Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10:00 - 13.00 (maart t/m mei)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Faroer Eilandhoppen

Deze 10-daagse reis Faroer Eilandhoppen is een uitbreiding op onze populaire 8-daagse variant. Toevoeging is een verblijf van 2 dagen op het zuidelijkste eiland Suðuroy.

Met de reis Færøer Eilandhoppen kan je op een leuke manier de bijzondere plekken van de Færøer ontdekken! Je hopt van eiland naar eiland per bus en ferry. Laat je verrassen door het rijke vogelleven, de grillige vormen van de eilanden, de uitzonderlijke natuur met uitgebreide wandelmogelijkheden en de vriendelijke lokale bevolking.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst op de Færøer

Vanuit Kopenhagen vlieg je naar Vágar op de Færøer. Na aankomst reis je op eigen gelegenheid naar je accommodatie (afstand afhankelijk van het hotel, ca. 600m). De rest van de dag is ter vrije besteding. Wij raden je aan de directe omgeving te verkennen. De luchthaven is gelegen op een prachtige plek, tussen de bergen nabij de plaats Sørvagur. Ten westen van Sørvagur vind je Bøur, een idyllisch dorpje met één van de meest fantastische uitzichten van de eilandengroep. Van huizen met grasdaken, een kerkje en het strand tot het zicht op eilanden Tindhólmur, Gáshólmur en Mykines.

Je verblijft 1 nacht op Vágar, nabij de luchthaven. Het diner is niet inbegrepen.Dag 2

Verblijf op bijzonder vogeleiland

Met de ferry reis je vanuit het plaatsje Sørvagur naar Mykines. Mykines is een eldorado voor vogelliefhebbers, met als grootste trekpleisters de papegaaiduikers en de grote kolonie Jan-van-Genten die hier nestelt. Experts vertellen ons dat men hier meer dan drie-kwart van de totale vogelpopulatie van de Færøer kan vinden.

Je verblijft 2 nachten op Mykines. Een diner is inbegrepen.Dag 3

Wandeling naar adembenemend uitzichtpunt

Faroer - Lighthouse on Mykines

Via een wandeling onder leiding van een gids van ca. 4 uur bereik je vandaag het kleine eilandje Mykineshólmur. Dit eilandje is te bereiken via een loopbrug over een 35 meter brede zee-engte vanaf Mykines. In feite een brug over de noord Atlantische Oceaan!  Op dit kleine eilandje vind je één van de meest gefotografeerde vuurtorens van de Færøer. De wandeling wordt beloond met een adembenemend uitzicht op de grillige rotsformaties die vanuit zee omhoog steken. Dit is tevens de enige plaats waar de Jan van Gent broedt en je kan hier papegaaiduikers van heel dichtbij spotten!

Een picknick lunch onderweg en een diner ’s avonds zijn inbegrepen.Dag 4

Ferry vanaf Mykines

Vanaf Mykines reis je vandaag met de ferry naar Vágar. Vanuit Vágar reis je vervolgens per bus via Tórshavn, en ferry via het eiland Sandoy naar het kleine eilandje Skúvoy. Op dit eiland werd rond het jaar 1000 de eerste Christelijke kerk van de Færøer gebouwd door Viking opperhoofd Sigmundur Brestisson. Bij aankomst op Skúvoy wordt je opgewacht door een vriendelijke ‘local’, en krijg je als welkom koffie met cake bij iemand thuis geserveerd. De middag is ter vrije besteding. De gastheer of gastvrouw geeft je graag tips voor de diverse wandelingen die hier mogelijk zijn en die je prima op eigen gelegenheid kunt maken. Leer tijdens je verblijf op Skúvoy meer over het leven van Viking opperhoofd Sigmundur Brestisson en zijn geboorteplaats, waar je je nu bevindt.

Je verblijft 1 nacht op Skúvoy. Het diner is inbegrepen.Dag 5

Overnachten op eiland van de sagen

117 Schaap op Sandoy in Skalavik

Met de ferry reis je vanuit het eiland Skúvoy naar Sandoy. Dit eiland staat bekend als het eiland van de sagen. Bij aankomst word je opgewacht door een lokale gids die je het eiland zal laten zien. Dit eiland is al bewoond sinds de komst van de vikingen, waarschijnlijk dat er daarom zoveel verhalen en sagen zijn op dit eiland. De gids zal enkele sagen met je delen tijdens de sightseeing tour, en neemt je meen naar de kleine, pittoreske dorpjes Sandur, Dalur en Húsavik.

Je verblijft 1 nacht op Sandoy. Een lunchpakket en diner zijn inbegrepen.Dag 6

Bezoek Nólsoy, het eiland van ‘Ro-Ove’

Na de lunch verlaat je Sandoy en reis je per bus en ferry naar Torshavn. Vanuit Torshavn brengt de ferry je in 20 minuten naar het tegenover gelegen eiland Nólsoy.

Op eigen gelegenheid kun je een wandeling maken naar de top van dit eiland. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht op Tórshavn en de omliggende eilanden. Maar een bezoek aan Maggie’s café mag ook niet ontbreken!

Je verblijft 1 nacht op Nólsoy. Een diner is inbegrepen.Dag 7-8

Verblijf op het zuidelijkst gelegen eiland

In de ochtend maak je eerst nog een wandeling onder leiding van een gids die je meer verteld over Ove Joensen. Een Faroese zeeman en avonturier die op Nolsoy woonde. Hij bouwde hier ook zijn boot, ‘Diana Victoria’, waarmee hij naar de kleine zeemeermin in Kopenhagen, Denemarken wilde varen. Na twee mislukte pogingen was de 3e keer scheepsrecht: In 1986 slaagde hij erin, na 41 dagen roeien, Kopenhagen te bereiken. Hij werd met open armen ontvangen in Kopenhagen waar de lokale bevolking hem Ro-Ove noemde. Tot op de dag van vandaag is deze boot nog steeds te zien op Nólsoy. Veilig opgeslagen in een boothuis naast een toeristenkantoor kun je de ‘Diana Victoria’ bezichtigen.

Daarna ga je met de ferry terug naar Tórshavn. Daarvandaan reis je per ferry in ca. 2 uur naar het zuidelijkst gelegen eiland Suðuroy. De rest van dag 7 is hier ter vrije besteding. Wij raden aan het idyllisch gelegen plaatsje Sumba. Vlakbij Sumba ligt Akraberg die met zijn vuurtoren op het meest zuidelijke puntje van Suðuroy en de Færøer ligt. In het noorden is de historisch interessante plaats Sandvik een bezoek waard. Of ga voor een goede koffie naar het gezellige café Pubbin vlakbij de oceaan in Tvøroyri.

Faeroer - Suduroy4Op dag 8 staat er een excursie met privé gids op het programma.

Op Suðuroy bevinden zich o.a. prachtige basaltformaties en steile kliffen, terwijl het midden van het eiland tamelijk vlak is. Vandaag maak je een sightseeing tour onder leiding van een lokale gids over het eiland Suðuroy. Gedurende ongeveer 4 uur zal de gids je de mooiste plekken van het eiland laten zien en daar ongetwijfeld interessante weetjes en verhalen bij vertellen. De lunch is inbegrepen.

Je verblijft 2 nachten op Suðuroy.Dag 9

Ontdek ’s werelds kleinste hoofdstad

faeroer - torshavnPer ferry reis je terug naar Streymoy. Vandaag heb je de kans om Tórshavn te ontdekken, ook wel ’s werelds kleinste hoofdstad genoemd. Terwijl je door Tórshavn heen loopt zal je je verdwaald voelen in een film of museum. Deze oude plek, gedateerd uit de middeleeuwen is echter de woonplaats voor veel lokale bewoners en een bruisende plek voor Faroese begrippen.

Vanuit Tórshavn worden diverse excursies aangeboden die je vooraf kunt boeken. Je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid door het stadje slenteren, of zelfs een schitterende hike over de bergtop maken naar het cultureel-
en historisch centrum van het eiland: Kirkjubøur.

Je blijft 1 nacht in Tórshavn.Dag 10

Vertrekdag

Door middel van een transfer per bus word je vanuit Tórshavn naar de luchthaven Vágar gebracht. Je vliegt terug naar Kopenhagen.