Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Diskobaai Droomreis

Tijdens de Diskobaai Droomreis Groenland zie je ijsbergen in alle kleuren en vormen. Hoogtepunt is het 2-daags verblijf in het Eqi ijskamp, waar je kunt zien hoe grote stukken ijs afbreken en met donderend geweld in de ijsfjord storten. De Eqip Sermia gletsjer met z’n torenhoge ijswanden is van een niet te beschrijven schoonheid.

Tijdens de reis worden er korte wandelingen gemaakt tot maximaal 1 a 1,5 uur per dag (schoenen met goed profiel zijn een vereiste). Alle bezienswaardigheden zijn makkelijk bereikbaar. Deze semi-groepsreis is in een internationaal gezelschap waar op iedere locatie een lokale gids je ontvangt. Bij deze reis kun je vooraf een vast excursiepakket bijboeken.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Kangerlussuaq

Je vliegt vanuit Kopenhagen naar Groenland en komt aan in Kangerlussuaq. Bij aankomst word je welkom geheten door een gids die je naar je accommodatie zal begeleiden, Hotel Kangerlussuaq. Het hotel ligt bij de luchthaven en heeft een schitterend uitzicht vanuit de ‘achtertuin’ op het typisch Groenlandse landschap. De gids zal een informatiebijeenkomst houden waarin hij/zij je meer vertelt over de omgeving en de excursiemogelijkheden voor de rest van de dag.

Excursie naar de ijskap in Kangerlussuaq (ca. 5 uur. Inbegrepen bij het excursiepakket, indien vooraf geboekt). Tijdens deze excursie maak je een tocht naar de ijskap vanuit Kangerlussuaq waarbij je ook zicht hebt op de Russel gletsjer in de verte. Onderweg is de kans groot dat je muskusossen tegen zult komen.

Leuk om deze dag te doen:
Excursiepakket Diskobaai Droomreis


Dag 2

Disko eiland

De volgende dag vliegen we door naar Aasiaat, vanaf waar we direct per boot doorreizen naar het vulkanische Disko eiland. Naarmate we dichter bij het eiland komen krijgen we een beter zicht op de prachtige bergen die duizenden meters boven de oceaan uit torenen. Op de top van deze berg ligt de gigantische Sermersuaq gletsjer die de gehele westkant van Disco eiland bedekt.

Rond het middaguur arriveren we in het kleine plaatse Qeqertarsuaq, waar we de komende 3 nachten zullen verblijven. Na aankomst is er een informatiebijeenkomst en is de middag ter vrije besteding.

 

 Dag 3-4

Vrije dagen op Disko eiland

Vanochtend staat er een  wandeling o.l.v. een gids door Qeqertarsuaq op het programma. Qeqertarsuaq is de belangrijkste plaats op Disko eiland, idyllisch gelegen aan de bergachtige kust.

De volgende ochtend is ter vrije besteding. In de middag kun je deelnemen aan wandeling o.l.v. een gids naar Kuannit. Tijdens de wandeling ervaar je hoe bijzonder deze omgeving is. Hier vind je zeshoekige lavaformaties gecreëerd door de magma die snel afkoelt. Deze omgeving is zeer vruchtbaar en herbergt veel verschillende flora.

 

 Dag 5

Wereldberoemde Kangia Ice Fjord

Op dag 5 reis je per boot door naar Ilulissat. Bij de haven word je opgehaald door een gids en naar je accommodatie voor de komende 3 nachten gebracht. Na aankomst in de accommodatie volgt weer een informatiebijeenkomst over de vele excursiemogelijkheden in dit gebied. Tijdens je verblijf is 1 diner, het welkomstdiner, inbegrepen.

Ilulissat is de op 3 na grootste stad van Groenland met ongeveer 4500 inwoners. Het is een plaats met een aangename mix van modern en authentiek Groenland. Neem zeker de komende dagen de tijd om deze plek goed in je op te nemen en geniet van de prachtige vergezichten en ongelofelijk frisse lucht.

Stadswandeling Ilulissat o.l.v. een gids (ca. 2 uur. Inbegrepen bij het excursiepakket, indien vooraf geboekt). Uiteraard kan je in de stad op eigen houtje rond wandelen, het is alleen zo ontzettend leuk om de enthousiaste verhalen van een gids aan te horen over de geschiedenis en cultuur van deze plek.

Wandeling naar de ijsfjord o.l.v. een gids (ca. 2 uur. Inbegrepen bij het excursiepakket, indien vooraf geboekt). Met een gids wandel je naar de oude nederzetting Sermermiut op 1,5 km ten zuiden van Ilulissat. Verschillende Inuit culturen leefden hier al 4000 jaar en dat is goed te zien op deze plek. Tijdens de wandeling en het bezoek hoor je alles over het leven van deze Inuit en hun tradities. Uiteraard hoor je ook veel over de flora, fauna en geologie van dit gebied.Dag 6-7

Boottochten in de Diskobaai

Excursie dag 6: Walvisexcursie (ca. 3,5 uur. Inbegrepen bij het excursiepakket, indien vooraf geboekt). Er zijn veel verschillende soorten walvissen die gespot kunnen worden langs de Groenlandse kustlijn. Deze majestueuze dieren laten graag zien dat ze er zijn door boven water te komen.

Kayak Experience in Ilulissat (Ca. 3,5-4 uur waarvan minstens 2 uur op het water. Optioneel bij te boeken, niet inbegrepen bij het excursiepakket) De Inuit gebruikte de Kayak al meer dan duizend jaar als vervoersmiddel op het water. Vandaag kan je optioneel een kayaktour bijboeken waarbij je langs de ijsbergen glijdt. De middernachtzon geeft een unieke gloed over het water en met een klein beetje geluk spotten we walvissen.

Excursie dag 7: Avondcruise tussen de ijsbergen door (ca. 2,5 uur. Inbegrepen bij het excursiepakket, indien vooraf geboekt). De avondzon zorgt voor een prachtig kleurenspel op alle ijsbergen. De drijvende ijsbergen zijn gigantisch en zorgen ervoor dat de cruise een onvergetelijke ervaring wordt.

 Dag 8-9

Verblijf in Eqi Ice Camp

Vroeg in de ochtend vertrek je per boot naar de immense Eqip Sermia gletsjer. De ijswand van de gletsjer is ca. 2,3 km breed en heeft een hoogte tot ca. 130m. Het is niet ongebruikelijk hier geweldige ijsmassa’s in zee te zien storten. De komende 2 nachten verblijven we in het Eqi Ice Camp in eenvoudige of luxe hutten naar keuze.

Dag 9 is ter vrije besteding, die kan worden ingevuld met een wandeling o.l.v. een gids of met een bezoek aan de hut van de Franse poolonderzoeker Paul Emil Victor, die in de 50-er jaren deze plaats gebruikte als uitvalsbasis voor zijn expedities naar de ijskap. In dit gebied vind je veel wildlife en kom je veel geologische parels tegen.Dag 10-11

Terug naar Ilulissat

Vanochtend kunnen we rustig aan doen en genieten van het prachtige uitzicht. In de middag, na de lunch, varen we terug naar Ilulissat waar we 2 nachten in Hotel Arctic verblijven.

Ilimanaq Gletsjer Avontuur (ca. 9 uur, niet inbegrepen bij het excursiepakket)
Je vertrekt ’s ochtends per boot naar Ilimanaq, aan de andere kant van de ijsfjord. We varen vanuit Ilimanaq naar de baai van Itilliup Ilua waar we aan land gaan en overstappen in ATV’s op weg naar de gletsjer voor een prachtige gletsjerwandeling. Onderweg kunnen we genieten van de lunchpakketjes wanneer we trek krijgen. De dag wordt afgesloten met de boottocht terug naar Ilulissat.

Oqaatsut Avontuur (ca. 7 uur, niet inbegrepen bij het excursiepakket)
Bij deze excursie ga je per boot naar Oqaatsut, ook wel bekend als Rodebaai. In de baai ga je kajakken gevolgd door een wandeling door de omgeving. Lunch wordt geserveerd in restaurant H8 Explorer gevolgd door een gegidste tour door het historische dorpje.Dag 12

Vertrekdag

Vanuit Ilulissat vliegen we naar Kangerlussuaq met aansluitend de vlucht naar Kopenhagen. De aankomst in Kopenhagen zal ‘s avonds zijn i.v.m. het tijdsverschil.