Bel mij terug

Vul je naam en telefoonnummer in,
en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Foto Avontuur IJsland

Ga mee op ons Foto Avontuur IJsland, een unieke fotoreis IJsland, waarbij we locaties bezoeken, waar anderen nooit komen. Het vervoer gaat per stoere ISAK Landrovers, voorzien van 38 inch banden, die ons de mogelijkheid geven ook op de  meest onherbergzame plekjes te komen.

Fotograferen is hard werken: het licht volgen, lopen met je statief en die zware lens. Steeds weer speuren naar nieuwe invalshoeken. Kou en wind trotserend. En je verbijten, over dat motief dat je zag maar waar geen gelegenheid meer voor was. Hard werk maar leuk werk: het is tenslotte je passie. Dat weten wij als geen ander. Daarom willen we je met dit Foto Avontuur kennis laten maken met onze passie voor het fotograferen op bijzondere locaties in IJsland. We bezoeken locaties die we vaak in onze reguliere Foto Avonturen niet aandoen. Omdat ze te ver van de bewoonde wereld liggen, omdat er geen tijd voor is, niet makkelijk bereikbaar en die we natuurlijk graag speciaal willen houden.

Fotograferen
Je moet ervaring hebben in het fotograferen zodat daar geen basis-begeleiding op hoeft plaats te vinden. Dat betekent dat je de primaire fotografische techniek in je vingers hebt. Natuurlijk moet je open staan voor nieuwe of andere technieken. Je leert immers ook van elkaar. De begeleiding van dit foto avontuur is er op gericht je nieuwe inzichten in het kijken te verschaffen en je te wijzen op de unieke mogelijkheden die je tegenkomt onderweg. Uiteraard kunnen we je ook in technisch opzicht ondersteunen met bijvoorbeeld een lens.

Deze reis is direct via onze website en het boekingsformulier te boeken. Download de uitgebreide info hier. Voor inhoudelijke en technische vragen en meer informatie over de reis verwijzen wij je graag door naar info@welmanstudio.nl.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

dag1Vandaag vliegen we in 3 uur naar IJsland. Vertrek vanuit Nederland om 14:00 uur, aankomst IJsland om 15:10 uur. Op de luchthaven Keflavik staan onze stoere Landrovers klaar. Nadat we alle apparatuur en bagage hebben ingeladen rijden we naar ons accommodatie in de buurt van Selfoss.

Onderweg maak je al meteen kennis met het bijzondere landschap. Na diner ter plaatse bespreken we het programma voor de komende dagen en vooral voor de volgende dag.Dag 2

Selfoss-Skógar

dag2Langs de zuidkust rijden we richting de bergen. In de verte is de vulkaan Hekla als eerste te zien. Zodra we bij de eerste uitlopers van de vulkaan Eyjafjallajökull zijn aangekomen kunnen we meteen een 3 tal mooie watervallen gaan fotograferen. We eindigen de dag in de omgeving van Skógar.Dag 3

Skógar – Höfn

dag3Met de vulkanen en gletsjers aan de linkerzijde steken we de uitgebreide en beruchte Sandurs over om uiteindelijk in Skaftafell aan de voet van IJslands hoogste berg aan te komen. We bezoeken een spectaculaire gletsjertong. Na de lunch gaan we verder naar het ijsbergen meer: Jökulsárlón. Daar blijven we enkele uren om op verschillende plaatsen te fotograferen en een excursie per boot te maken op het meer.
Overnachting is in Höfn.dag 4-5-6

Höfn naar Laugarfell

dag4Vandaag verlaten we de bewoonde wereld en trekken de Hooglanden in. Prachtige vergezichten ontelbare watervallen, canyons en gletsjers. Dit is het IJsland dat je nog niet kende.

 

 

 

dag5Hier gaan we met onze superjeeps de soms nauwelijks zichtbare tracks op om geweldige fotolocaties te bezoeken. We verblijven hier 3 nachten. Tijd om goed het gebied te verkennen.

 

 

 

 

laugarfellIn de avond lekker in het warme bad buiten napraten over de belevenissen. We bespreken met elkaar elke avond de route voor de volgende dag. Hier is ook tijd om je foto’s alvast een beetje te ordenen of te bewerken.
Een middagje of ochtend vrij behoort ook tot de mogelijkhedenDag 7-8

Rond Askja

dag6

We blijven vandaag in het onherbergzame gebied, maar verplaatsen ons iets noordelijker. We komen dan in het gebied van Askja: de navel van IJsland. Deze enorme vulkaan heeft een enorm gebied vormgegeven en dat is te zien in het totaal andere landschap.

 

IJsland - Mödrudalur -We verblijven hier in het kleinste dorpje van IJsland, 2 nachten. En elk jaar weer hebben wij hier de vos en het Noorderlicht gezien!Dag 9

Reykjahlid

dag9Onze reis gaat verder naar het Noorden met veel bijzondere plaatsen zoals de Dettifoss, het solfatorenveld van Namaskard en de lavavelden van Krafla. Afhankelijk van de omstandigheden zullen we keuzes maken. De afstand naar onze accommodatie is niet erg ver en hebben we voldoende tijd om uitgebreid te fotograferen.Dag 10

Reykjahlid – Kerlingarfjöll

dag10_2We gaan vandaag weer richting het zuiden. Een mooie tocht dwars door de binnenlanden met bezoek aan allerlei mooie fotolocaties.

We eindigen in Kerlingerfjöll, hoog in de bergen. Hier hebben we onze traditionele lamsbarbecue en de sprookjesachtige omgeving zal je versteld doen staan.

dag10_1Genoeg om te fotograferen, maar: het weer kan hier onvoorspelbaar zijn. Dus we nemen de kansen als ze zich voordoenDag 11

Kerlingarfjöll – Flúdir

dag11We vervolgen onze ruige weg naar het zuiden en als beloning voor het hobbelen bezoeken we aan het eind van de dag de bekendste bezienswaardigheden van IJsland: Gullfoss en Geysir.

Bij het late licht is deze locatie op zijn mooist en zijn de meeste toeristen vertrokken. Alle gelegenheid om de dag met mooi fotowerk af te sluiten. Overnachten, ook morgen, doen we in Flúdir.Dag 12

Landmannalaugar

dag12Ter afsluiting van dit Foto Avontuur bezoeken we nog Landmannalaugur. Het bijzonder fotogenieke vulkanische gebied dat op een uur rijden van onze accommodatie ligt. Je kunt in dit gevarieerde landschap de hele dag aan het werk. Of als je wilt een berg beklimmen om daarna heerlijk in een warm bad plaats te nemen. Alles is mogelijk op deze laatste dag in de overweldigende natuur. In de avond afscheidsdiner.Dag 13

Vertrekdag

IJsland - KrysuvikVia een mooie route rijden we richting de luchthaven voor onze vlucht terug naar Amsterdam.

Het dagprogramma is afhankelijk van de lokale omstandigheden. Dat kan het weer, de conditie van de wegen of de toegankelijkheid van locaties zijn. Wij hebben altijd een z.g. plan B en zullen altijd kijken of op een ander moment de situatie beter is. Daarom verblijven we soms meerdere dagen op een locatie zodat je meerdere kansen hebt om een interessante locatie te bezoeken. Bedenk wel dat het weer noorderlicht en vulkanen natuurfenomenen zijn die grillig kunnen zijn. Niettemin zullen wij er voor zorgen dat je reis in alle opzichten onvergetelijk zal zijn, hoe de omstandigheden ook uitpakken