Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Faroer met Eigen Auto

*** Vanwege de beperkte beschikbaarheid zijn reizen naar de Færøer enkel op aanvraag te boeken. Neem contact op met ons team om je wensen te bespreken: *** [email protected]  |  030-230 8010 ***

Autoreis Færøer met Eigen Auto inclusief ferryovertocht vanaf Denemarken, waarbij je in een rustig tempo de Færøer eilanden per eigen auto ontdekt. De rijafstand vanaf Utrecht naar de haven van Hirtshals is ca. 1000 km. De afstanden op de Færøer zijn klein, waardoor er alle tijd is deel te nemen aan een excursie, een leuke boottocht of te gaan wandelen.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1 & 2

Heenreis

De Norrona veerboot vaart tussen de groene Faroer eilanden door.Je vertrekt op zaterdagmiddag per Smyril Line vanuit Hirtshals/Denemarken richting de Færøer. Zondag is de gehele dag op zee, aankomst in Tórshavn is op zondagavond. Reist u in het voor- of naseizoen dan is aankomst maandagochtend vroeg. De Nörrona is een modern, volledig gestabiliseerd schip voorzien van airconditioning. Aan boord vind je de volgende faciliteiten: winkels, restaurants, bars, discotheek, nachtclub, fitness centrum, kinderspeelplaats, sauna en zwembad.

Je verblijft 1 nacht in Tórshavn (niet in het voor- of na-seizoen).Dag 3 & 4

Noordelijke eilanden

Schapen grazen boven het dorpje aan het fjord.De rondreis begint met een bezoek aan de noordelijke eilanden Bordoy, Vidoy en Kunoy, waar de oceaan en de noorderstorm nog altijd een enorme invloed op het tamelijk geïsoleerde, dagelijks leven hebben.

De weg langs de kust op het eiland Vidoy, Fareor, met prachtig uitzicht op zee en de eilanden rondom.

Kalsoy, Kunoy, Vidoy, Fugloy, Svinoy en Bordoy, dit zijn de noordelijke eilanden. De belangrijkste plaats voor deze eilanden is Klaksvík op het eiland Bordoy, waar de ferry uit Leirvík aankomt. Vanuit Klaksvík kun je een excursie maken naar het plaatsje Vidareidi, met z’n prachtige met gras bedekte daken. Klaksvík heeft een goed hotel en kent eveneens goede restaurants en is daardoor uitermate geschikt als startpunt van excursies naar de overige noordelijke eilanden.

Wanneer je wat meer tijd hebt, kun je met de postboot vanaf Hvannasund op het eiland Vidoy naar de eilanden Svinoy en Fugloy reizen. Hier leeft de lokale bevolking nog in complete harmonie met de natuur en is in grote mate op zichzelf aangewezen. Vanuit Klaksvík vaart een postboot naar het eiland Kalsoy. Deze tocht kan als excursie worden geboekt, waarbij een bustocht en een wandeling over het eiland wordt gemaakt. Het eiland Kunoy is per bus vanuit Klaksvík te bereiken.

De komende 2 nachten verblijf je in Klaksvík.Dag 5 & 6

Ontdek Streymoy & Eysturoy

Een stel loopt met een kinderwagen langs de kleurrijke haven van Torshavn, Faroer.

Streymoy is het grootste eiland. Hierop ligt de hoofdstad Tórshavn, tevens aankomsthaven van de ferry Norröna. Tórshavn is een gezellig stadje, met in het oude stadsdeel smalle steegjes tussen kleurrijke huizen met gras bedekte daken. Hier vind je een aantal goede hotels en pensions, evenals een ruime selectie aan eetgelegenheden. Vanuit Tórshavn kun je een avondexcursie naar het eiland Nólsoy maken, naar de kolonie stormvogeltjes die zich alleen ’s nachts laat zien.

Aan de zuidkant van Streymoy bevindt zich de historische plaats Kirkjubour, met de koningshoeve, de grootste prachtboerderij van de Færøer en de niet afgebouwde kathedraal, daterend uit ongeveer 1300.

Houten huisjes met grasdaken in Saksun op de Faroer eilanden met uitzicht op de fjord.

Het noorden van Streymoy heeft ook een aantal interessante bezienswaardigheden zoals het eerder genoemde Vestmanna en Saksun met z’n oude herenboerderij, nu in gebruik als museum. Op het noordelijk deel van het eiland vind je eveneens de hoogste waterval, de Fossá en het plaatsje Tjörnuvík. Hier heb je het beste uitzicht op de ruim 70m hoge rotsen Risin en Kellingin. Volgens de overlevering overblijfselen van 2 reuzen die probeerden de Færøer naar IJsland te slepen maar bij de dageraad verrast werden door het licht en ter plekke versteenden.

Eysturoy is in grootte het tweede eiland en is door een brug met het eiland Streymoy verbonden. Hier bevindt zich de hoogste berg, de 882m. hoge Slaettaratindur, die je kunt beklimmen. Eysturoy kent diverse goede wandelroutes, waarvan sommige over oude gerestaureerde wandelpaden voeren.

Uitzicht op de kloof en de huisjes bij Gjogv op de Faroer, vanaf de zeezijde.

Aan de noordkant ligt het meest gefotografeerde plaatsje van de Færøer, Gjógv met z’n beschermde ingang naar de fjord. Andere bezienswaardigheden zijn het plaatsje Eidi met het museum Blástova en Leurvík, vertrekpunt voor de ferry naar het eiland Bordoy. Voor geïnteresseerden is in Sydrugøta de wolfabriek Tøting waar men prachtige Faringse wollen truien fabriceert en verkoopt.

Je verblijft 2 nachten in de regio Klaksvík of Gjógv.Dag 7 & 8

Vágar en Streymoy

De vuurtoren op Mykines, een highlight op een reis naar de Faroer eilanden.

Vágar is het meest vlakke eiland met een veen- en heidelandschap en zeer geliefd bij wandelaars. Vanaf Vágar kan er een dagexcursie per boot of helikopter worden gemaakt naar het vogeleiland Mykines. Een boottocht naar de Vestmanna vogelrotsen is eveneens een aanrader.

Panorama van Torshavn, de gezellige kleurrijke hoofdstad van de Faroer eilanden.

Tórshavn, gelegen op Streymoy, wordt ook wel ‘de kleinste hoofdstad van Europa’ genoemd, met een prachtig oud centrum, waar de daken met gras bedekt zijn. Vanaf Tórshavn kun je excursies maken naar bijvoorbeeld Kirkjubøur en Velbastadur, het oude culturele centrum uit de Middeleeuwen.

Ook kun je naar het eiland Nólsoy varen, bekend door de zwermen stormvogeltjes die hier na zonsondergang naar hun nesten terugkeren. Wanneer je een excursie wilt meemaken (vanaf 22.00 uur tot ca. 02.00 uur) moet er een overnachting in Nólsoy geboekt worden. Een andere manier om Nólsoy te zien is door een zeiltocht te maken met de schoener Norldysid vanuit Tórshavn.

Je verblijft 2 nachten in Vagar.

Leuk om deze dag te doen:
EXCF9 Vestmanna boottocht
EXCF8 Dagtour Mykines


Dag 9

Tórshavn

Het historische rode parlementsgebouw Tinganes staat op een rots aan het water in Thorshavn, Faroer.

Vandaag rijd je naar Tórshavn op het centrale eiland Streymoy. Tórshavn is de kleinste hoofdstad van Europa. De oude stadskern direct achter Tinganes met houten huizen is beslist een bezoekje waard. Veel van de gebouwen van Tinganes zijn nu regeringskantoren. In de oostelijke haven, waar de Smyril ferry aankomt, bevindt zich het oude fort en de vuurtoren. In de westelijke haven vind je de toeristeninformatie en een aantal galerieën. Ook kun je een bezoekje brengen aan het Nordic House.

Overnachting in Tórshavn.

Leuk om deze dag te doen:
EXCF11 Ribtour Hestur


Dag 10 & 11

Suduroy

Een vuurtoren op de punt van de rots.De boot naar Suduroy vertrekt 2 tot 3x per dag. In Suduroy verblijf je de komende 2 nachten en heb je dus ruim de tijd om het zeer interessante eiland te verkennen.

Suduroy heeft een totaal andere uitstraling dan de eilanden die je tot nu toe hebt gezien. Het eiland heeft aan de west- en noordkant een steile klif en aan de oost- en zuidkant glooiende ‘landbouw’. Op verschillende plaatsen vind je drassige natuurterreinen vol vogelleven (met name ganzen en steltlopers).  Wanneer je van wandelen houdt is een bezoek aan het meest zuidelijke deel van Suduroy een aanrader.

2 overnachtingen Suduroy.Dag 12 & 13

Verblijf in hoofdstad Tórshavn

Een smal straatje met kleine zwarte, houten huisjes met grasdaken in Torshavn, Faroer.

Afhankelijk van het seizoen waarin je reist (voor- of hoogseizoen) verblijf je 1 of 2 nachten in Tórshavn. Het is een aanrader dit kleine stadje te voet te verkennen. Je wandelt via het kleine haventje met de kleurrijke pandjes naar het schiereiland Tinganes, het historisch centrum van Tórshavn, met de nauwe straatjes, de rode pakhuizen en de kleine zwarte huisjes met de grasdaken. Tórshavn heeft bovendien diverse interessante musea die je kunt bezoeken.Dag 14 & 15

Vertrek naar Hirtshals

De Norrona veerboot vaart tussen de groene Faroer eilanden door.De Smyril Line vertrekt in het voorseizoen op donderdag en in het hoogseizoen in de nacht van donderdag op vrijdag richting Hirtshals, waar de ferry op zaterdagmiddag arriveert.