Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Faroer Eilandhoppen

Deze 10-daagse reis Faroer Eilandhoppen is een uitbreiding op onze populaire 8-daagse variant. Toevoeging is een verblijf van 2 dagen op het zuidelijkste eiland Suðuroy.

Met de reis Færøer Eilandhoppen kan je op een leuke manier de bijzondere plekken van de Færøer ontdekken! Je hopt van eiland naar eiland per bus en ferry. Laat je verrassen door het rijke vogelleven, de grillige vormen van de eilanden, de uitzonderlijke natuur met uitgebreide wandelmogelijkheden en de vriendelijke lokale bevolking.

Tijdens de rondreis zijn 9x ontbijt, 5x lunch en 4x diner inbegrepen. In Tórshavn en op Suduroy zijn sommige lunches en de diners op eigen gelegenheid.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst op de Færøer

Foto 1 - Aankomst VagarVanuit Kopenhagen vlieg je naar Vágar op de Færøer. Na aankomst reis je op eigen gelegenheid naar je accommodatie (afstand afhankelijk van het hotel, ca. 600m). De rest van de dag is ter vrije besteding. Wij raden je aan de directe omgeving te verkennen. De luchthaven is gelegen op een prachtige plek, tussen de bergen nabij de plaats Sørvagur. Ten westen van Sørvagur vind je Bøur, een idyllisch dorpje met één van de meest fantastische uitzichten van de eilandengroep. Van huizen met grasdaken, een kerkje en het strand tot het zicht op eilanden Tindhólmur, Gáshólmur en Mykines.

Je verblijft 1 nacht op Vágar, nabij de luchthaven. Het diner is inbegrepen.Dag 2

Verblijf op bijzonder vogeleiland

Faeroer - Mykines3Met de ferry reis je vanuit het plaatsje Sørvagur naar Mykines. Mykines is een eldorado voor vogelliefhebbers, met als grootste trekpleisters de papegaaiduikers en de grote kolonie Jan-van-Genten die hier nestelt. Experts vertellen ons dat men hier meer dan drie-kwart van de totale vogelpopulatie van de Færøer kan vinden.

Je verblijft 2 nachten op Mykines. Een lunchpakket en diner zijn inbegrepen.Dag 3

Wandeling naar adembenemend uitzichtpunt

Faroer - Lighthouse on MykinesVia een wandeling van ca. 4 uur bereik je vandaag op eigen gelegenheid het kleine eilandje Mykineshólmur. Dit eilandje is bereikbaar via een loopbrug over een 35 meter brede zee-engte vanaf Mykines. Op dit kleine eilandje vind je de oh zo bekende vuurtoren. De wandeling wordt beloond met een adembenemend uitzicht op de grillige rotsformaties die vanuit zee omhoog steken. Dit is tevens de enige plaats waar de Jan van Gent broedt.

Een lunchpakket, welke je onderweg kunt nuttigen, en diner zijn inbegrepen.Dag 4

Ferry vanaf Mykines

Vanaf Mykines reis je vandaag met de ferry naar Vágar. Vanuit Vágar reis je vervolgens per bus via Tórshavn, en ferry via het eiland Sandoy naar het kleine eilandje Skúvoy. Op dit eiland werd rond het jaar 1000 de eerste Christelijke kerk van de Færøer gebouwd. Bij aankomst wacht de vriendelijke lokale bevolking op je komst en serveren zij als welkom koffie met cake bij iemand thuis.

De middag is ter vrije besteding. Er zijn hier diverse wandelingen mogelijk die je prima op eigen gelegenheid kunt maken. Leer tijdens je wandeling meer over het leven van Sigmundur Brestisson en zijn geboorteplaats, waar je je nu bevindt. Hij is één van de belangrijkste mannen in de Faroese sagen.

Je verblijft 1 nacht op Skúvoy. Het diner is inbegrepen.Dag 5

Overnachten op eiland van de sagen

117 Schaap op Sandoy in SkalavikMet de ferry reis je vanuit het eiland Skúvoy naar Sandoy. Dit eiland staat bekend als het eiland van de sagen. Bij aankomst word je opgewacht door een lokale gids die je het eiland zal laten zien.

Dit eiland is al bewoond sinds de komst van de vikingen, waarschijnlijk dat er daarom zoveel verhalen en sagen zijn op dit eiland. De gids zal enkele sagen met je delen tijdens de sightseeing tour.

Je verblijft 1 nacht op Sandoy. Een lunchpakket en diner zijn inbegrepen. ‘s Avonds is er een mogelijkheid te relaxen in de hottub.Dag 6

Bezoek Nólsoy, het eiland van ‘Ro-Ove’

Ove Joensen was een Faroese zeeman en avonturier die op Nolsoy woonde. Hij bouwde hier ook zijn boot, ‘Diana Victoria’, waarmee hij naar de kleine zeemeermin in Kopenhagen, Denemarken wilde varen. Na twee mislukte pogingen was de 3e keer scheepsrecht: In 1986 slaagde hij erin, na 41 dagen roeien, Kopenhagen te bereiken. Hij werd met open armen ontvangen in Kopenhagen waar de lokale bevolking hem Ro-Ove noemde. Tot op de dag van vandaag is deze boot nog steeds te zien op Nólsoy. Veilig opgeslagen in een boothuis naast een toeristenkantoor kun je de ‘Diana Victoria’ bezichtigen.

Op eigen gelegenheid kun je een wandeling maken naar de top van dit eiland. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht op Tórshavn en de omliggende eilanden. ’s Avonds kun je meegaan op een facultatieve excursie om de stormvogels te zien (22.00-02.00 uur) die zich alleen ’s nachts laten zien. Je verblijft 1 nacht op Nólsoy. Een lunch en diner is inbegrepen.Dag 7-8

Verblijf op het zuidelijkst gelegen eiland

Vandaag ga je met de ferry terug naar Tórshavn. Daarvandaan reis je per ferry in ca. 2 uur naar het zuidelijkst gelegen eiland Suðuroy. De rest van dag 7 is hier ter vrije besteding. Wij raden aan het idyllisch gelegen plaatsje Sumba. Vlakbij Sumba ligt Akraberg die met zijn vuurtoren op het meest zuidelijke puntje van Suðuroy en de Færøer ligt. In het noorden is de historisch interessante plaats Sandvik een bezoek waard.

Faeroer - Suduroy4

Op dag 8 staat er een excursie met privé gids op het programma. Op Suðuroy bevinden zich o.a. prachtige basaltformaties en steile kliffen, terwijl het midden van het eiland tamelijk vlak is. Vandaag maak je een sightseeing tour onder leiding van een lokale gids over het eiland Suðuroy. Gedurende ongeveer 4 uur zal de gids je de mooiste plekken van het eiland laten zien en daar ongetwijfeld interessante weetjes en verhalen bij vertellen. De lunch is inbegrepen.

 

Je verblijft 2 nachten op Suðuroy.Dag 9

Ontdek ‘s werelds kleinste hoofdstad

faeroer - torshavnPer ferry reis je terug naar Streymoy. Vandaag heb je de kans om Tórshavn te ontdekken, ook wel ‘s werelds kleinste hoofdstad genoemd. Terwijl je door Tórshavn heen loopt zal je je verdwaald voelen in een film of museum. Deze oude plek, gedateerd uit de middeleeuwen is echter de woonplaats voor veel lokale bewoners en een bruisende plek voor Faroese begrippen.

Vanuit Tórshavn worden diverse excursies aangeboden die je vooraf kunt boeken. Je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid door het stadje slenteren, of zelfs een (lange) wandeling over de bergtop maken naar het cultureel centrum van het eiland: Kirkjubøur.

Je verblijft 1 nacht in Tórshavn.Dag 10

Vertrekdag

Door middel van een transfer per bus word je vanuit Tórshavn naar de luchthaven Vágar gebracht. Je vliegt terug naar Kopenhagen.