Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10:00 - 13.00 (maart t/m mei)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Fietsreis Faroer

Steeds meer reizigers verkiezen de fiets boven de auto als het aankomt op het ontdekken van de Faroer eilanden. Deze stille eilandengroep is dan ook uitermate geschikt voor het stalen ros. De eilanden zijn met elkaar verbonden d.m.v. bruggen, ferries of tunnels en omdat het niet zo druk is, kan je er met een gerust hart op je fiets stappen. Tijdens deze 6-daagse reis maak je fietstochen onder leiding van een gids. Naast fietstochten is er ook één busexcursie inbegrepen en mogelijkheid voor het inplannen een tweede, ter afwisseling.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op de Faroer

Je vliegt vanuit Kopenhagen met Atlantic Airways naar Vagar op de Faroer. Na aankomst staat een taxitransfer je op te wachten voor de rit naar de hoofdstad, Tórshavn.

Je verblijft de komende 5 nachten in een hotel in of op loopafstand van het centrum. Afhankelijk van de tijd van aankomst kun je alvast Tórshavn bekijken. Het is een aanrader dit kleine stadje te voet te verkennen. Je wandelt via het kleine haventje met de kleurrijke pandjes naar het schiereiland Tinganes, het historisch centrum van Tórshavn, met de nauwe straatjes, de rode pakhuizen en de kleine zwarte huisjes met de grasdaken. Tórshavn heeft bovendien diverse interessante musea die je kunt bezoeken.Dag 2

Fietstour naar Norðadalsskarð

Vandaag beginen we met het ophalen van de fietsen in het centrum van Tórshavn en maken we onder leiding van een gids de eerste fietstour. We fietsen Tórshavn uit en klimmen omhoog naar de Norðadalsskarð pas op 225m boven zeeniveau. Onderweg genieten we van het uitzicht over het noordelijk deel van de eilanden. Vanaf het uitzichtspunt hebben we een schitterend uitzicht op het eilanden Koltur en het dorpje Norðadal. We vervolgen onze route terug naar beneden en via kleine voorsteden van Tórshavn fietsen we terug naar het centrum. De rit neemt ca. 3 uur in beslag.Dag 3

Bezoek de Noordelijke eilanden

Vandaag staat er een bustour gepland naar de noordelijke eilanden, waarbij je 5 eilanden in één dag bezoekt. Ga zitten in de comfortabele bus en geniet van het schitterende landschap terwijl de gids je wegwijs maakt in het prachtige landschap.

 

Stanbeeld van de zeenhondenvrouw op Kalsoy.

Je neemt de veerboot naar het eiland Kunoy, hier breng je een bezoek aan het standbeeld van de Kópakonan, de zeehondenvrouw. Wist je dat dit dorpje is een filmlocatie in de James Bond film, No time To Die? Ook Klaksvik en het eiland Kunoy worden niet overgeslagen.  Op Eysturoy bezoeken we een schapenboerderij en heb je de mogelijkheid om in de wolwinkel lokaal handwerk aan te schaffen voordat het tijd is om terug te keren naar Tórshavn.Dag 4

‘Vogelcruise’ en historisch Kirkjubøur

Na het ontbijt beginnen rustig met een ‘cruise’ langs de kusten van Nólsoy of Hestur. Tijdens de tocht heb je goed zicht op de vogelkliffen die hoog boven je uit torenen. Je maakt naast het spotten van verschillende vogels ook een grote kans op het zien van zeehonden of zelfs walvissen.

In de namiddag staat de volgende fietstocht op het programma. Vanuit Tórshavn fietsen we naar het historische dorpje Kirkjubøur. We bezoeken hier de onafgemaakte St. Magnus kathedraal, St. Olavs kerk en de oude boerderij Roykstovan. Via het dorpje Velbastað fietsen we terug richting Tórshavn. De rit neemt ca. 3 uur in beslag.

Afstand: ca. 30km

 Dag 5

Dag ter vrije besteding

Vandaag heb je een dag vrij, zo heb je kans om door Tórshavn heen te wandelen. Het is een aanrader dit kleine stadje te voet te verkennen. Je wandelt via het kleine haventje met de kleurrijke pandjes naar het schiereiland Tinganes, het historisch centrum van Tórshavn, met de nauwe straatjes, de rode pakhuizen en de kleine zwarte huisjes met de grasdaken. Tórshavn heeft bovendien diverse interessante musea die je kunt bezoeken.

Faroer - Lighthouse on Mykines

Je kunt deze dag ook opvullen met een bezoek aan opnieuw een bijzonder gebied. Je kunt kiezen uit een bezoek aan vogeleiland Mykines. Een magnifieke boottocht langs majestueuze kliffen. Op Mykines broeden grote aantallen papegaaiduikers en jan-van-genten. Die laatste komen vooral op Mykineshólmur voor, een eilandje voor de westkust van Mykines, dat met een smalle voetgangersbrug verbonden is met het hoofdeiland. Wij adviseren je deze excursie ruim van te voren te boeken omdat er maar een beperkt aantal toeristen op Mykines wordt toegelaten.

De muladalur waterval valt vanaf het plateau van Gasadalur met de berg op de achtergron in de diepgelegen oceaan.

Een andere optie is een bezoek aan het eiland Vágar. Op dit eiland vind je naast de luchthaven ook pareltjes als de kerk in Sandavágur, Bøur met een schitterend uitzicht over Tindhólmur en het afgelegen Gásadalur met de beroemde Múlafossur.

 

 Dag 6

Vertrekdag

Vandaag reis je per taxitransfer weer naar Vagar airport voor de vlucht naar Kopenhagen.