Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

IJsland Summertime North

Onder deskundige begeleiding van Nederlandstalige fotografen reis je mee naar het noorden van IJsland. De focus ligt op het fotograferen van de prachtige natuur. Samen met de fotografen van FotoClass ga je op zoek naar de wonderen der natuur. Deze reis is geschikt voor beginnende en ervaren fotografen.

Bij deze reis zijn standaard twee bijeenkomsten inbegrepen. Van Fotoclass ontvang je hierover meer informatie. Voor inhoudelijke en technische vragen en meer informatie over de reis verwijzen wij je graag door naar [email protected].

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Middagvlucht Amsterdam-Keflavík. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in de buurt van Borgarnes.

Diner en overnachting in Guesthouse Ensku Husin.Dag 2

Route door disctrict Skagafjördur

IJsland - Hraunfossar 3 -

Onderweg van Borgarnes naar onze eindbestemming van vandaag, is het mogelijk dat we een stop maken bij één van de mooiste watervallen van het westen. De circa 1 km brede Hraunfossar lavawatervallen persen zich onder een lavawand door, in de rivier de Hvitá, waardoor het water een unieke blauwe kleur krijgt.

We rijden verder door het Skafafjördur district, vooral beroemd vanwege de vele paardenfokkerijen. Onderweg komen we ongetwijfeld langs een veld vol paarden die hopelijk gewillig zullen poseren.

Voordat we aankomen in Saudárkrokur, een knus stadje in dit gebied, gaan we op zoek naar de alom bekende papegaaiduiker op Drangey!
Een trip naar Drangey is een unieke ervaring waarbij sightseeing, vogels spotten, varen en wandelen gecombineerd wordt. Een pad, gemaakt door hen zelf, brengt je naar het topje van het eiland terwijl je uitkijkt op de kliffen, dit zorgt voor spectaculaire uitzichtpunten. Tijdens het wandelen is het mogelijk dicht bij de puffins te komen, die zich op enkele meters van het pad bevinden.

Diner en overnachting in Hotel Mikligardur.Dag 3

Op weg naar Noord-IJsland

Op onze route naar het vulkanische gebied Mývatn, rijden we vandaag een mooie route via Siglufjördur en Akureyri, waarbij we ook een stop maken bij de beroemde waterval Godafoss. Afhankelijk van het weer laten we ons leiden en bezoeken we hoe dan ook de meest fantastische en indrukwekkend fotogenieke landschappen. We verblijven 2 nachten in de regio Myvatn/Husavik inclusief ontbijt en diners. Voldoende tijd dus voor het ontdekken van deze regio.Dag 4

Walvissen en papegaaiduikers

We maken vandaag een walvistour in de fjord van de ‘walvis-hoofdstad’ van IJsland. Er wordt geprobeerd om (dwerg-)vinvissen, bultruggen en witsnuitdolfijnen te spotten. Soms zijn er ook grote soorten walvissen in de baai te zien. We rijden bovendien over het schiereiland Tjörnes en bezoeken de kloof Ásbyrgi, en niet te vergeten de krachtigste waterval van Europa: Dettifoss.Dag 5

Vulkanisch Noord-IJsland

We rijden naar het vulkanische gebied Mývatn, waar we een bezoek kunnen brengen aan de lavaformaties van Dimmuborgir, de explosiekrater Hverfjall, de pseudokraters van Skútustadir, de kokende modderpoelen en sterk ruikende zwavelbronnen van Námaskard en aan de dampende lavavelden van de vulkaan Krafla.Dag 6

Hooglandenroute Kjölur

De binnenlanden van IJsland zijn groot en uitgestrekt. Je vindt hier onbeschrijfelijk mooie plekjes afgewisseld met kale, woeste zandwoestijnen. De Kjölur (weg F35) is de best begaanbare route, hier hoeven geen rivieren doorstoken te worden. Op deze route vind je de heetwaterbronnen van Hveravellir en het spectaculaire gebied Kerlingarfjöll, waar je kunt wandelen in het dal van de hete bronnen (Hveradalir). Dit gebied met zeer kleurrijke bergen, door de aanwezigheid van ryoliet, leent zich uitstekend voor het maken van een schitterende wandeling en uiteraard voor het maken van prachtige foto’s!Dag 7

Geothermische energie

We verlaten de Golden Circle regio om zuidwaarts te rijden naar Dyrholaey!

We sluiten de reis af met een laatste overnachting in Hotel Duus te Keflavík.Dag 8

Vertrekdag

Na het ontbijt vertrekken we naar Keflavík Airport, op tijd voor de aansluitende vlucht.