Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Family Fun in de Winter

De Family Fun in de Winter is een autoreis IJsland met verblijf in privé vakantiehuisjes en uitermate geschikt voor een familieuitstapje of een gezinsvakantie. Verblijf is in twee vaste standplaatsen in gezellig ingerichte huisjes in zowel Zuid-IJsland als West-IJsland. Vanuit beide goed uitgeruste huisjes heb je volop de gelegenheid uitstapjes te maken. Tijdens de wintermaanden zijn de zuid- en westkust van IJsland práchtig! En wat is er lekkerder dan tijdens de donkere avonden vanuit je hottub noorderlicht te spotten? Of gezellig een spelletje te doen aan de keukentafel!

N.B. Standaard vertrek op zondag. Vertrek op donderdag ook mogelijk. Verblijf is dan 3 nachten in een huisje in West-IJsland met aansluitend 4 nachten in een huisje in Zuid-IJsland.
Let op: de aankomstdag kan hierdoor een lange dag zijn i.v.m. de langere route naar het westen. De laatste overnachting verblijf je in een hotelaccommodatie vlakbij de luchthaven i.v.m. de vroege terugvlucht.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
ca. 100-120km

Welkom op IJsland

Ijsland - Aurora Borealis3

In slechts 3 uur vlieg je naar Keflavik Airport, IJsland. Vluchten bieden wij aan met Icelandair en Transavia, naar jouw keuze. Bekijk hier de vluchttijden en opties. Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rijd je naar de vakantiewoning in Zuid-IJsland, waar je de komende 4 nachten verblijft.

Je verblijft een beetje ‘in the middle of nowhere’, in ieder geval weg van de stadslichten. Je maakt dus optimaal kans op het spotten van het noorderlicht, als je gelukt hebt…Dag 2

Ontdek de Golden Circle

De komende dagen kan je vol highlights stoppen! Niet te missen zijn misschien wel de bekendste highlights van IJsland. De Golden Circle bestaat uit 3 bezienswaardigheden die allen adembenemend mooi, indrukwekkend of bijzonder zijn. Te beginnen met het Nationale Park Thingvellir. Deze plaats is in de geschiedenis van IJsland van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht.

Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers op af komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen. Je kunt hier tevens prachtig wandelen en snorkelen of duiken in het heldere water.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Als laatste is de ‘Gouden Waterval’ Gullfoss aan de beurt. Vanwege het vele stuifwater is het algemeen bekend dat er veel regenbogen boven de waterval schitteren als de zon schijnt, hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveau’s naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen wat je dichterbij de waterval brengt.

Leuk om deze dag te doen:
EXC46 Silfra snorkeltour
EXC27 Sneeuwscooter West


Dag 3-4

Tips: ga dit zien langs de Zuidkust

Er is zoveel te zien en te doen langs de Zuidkust van IJsland dat je je nooit hoeft te vervelen. Een aanrader, zowel als je met of als je zonder kinderen reist, is het Lava Centre! Op 1 juni 2017 is in Hvolsvöllur een interactieve en educatieve tentoonstelling geopend. Vol met hightech snufjes over vulkanische activiteit, aardbevingen en de kracht van moeder natuur die IJsland als eiland gedurende miljoenen jaren creëerde.

De natuurlijke hotspring ‘Secret Lagoon’ ligt in het plaatsje Fludir in de omgeving van het Golden Circle gebied. De temperatuur van het water is 38 tot 40 graden celcius gedurende het hele jaar waardoor het zowel ’s zomers als ’s winters te bezoeken is. Vanuit het bad kan je natuurlijk kans maken op het spotten van noorderlicht, ga dus vooral niet te vroeg op de dag!

Overal in IJsland zie je de trotse ‘IJslander’, hét paardenras op dit eiland. Tijdens een korte rit, ideaal voor de ruiters zonder veel ervaring, leer je de kwaliteiten kennen van het ras ‘de IJslander’. Tijdens de rit rondom de prachtige omgeving van de boerderij haal je je hart op! Deze excursie is geschikt voor de niet ervaren ruiter, maar ook voor ervaren ruiters zijn er veel mogelijkheden!

Leuk om deze dag te doen:
EXC6 Secret Lagoon
OV Lava Centre
EXC31 Gletsjerwandeling Zuid
EXC39 Midwinter Warmth rijtour


Dag 5-6
ca. 120-150km

Lavawatervallen en ijstunnel

Je rijdt vanuit je huisje in het zuiden in de richting van Borgarnes, waar een koffiestop met een heerlijk stuk gebak en een bezoek aan het sagamuseum aan te raden zijn. Het schiereiland Snæfellsnes is je eindbestemming van vandaag, maar we raden je aan even ‘af te slaan’ naar Reykholt, gelegen tussen Borgarnes en de gletsjer Langjökull en de geboorteplaats van Snorri Sturluson, één van IJslands bekendste sagaschrijvers. Deildártunguhver, IJslands meest productieve heetwaterbron ligt vlakbij. Hier wordt warm water via pijpleidingen vervoert naar de omliggende dorpen en steden.

Wat je in deze regio absoluut niet mag missen zijn de circa 1 km brede Hraunfossar lavawatervallen, gelegen even voorbij Reykholt. Deze spectaculaire watervallen persen zich onder een lavawand door, in de rivier de Hvitá, waardoor het water een unieke blauwe kleur krijgt. Achter de Hraunfossar vind je tevens waterval Barnafoss.

Voorbij de plaats Húsafell kan je mee de Vidgelmir cave in. De Vidgelmir cave wordt bejubeld als één van de machtigste grotten van IJsland. Met zijn 1600 meter zit de grot vol kleurenpracht en bijzondere lavaformaties.

We raden we je aan mee te gaan naar de ijstunnel op de gletsjer Langjökull. De door mensen gemaakte ijstunnel is een unieke excursie op IJsland. Vanuit Husafell reis je per 8WD monstertruck óf per sneeuwscooter, naar de ingang van de tunnel. De enthousiaste gidsen nemen je mee op pad en leren je alles over de tunnel en de gletsjer.

Je vakantiewoning voor de komende 3 nachten ligt op het schiereiland, of als je dit liever hebt in de regio Borgarnes.

Leuk om deze dag te doen:
EXC23 Cavetour Vidgelmir
EXC34 Into the Glacier - classic
EXC36 Snowmobile Into the Glacier


Dag 7

Rondje Snæfellsnes

Vanuit je vakantiehuisje is het heel makkelijk een ‘rondje’ schiereiland te rijden. Aan de Zuidkust van het schiereiland vind je de prachtige zwarte kerk van Budir. De kerk is zwart geschilderd met pek. Het idee is, dat zelfs het onvoorspelbare, ruige weer op IJsland de Budakirkja ongemoeid laat. Het is een prachtig zicht, omgeven door de mosvelden waar je goed kunt wandelen is dit de stop meer dan waard. Verderop vind je de vissersdorpen Arnarstapi en Hellnar, deze 2 slaperige dorpjes liggen aan de voet van de gletsjer. Via een circa 2,5 km lange wandelroute kun je de prachtige kustlijn, met zijn vele rotsformaties, tussen de twee dorpen verkennen.

Als je verder rijdt kom je langs Snæfellsjökull Nationaal Park, het park wordt gedomineerd door de 1446m hoge vulkaan Snæfellsjökull, die circa 2000 jaar geleden voor het laatst is uitgebarsten. Het grootste deel van dit schiereiland, met zijn prachtige vogelkliffen en rotsformaties, maakt deel uit van het nationaal park. Het is de moeite waard lavagrot Vatnshellir te bezoeken.

Als je het rondje verder rijdt is het de moeite waard te stoppen in Rif, waar ’s zomers een grote kolonie arctische sternen te vinden zijn. Via vissersdorp Grundarfjördur waar je in de winter orca’s kunt gaan spotten, kom je uit in Stykkishólmur aan de Noordzijde van het schiereiland. Het gezellige havenstadje Stykkishólmur is een bezoekje waard, met zijn leuke restaurants en een interessant vulkaanmuseum.

Leuk om deze dag te doen:
EXC24 Cavetour Vatnshellir
EXC84 Orka's spotten


Dag 8
ca. 120-200km

Ontdek vulkanisch Reykjanes

Er is op IJsland zoveel te zien, dat het schiereiland Reykjanes vaak onterecht overgeslagen wordt. Dit vulkanische schiereiland is de thuisbasis van de internationale luchthaven, en als je vanuit Keflavik Airport begint te rijden rijd je bijna over de maan, zo surrealistisch is het landschap. Tijd dus om dat van dichterbij te bekijken tijdens je rit naar dit schiereiland.

Reykjanes kenmerkt zich door imponerende lavalandschappen.  Bezienswaardigheden zijn het even buiten Grindavík gelegen geothermische gebied Krýsuvík, met sterk ruikende zwavelbronnen en borrelende modderpoelen evenals het, bij de vuurtoren van Reykjanes gelegen geothermisch gebied Gunnuhver. Dit gebied is vernoemd naar de heks Gunna, de IJslanders zeggen dat haar geest de aarde nooit verlaten heeft na een onopgeloste ruzie met de sheriff voor haar dood.

Als je door rijdt vind je de Blue Lagoon, waar het heerlijk badderen is in het warme mineraalrijke water. De populaire baden liggen vlakbij de luchthaven, wat iedere bezoeker van IJsland de kans geeft dit fenomeen te bewonderen. Hoewel er inmiddels vele andere warmwaterbaden zijn op IJsland, blijft de Blue Lagoon één van de spectaculairste!

Tot slot kun je op Reykjanes ook de ‘Brug der Continenten’ bezoeken, op de grenslijn van de Amerikaanse plaat in het westen en de Euraziatische plaat in het oosten.

Je verblijft 1 nacht in de regio Keflavik

Leuk om deze dag te doen:
EXC1 Entree Blue Lagoon


Dag 9

Vertrekdag

De reis zit erop. Na het (vroege) ontbijt reis je naar de luchthaven voor de terugvlucht, nadat de auto is ingeleverd op Keflavik Airport.