Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

First time stedentrip Faroer

Je verblijft een week op de prachtige eilandengroep Færøer. Er zijn 3 excursies vooraf inbegrepen, om je een goed beeld van deze prachtige bestemming te geven. En de rest van de dagen zijn vrij in te vullen. Ideaal voor wandelingen, extra dagtours of het ontdekken van de hoofdstad Tórshavn. De ideale ‘first time’ stedentrip! Vertrek is mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag of zaterdag.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Een stel loopt met een kinderwagen langs de kleurrijke haven van Torshavn, Faroer.

Je vliegt van Amsterdam naar Vagar via Kopenhagen. Na aankomst op de luchthaven reis je per transfer naar de hoofdstad Tórshavn. Je verblijft de komende 7 nachten in 3-sterren Hotel Djurhuus , gelegen op loopafstand van het centrum.

Het is een aanrader dit kleine stadje te voet te verkennen. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je alvast een kleine stadswandeling overwegen. Wandel bijvoorbeeld via het kleine haventje met de kleurrijke pandjes naar het schiereiland Tinganes, het historisch centrum van Tórshavn, met de nauwe straatjes, de rode pakhuizen en de kleine zwarte huisjes met de grasdaken.Dag 2

Dag ter vrije besteding

Vandaag bepaal je zelf hoe je de dag in gaat delen. Begin je met een ontdekkingstochtje door Tórshavn en Tinganes, of duik je wellicht al wat musea of galerieën in (de Faroese bevolking is dol op kunst!)?

Voor diegenen die staan te popelen de natuur in te trekken is het natuurlijk ook mogelijk een excursie bij te boeken! Je kunt kiezen uit de volgende tours:

Mooi uitzicht op de gekleurde huisjes van het dorpje Gjogv op de Faroer eilanden.

‘Golden Circle’ van de Færøer. Tijdens deze tour naar Streymoy en Eysturoy bezoek je plekken als Saksun, Tjørnuvík, Gjógv, Risin & Kellingin en Fossá, op één dag! De tour duurt ca. 8 uur en is inclusief lunch. Optioneel is een wandeling naar de Slættaratindur bij te boeken. Als je deze hike boekt, zal je Gjógv en het dorp Funningur overslaan, maar in plaats daarvan de hoogste top van de Færøer bereiken. Let op: de hike is voor gevorderden.

Of kies voor een tour naar de Vestmanna vogelrotsen. Dit is een geweldige plek voor vogelliefhebbers vanwege de enorm hoge kliffen. Onderweg bezoek je een oud Viking dorp tijdens de boottocht wordt er een grot of 2 ingevaren, waar de gids je, naast de metershoge kliffen, ook vaak laat kennismaken met de bijzondere akoestiek. De tour duurt ca. 6 uur en lunch is inbegrepen.

Of wat denk je van een ‘cruise’ met de tweemast schoener Nordlysid vanuit Tórshavn? De boottocht duurt ca. 3 uur en je vaart dicht langs de kust en de vogelkliffen, waar je de mogelijkheid hebt om foto’s te maken van de vogels en de kliffen. Afhankelijk van het weer hebben we meestal een korte stop in het dorpje Nólsoy.

Vraag ons team naar de prijzen voor de bij te boeken tours.Dag 3

Vogelparadijs Mykines

Wandelaars bij de vuurtoren op Mykines tijdens een reis op de Faroer eilanden.

Vandaag reis je na het ontbijt af naar het plekje wat iedereen tijdens zijn reis zal gaan bezoeken. Mykines is het meest westelijke eiland van de Færøer en vooral bekend om het zeer rijke vogelleven, de bergen en de ongelooflijk mooie wandeling naar het eilandje Mykineshólmur.

Je komt heel dicht bij de papegaaiduikers, en de noordelijke jan-van-gent zweeft majestueus boven de zee rond het eiland. Misschien spot je wel een van de vele zeehonden, die bij het eilandje onder de vuurtoren verblijven.

De lunch is inbegrepen. Je bent ’s avonds rond 19:00 uur terug in het hotel, dus houd hier rekening mee met je diner. Of: je boekt voor vanavond iets typisch Faroes, een ‘Heimablidni’, ofwel: dineren bij een local! De prijs varieert van ca. € 54 tot € 68 per persoon. Bij boeking kunnen we de exacte prijs voor je opvragen!Dag 4

Dag ter vrije besteding

Je kunt er vandaag weer op uit trekken in eigenzinnig Tórshavn, of een excursie naar een nieuw stukje Færøer bijboeken!

Mooi uitzicht op de gekleurde huisjes van het dorpje Gjogv op de Faroer eilanden.

‘Golden Circle’ van de Færøer. Tijdens deze tour naar Streymoy en Eysturoy bezoek je plekken als Saksun, Tjørnuvík, Gjógv, Risin & Kellingin en Fossá, op één dag! De tour duurt ca. 8 uur en is inclusief lunch. Optioneel is een wandeling naar de Slættaratindur bij te boeken. Als je deze hike boekt, zal je Gjógv en het dorp Funningur overslaan, maar in plaats daarvan de hoogste top van de Færøer bereiken. Let op: de hike is voor gevorderden.

Of breng een bezoek aan het zuidelijkste eiland Suduroy. Tijdens een 2 uur durende overtocht vaar je met de ‘oude’ Smyril ferry vanuit Tórshavn naar het zuiden, langs de eilanden Sandoy, Stóri Dímun (waar twee families op wonen) en het onbewoonde Lítli Dímun. Eenmaal aan land maak je een route langs de mooiste dorpjes van het eiland zoals Sandvik, Hvalba en Fjámin. De tour duurt ca. 11,5 uur. Lunch is niet inbegrepen. Onderweg is wat te krijgen, maar een lunchpakketje meenemen vanuit het hotel kan geen kwaad! Je bent rond 20:00 uur terug in Tórshavn, dus zorg ook voor voldoende snacks, want je dineert vanavond iets later.

De prijzen van de tours zijn op te vragen bij ons team!Dag 5

Noordelijke eilanden

Je wordt op tijd opgehaald bij het hotel zet koers naar de Noordelijke eilanden. De bergen in het noorden worden gekenmerkt doordat ze hoog en steil zijn. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om foto’s te maken vanaf verschillende plekken waar we langskomen. Je zult Fugloy, Svínoy, Borðoy en Kunoy kunnen zien, en stops bij de prachtige kerk in Klaksvík, een wolfabriek en de Viking-opgravingen in Leirvík zijn inbegrepen. Optioneel is het mogelijk een wandeling naar de Kallurin vuurtoren te maken. Dit gaat uiteraard wel ten koste van enkele highlights. De prijs van deze hike is ca. € 50 per persoon.

De tour duurt ca. 10,5 uur en je bent rond 19.00 uur terug in Tórshavn. De lunch vandaag is inbegrepen.

 Dag 6

Dag ter vrije besteding

Uitzicht op de haven van Torshavn, hoofdstad van de Faroer eilanden.Je kunt vandaag weer even bijkomen van de indrukken van gisteren. De eerder genoemde excursies naar bijvoorbeeld Streymoy & Eysturoy of de Vestmanna vogelkliffen kunnen ook vandaag bijgeboekt worden. Andere opties zijn de cruise met de tweemast schoener, een paardrijtour of een heus grottenconcert!

Vraag ons team naar de prijzen en mogelijkheden!Dag 7

Sandoy & Kirkjubøur

Het toegangshek met blauw glas in lood naar kerkje van Kirkjubour op de Faroer eilanden.

Het vertrek van vandaag is om 08:30 uur en onze bestemming is Sandoy – misschien wel het eiland waar de meeste traditionele Faroese kenmerken te vinden zijn en bewaard zijn gebleven. Na Sandoy reis je door naar het oude culturele bolwerk in Kirkjubø, waar je ’s werelds oudste houten huis, Roykstovan, uit het jaar 1050 kunt zien.

Tegenwoordig wordt dit huis bewoond door de 17e generatie van de Patursson-familie. Je hebt hier ook de gelegenheid om de ruïnes van de St. Magnus kathedraal uit de jaren 1300 en de kerk van Olav uit de jaren 1200 te zien.

Je bent om 18.00 uur terug in het hotel, de lunch is vandaag inbegrepen.

PS wist je dat Kirkjubøur uitgesproken wordt als Tsjirtsjebuër?Dag 8

Vertrekdag

In aansluiting op de geboekte vlucht reis je per transfer richting Vagar airport voor de reis richting huis. Je vliegt terug naar Amsterdam via Kopenhagen, omdat de vluchten niet altijd aansluiten, is er soms een overnachting in Kopenhagen noodzakelijk.

Onze tip is dan ook om er een extra nachtje bij te boeken zodat je 2 stedentrips in één reis stopt! De extra nachten kunnen ook via ons bijgeboekt worden, zodat je een volledig pakket krijgt.