bergen en steile rotsen.  We bezoeken het op 2 na grootste dorp op de Færøer, Klaksvik een belangrijke stad binnen de visindustrie in deze gebieden.Dag 7
Woensdag

Dag ter vrije besteding

Faroer - Lighthouse on Mykines

Vandaag heb je een dag vrij, maar ook deze dag kan je opvullen met een bezoek aan opnieuw een bijzonder gebied. Je kunt kiezen uit een bezoek aan vogeleiland Mykines. Een magnifieke boottocht langs majestueuze kliffen. Op Mykines broeden grote aantallen papegaaiduikers en jan-van-genten. Die laatste komen vooral op Mykineshólmur voor, een eilandje voor de westkust van Mykines, dat met een smalle voetgangersbrug verbonden is met het hoofdeiland.

Een andere optie is een bezoek aan het eiland Nólsoy. Hier bevindt zich de grootste stormvogelkolonie ter wereld. De gids neemt je te voet mee over het eiland. Een bezoek aan het museum en lunch is inbegrepen.Dag 8
Donderdag

Vlucht naar Kopenhagen

De laatste dag is aangebroken. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Kopenhagen.