Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Faroer Winter Fly-Drive

De Færøer eilanden hebben een uniek karakter en een rijke geschiedenis die je overal nog terug kunt vinden. Tijdens de 5-daagse Færøer Fly-Drive reis je per huurauto langs de bekendste plekjes van deze fascinerende eilandengroep. Gedurende de wintermaanden kijk je je ogen uit!

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst op de Færøer

Foto 1 - Aankomst VagarJe vliegt vanuit Kopenhagen naar de Færøer. Op de luchthaven haal je direct de huurauto op en kan jouw Faroer Fly-Drive beginnen!

Wij raden je aan de rest van de dag te gebruiken om de directe omgeving te ontdekken. Zo kan je een bezoek brengen aan de dorpjes Sørvági, Bøur en Gásadalur. Bij de 2 locaties heb je bij helder weer kans op een prachtig uitzicht op eiland Mykines en het onbewoonde eiland Tindholmur met zijn 5 ‘pieken’.

 

Vágar (land van baaien) ontleent zijn naam aan de drie baaien, met gelijknamige plaatsnamen, die het eiland rijk is. Van deze drie is Sandavágoy de bekendste; men heeft hier een oude steen met runetekens gevonden, die het bewijs levert dat de Viking Torkil Onudarson zich hier als eerste bewoner heeft gevestigd.

Je verblijft 1 nacht in een accommodatie in Vágar, nabij de luchthaven.Dag 2

Ontdek Streymoy

Streymoy is het grootste eiland. Hierop ligt de hoofdstad Tórshavn, tevens aankomsthaven van de ferry Norröna. Tórshavn is een gezellig stadje, met in het oude stadsdeel smalle steegjes tussen kleurrijke huizen met gras bedekte daken. Hier vind je een aantal goede hotels en pensions, evenals een ruime selectie aan eetgelegenheden.

Aan de zuidkant van Streymoy bevindt zich de historische plaats Kirkjubour, met de koningshoeve, de grootste prachtboerderij van de Færøer en de niet afgebouwde kathedraal, daterend uit ongeveer 1300.

Het noorden van Streymoy heeft ook een aantal interessante bezienswaardigheden zoals het eerder genoemde Vestmanna en Saksun met z’n oude herenboerderij, nu in gebruik als museum. Op het noordelijk deel van het eiland vind je eveneens de hoogste waterval, de Fossá en het plaatsje Tjörnuvík. Hier heb je het beste uitzicht op de ruim 70m hoge rotsen Risin en Kellingin. Volgens de overlevering overblijfselen van 2 reuzen die probeerden de Færøer naar IJsland te slepen maar bij de dageraad verrast werden door het licht en ter plekke versteenden.

Je verblijft 2 nachten in de regio Klaksvík of Gjógv.Dag 3

Ontdek Eysturoy

Eysturoy is in grootte het tweede eiland en is door een brug met het eiland Streymoy verbonden. Hier bevindt zich de hoogste berg, de 882m. hoge Slaettaratindur, die je kunt beklimmen. Eysturoy kent diverse goede wandelroutes, waarvan sommige over oude gerestaureerde wandelpaden voeren. De wintermaanden zijn niet per definitie de beste wandelperiode.

Aan de noordkant ligt het meest gefotografeerde plaatsje van de Færøer, Gjógv met z’n beschermde ingang naar de fjord. Andere bezienswaardigheden zijn het plaatsje Eidi met het museum Blástova en Leurvík, vertrekpunt voor de ferry naar het eiland Bordoy. Voor geïnteresseerden is in Sydrugøta de wolfabriek Tøting waar men prachtige Faringse wollen truien fabriceert en verkoopt.Dag 4

Reis richting ‘s werelds kleinste hoofdstad

Je rijdt vandaag weer terug naar Tórshavn. Het is een aanrader dit kleine stadje te voet te verkennen. Je wandelt via het kleine haventje met de kleurrijke pandjes naar het schiereiland Tinganes, het historisch centrum van Tórshavn, met de nauwe straatjes, de rode pakhuizen en de kleine zwarte huisjes met de grasdaken. Tórshavn heeft bovendien diverse interessante musea die je kunt bezoeken.

Je overnacht in Tórshavn.

 Dag 5

Vlucht naar Kopenhagen

Je bent aangekomen op de laatste dag van jouw Faroer Fly-Drive. Je rijdt van Tórshavn naar de luchthaven op Vágar en levert hier de huurauto weer in. Vanaf Vágar vlieg je weer terug naar Amsterdam, via Kopenhagen, met prachtige herinneringen aan deze bijzondere bestemming.