Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Faroer Fly-Drive

*** Vanwege de beperkte beschikbaarheid zijn reizen naar de Færøer enkel op aanvraag te boeken. Neem contact op met ons team om je wensen te bespreken: *** [email protected]  |  030-230 8010 ***

De Færøer eilanden hebben een uniek karakter en een rijke geschiedenis die je overal nog terug kunt vinden. Tijdens de 8-daagse Færøer Fly-Drive reis je per huurauto langs de bekendste plekjes van deze fascinerende eilandengroep. Wanneer je van wandelen houdt, kan je hier je hart ophalen. Veel oude wandelpaden zijn weer in ere hersteld en zijn voor de echte sportievelingen een forse uitdaging. In een rustig tempo ontdek je in korte tijd een deel van deze prachtige wandelbestemming. Ook als je geen kilometers wilt wandelen zijn deze eilanden zeer de moeite waard.

De reis is inclusief de Lakeside Cruise. Een cruise van 3 uur op het grootste meer van de Faeröer, Sørvágsvatn, met als hoogtepunt de Bøsdalafossur-waterval.

Tip: bezoek ook het prachtige en meest zuidelijk gelegen eiland Suduroy tijdens de 12-daagse Fly Drive.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst op de Færøer

Uitzicht op het zonnige landschap met de Gasadalur waterval.Je vliegt vanuit Amsterdam, via Kopenhagen naar de Færøer. Op de luchthaven haal je direct de huurauto op en kan jouw Faroer Fly-Drive beginnen! Wij raden je aan de rest van de dag te gebruiken om de directe omgeving te ontdekken. Zo kun je een bezoek brengen aan de dorpjes Sørvági, Bøur en Gásadalur. Bij de 2 laatstgenoemden heb je bij helder weer kans op een prachtig uitzicht op vogeleiland Mykines en het onbewoonde eiland Tindholmur met zijn 5 ‘pieken’.

Je verblijft 2 nachten in een accommodatie in Vágar, nabij de luchthaven.Dag 2

Tip: dagtour naar Mykines

De vuurtoren op Mykines, een highlight op een reis naar de Faroer eilanden.

Mykines is een eldorado voor vogelliefhebbers, met als grootste trekpleisters de papegaaiduikers en de grote kolonie Jan-van-Genten die hier nestelt. Experts vertellen ons dat men hier meer dan drie-kwart van de totale vogelpopulatie van de Færøer kan vinden.

We raden je aan vandaag een dagtocht te maken naar dit bijzondere eiland. Tijdens de wandeling o.l.v. een lokale gids, zul je de mooiste plekjes van dit eiland bezoeken.

Leuk om deze dag te doen:
EXCF8 Dagtour Mykines


Dag 3-4

Ontdek eilanden Streymoy en Eysturoy

Je rijdt vandaag naar het plaatsje Gjógv, waar je zult overnachten. Onderweg is er een hoop te zien en te doen. Via schilderachtige dorpjes en wegen verken je de komende 2 dagen de eilanden Streymoy en Eysturoy.

Streymoy

Het dorpje Tjornuvik met kleurrijke huisjes en groene heuvels aan het fjord in Streymoy, Faroer.

Het noorden van Streymoy heeft een aantal interessante bezienswaardigheden zoals de vogelkliffen van Vestmanna en Saksun met z’n oude herenboerderij, nu in gebruik als museum. Op het noordelijk deel van het eiland vind je ook de hoogste waterval, de Fossá en het plaatsje Tjörnuvík. Hier heb je het beste uitzicht op de ruim 70m hoge rotsen Risin en Kellingin.

Eysturoy

Uitzicht op de kloof en de huisjes bij Gjogv op de Faroer, vanaf de zeezijde.

Hier bevindt zich de hoogste berg, de 882m. hoge Slaettaratindur, die je kunt beklimmen. Eysturoy kent diverse goede wandelroutes, waarvan sommige over oude gerestaureerde wandelpaden voeren. Voor geïnteresseerden is in Sydrugøta de wolfabriek Tøting waar men prachtige Faringse wollen truien fabriceert en verkoopt. Aan de noordkant ligt het meest gefotografeerde plaatsje van de Færøer, Gjógv met z’n beschermde ingang naar de fjord. Je verblijft 2 nachten in een accommodatie op Eysturoy.Dag 5

Onderweg naar de noordelijke eilanden

Schapen grazen boven het dorpje aan het fjord.Vandaag voert de reis door het fascinerende landschap van de eilandengroep in de richting van Klaksvík, gelegen op één van noordelijke eilanden, Bordoy. Onderweg kom je langs het plaatsje Oyndarfjørðdur, bekend om de twee ‘rocking stones’ (rinkusteinar) die bij zee gelegen zijn. Een oude legende vertelt het verhaal dat een tovenares een vloek over 2 piratenschepen uitsprak waardoor zij in steen veranderden en voor eeuwig aan de rand van de zee heen en weer zouden ‘rocken’ bovenop elkaar.

Via de Norðoyatunnilin (onderzeese tunnel) rijd je naar Klaksvík. Deze tunnel wordt vrolijk verlicht dankzij werk van de kunstenaar/artiest Trondur Patursson. Je verblijft 1 nacht in een accommodatie op Bordoy of Vidoy.Dag 6-7

Reis richting ’s werelds kleinste hoofdstad

De haven van Torshavn, de hoofdstad van de Faroer eilanden, met kleurijke gebouwen en boten.

De reis brengt je vandaag uiteindelijk naar het zuiden van het eiland Streymoy, naar wat de kleinste hoofdstad ter wereld genoemd wordt, Tórshavn. Tórshavn is een gezellig stadje, met in het oude stadsdeel smalle steegjes tussen kleurrijke huizen met gras bedekte daken. Hier vind je een aantal goede hotels en pensions, evenals een ruime selectie aan eetgelegenheden.

Vanuit Tórshavn kun je een avondexcursie naar het eiland Nólsoy maken, naar de kolonie stormvogeltjes die zich alleen ‘s nachts laat zien. Aan de zuidkant van Streymoy bevindt zich de historische plaats Kirkjubour, met de koningshoeve, de grootste prachtboerderij van de Færøer en de niet afgebouwde kathedraal, daterend uit ongeveer 1300.

Je verblijft 2 nachten in een accommodatie in Tórshavn.

Leuk om deze dag te doen:
EXCF11 Ribtour Hestur


Dag 8

Vertrekdag

Je levert de huurauto weer in op de luchthaven van Vagar en vliegt aansluitend terug naar Kopenhagen en Amsterdam.