Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Faroer Fly-Drive Plus

*** Vanwege de beperkte beschikbaarheid zijn reizen naar de Færøer enkel op aanvraag te boeken. Neem contact op met ons team om je wensen te bespreken: *** [email protected]  |  030-230 8010 ***

De Færøer Fly-Drive is een 12-daagse autoreis per huurauto langs de bekendste plekjes van de Færøer. De reis is inclusief een bezoek aan Suduroy, het meest zuidelijke eiland van de archipel. Op dit eiland bevinden zich o.a. prachtige basaltformaties en steile kliffen, terwijl het midden van het eiland tamelijk vlak is. Een normale 2-WD personenwagen voldoet uitstekend voor het Faringse wegennet.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst op de Færøer

De staart van een toestel van Atlantic Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Faroer eilanden.

Je vliegt vanuit Amsterdam, via Kopenhagen naar de Færøer. Op de luchthaven haal je direct de huurauto op en kan jouw Faroer Fly-Drive beginnen! Wij raden je aan de rest van de dag te gebruiken om de directe omgeving te ontdekken. Zo kan je een bezoek brengen aan de dorpjes Sørvági, Bøur en Gásadalur. Bij de 2 laatstgenoemden heb je bij helder weer kans op een prachtig uitzicht op vogeleiland Mykines en het onbewoonde eiland Tindholmur met zijn 5 ‘pieken’.

Je verblijft 2 nachten in een accommodatie in Vágar, nabij de luchthaven.Dag 2

Tip: dagtour naar Mykines

De vuurtoren op Mykines, een highlight op een reis naar de Faroer eilanden.

Mykines is een eldorado voor vogelliefhebbers, met als grootste trekpleisters de papegaaiduikers en de grote kolonie Jan-van-Genten die hier nestelt. Experts vertellen ons dat men hier meer dan drie-kwart van de totale vogelpopulatie van de Færøer kan vinden.

Wandelaars in het gras bij de papgaaiduikers en de vuurtoren van Mykines.We raden je aan vandaag een dagtocht te maken naar dit bijzondere eiland. Tijdens de wandeling o.l.v. een lokale gids, zul je de mooiste plekjes van dit eiland bezoeken. De dagexcursie is inclusief lunch(pakket).

Leuk om deze dag te doen:
EXCF8 Dagtour Mykines


Dag 3-4

Onderweg naar de noordelijke eilanden

Begraafplaats met mooie ligging aan het fjord op de Faroer.

Vandaag voert de reis door het fascinerende landschap van de eilandengroep in de richting van Klaksvík, gelegen op één van noordelijke eilanden, Bordoy. Onderweg kom je langs het plaatsje Oyndarfjørðdur, bekend om de twee ‘rocking stones’ (rinkusteinar) die bij zee gelegen zijn. Een oude legende vertelt het verhaal dat een tovenares een vloek over 2 piratenschepen uitsprak waardoor zij in steen veranderden en voor eeuwig aan de rand van de zee heen en weer zouden ‘rocken’ bovenop elkaar.

Via de Norðoyatunnilin (onderzeese tunnel) rijd je naar Klaksvík. Deze tunnel wordt vrolijk verlicht dankzij werk van de kunstenaar/artiest Trondur Patursson. Je verblijft 2 nachten in een accommodatie op Bordoy of Vidoy.Dag 5-6

Ontdek Streymoy en Eysturoy

Houten huisjes met grasdaken in Saksun op de Faroer eilanden met uitzicht op de fjord.

Streymoy is het grootste eiland. Hierop ligt de hoofdstad Tórshavn, tevens aankomsthaven van de ferry Norröna. Het noorden van Streymoy heeft ook een aantal interessante bezienswaardigheden zoals het eerder genoemde Vestmanna en Saksun met z’n oude herenboerderij, nu in gebruik als museum.

Het dorpje Tjornuvik met kleurrijke huisjes en groene heuvels aan het fjord in Streymoy, Faroer.

Op het noordelijk deel van het eiland vind je eveneens de hoogste waterval, de Fossá en het plaatsje Tjörnuvík. Hier heb je het beste uitzicht op de ruim 70m hoge rotsen Risin en Kellingin. Volgens de overlevering overblijfselen van 2 reuzen die probeerden de Færøer naar IJsland te slepen maar bij de dageraad verrast werden door het licht en ter plekke versteenden.

Eysturoy is in grootte het tweede eiland en is door een brug met het eiland Streymoy verbonden. Hier bevindt zich de hoogste berg, de 882m. hoge Slaettaratindur, die je kunt beklimmen. Eysturoy kent diverse goede wandelroutes, waarvan sommige over oude gerestaureerde wandelpaden voeren.

Zicht van dichtbij op de kloof bij Gjogv op het eiland Eysturoy op de Faroer.

Aan de noordkant ligt het meest gefotografeerde plaatsje van de Færøer, Gjógv met z’n beschermde ingang naar de fjord. Andere bezienswaardigheden zijn het plaatsje Eidi met het museum Blástova en Leurvík, vertrekpunt voor de ferry naar het eiland Bordoy. Voor geïnteresseerden is in Sydrugøta de wolfabriek Tøting waar men prachtige Faringse wollen truien fabriceert en verkoopt.

Je verblijft 2 nachten in de regio Klaksvík of Gjógv.Dag 7

Reis richting ’s werelds kleinste hoofdstad

Een stel loopt met een kinderwagen langs de kleurrijke haven van Torshavn, Faroer.

De reis brengt je vandaag uiteindelijk naar het zuiden van het eiland Streymoy, naar wat de kleinste hoofdstad ter wereld genoemd wordt, Tórshavn. Tórshavn is een gezellig stadje, met in het oude stadsdeel smalle steegjes tussen kleurrijke huizen met gras bedekte daken. Hier vind je een aantal goede hotels en pensions, evenals een ruime selectie aan eetgelegenheden. Vanuit Tórshavn kun je een avondexcursie naar het eiland Nólsoy maken, naar de kolonie stormvogeltjes die zich alleen ‘s nachts laat zien.

Het toegangshek met blauw glas in lood naar kerkje van Kirkjubour op de Faroer eilanden.

Aan de zuidkant van Streymoy bevindt zich de historische plaats Kirkjubour, met de koningshoeve, de grootste prachtboerderij van de Færøer en de niet afgebouwde kathedraal, daterend uit ongeveer 1300.

Je verblijft 1 nacht in een accommodatie in Tórshavn.

Leuk om deze dag te doen:
EXCF11 Ribtour Hestur


Dag 8-9

Zuidelijke eiland Suduroy

Een vuurtoren op de punt van de rots.Met de ferry reis je naar Suduroy, het meest zuidelijke eiland. Op het eiland vind je veel uitgestippelde wandelroutes. Een bezoek aan het idyllisch gelegen plaatsje Sumba en de vuurtoren van Akraberg zijn een ‘must’. Suduroy is het meest zuidelijke eiland van de archipel. De ferryoversteek vanuit Tórshavn naar Drelsnes duurt ongeveer 2 uur. Suduroy is uitermate geschikt voor een wat langer verblijf, waarbij excursies gemaakt kunnen worden afgewisseld met wandelingen. De belangrijkste plaats is Tvøroyri, waar een zeer ondernemend VVV kantoor is gevestigd. Op dit eiland bevinden zich o.a. prachtige basaltformaties en steile kliffen, terwijl het midden van het eiland tamelijk vlak is.

Je verblijft 2 nachten op Suduroy.Dag 10

Terug naar Tórshavn

Het historische rode parlementsgebouw Tinganes staat op een rots aan het water in Thorshavn, Faroer.

Met de ferry voert de reis terug naar Tórshavn. Het is een aanrader dit kleine stadje te voet te verkennen. Je wandelt via het kleine haventje met de kleurrijke pandjes naar het schiereiland Tinganes, het historisch centrum van Tórshavn, met de nauwe straatjes, de rode pakhuizen en de kleine zwarte huisjes met de grasdaken. Tórshavn heeft bovendien diverse interessante musea die je kunt bezoeken.Dag 11

Op weg naar Vágar

Uitzicht op het zonnige landschap met de Gasadalur waterval.Je rijdt vandaag naar Vágar, (land van baaien) welke zijn naam ontleent aan de drie baaien, met gelijknamige plaatsnamen, die het eiland rijk is. Van deze drie is Sandavágoy de bekendste; men heeft hier een oude steen met runetekens gevonden, die het bewijs levert dat de Viking Torkil Onudarson zich hier als eerste bewoner heeft gevestigd. Op Vágar bevindt zich de luchthaven. Het is het op twee naar grootste eiland en heeft een goede verbinding met hoofdstad Tórshavn.

Vanaf Vágar kun je o.a. een bootexcursie maken naar de vogelkliffen van Vestmanna op het eiland Streymoy en naar het meest westelijke eiland, Mykines.

Boottocht naar de vogelkliffen van Vestmanna op de Faroer.

Wanneer je van wandelen houdt is de tocht naar Gásadalur een absolute aanrader. Let wel, het is een tamelijk stevige klim langs kliffen met steile hellingen en de wandeling duurt ongeveer 6 uur.

Leuk om deze dag te doen:
EXCF9 Vestmanna boottocht


Dag 12

Vertrekdag

Je levert de huurauto weer in op de luchthaven van Vagar en vliegt aansluitend terug naar Kopenhagen en Amsterdam.