Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Diskobaai Droomreis

Tijdens de Diskobaai Droomreis Groenland zie je ijsbergen in alle kleuren en vormen. Hoogtepunt is het 2-daags verblijf in het Eqi ijskamp, waar je kunt zien hoe grote stukken ijs afbreken en met donderend geweld in de ijsfjord storten. De Eqip Sermia gletsjer met z’n torenhoge ijswanden is van een niet te beschrijven schoonheid.

Tijdens de reis worden er korte wandelingen gemaakt tot maximaal 1 a 1,5 uur per dag (schoenen met goed profiel zijn een vereiste). Alle bezienswaardigheden zijn makkelijk bereikbaar. Deze groepsreis is in een internationaal gezelschap. Bij deze reis kun je vooraf een vast excursiepakket bijboeken.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Kangerlussuaq

Groenland - ijskap KangerlussuaqJe vliegt vanuit Kopenhagen naar Groenland en komt aan in Kangerlussuaq. Bij aankomst word je welkom geheten door een gids die je naar je accommodatie zal begeleiden, Hotel Kangerlussuaq. Het hotel ligt bij de luchthaven en heeft een schitterend uitzicht vanuit de ‘achtertuin’ op het typisch Groenlandse landschap.

De gids zal een informatiebijeenkomst houden waarin hij/zij je meer vertelt over de omgeving en de excursiemogelijkheden voor de rest van de dag.

Excursie naar de ijskap in Kangerlussuaq
(ca. 5 uur. Inbegrepen bij alle excursiepakketten, indien vooraf geboekt).

Tijdens deze excursie maak je een tocht naar de ijskap vanuit Kangerlussuaq waarbij je ook zicht hebt op de Russel gletsjer in de verte. Onderweg is de kans groot dat je muskusossen tegen zult komen.

Leuk om deze dag te doen:
Excursiepakket Diskobaai Droomreis


Dag 2-4

Dagen in Ilulissat

Groenland - Ilulissat5Op dag 2 reis je per vliegtuig door naar Ilulissat. Op de luchthaven word je opgehaald door een gids en naar je accommodatie voor de komende 3 nachten gebracht. Na aankomst in de accommodatie volgt weer een informatiebijeenkomst over de vele excursiemogelijkheden in dit gebied. Tijdens je verblijf zijn 2 diners (welkomst- en afscheidsdiner) inbegrepen.

Ilulissat is de op 3 na grootste stad van Groenland met ongeveer 4500 inwoners. Het is een plaats met een aangename mix van modern en authentiek Groenland. Neem zeker de komende dagen de tijd om deze plek goed in je op te nemen en geniet van de prachtige vergezichten en ongelofelijk frisse lucht.

Excursie dag 2: Stadswandeling Ilulissat o.l.v. een gids
(ca. 2 uur. Inbegrepen bij alle excursiepakketten, indien vooraf geboekt).

Uiteraard kan je de stad op eigen houtje rond wandelen, het is alleen zo ontzettend leuk om de enthousiaste verhalen van een gids aan te horen over de geschiedenis en cultuur van deze plek.

Groenland - AvondtourExcursie dag 3: Avondcruise tussen de ijsbergen door
(ca. 2,5 uur. Inbegrepen bij alle excursiepakketten, indien vooraf geboekt).

De avondzon zorgt voor een prachtig kleurenspel op alle ijsbergen. De drijvende ijsbergen zijn gigantisch en zorgen ervoor dat de cruise een onvergetelijke ervaring wordt.

Excursie dag 4: Wandeling naar de ijsfjord o.l.v. een gids
(ca. 2 uur. Inbegrepen bij alle excursiepakketten, indien vooraf geboekt).

Met een gids wandel je naar de oude nederzetting Sermermiut op 1,5 km ten zuiden van Ilulissat. Verschillende Inuit culturen leefden hier al 4000 jaar en is daarom goed te zien op deze plek. Tijdens de wandeling en het bezoek hoor je alles over het leven van deze Inuit en hun tradities. Uiteraard hoor je ook veel over de flora, fauna en geologie van dit gebied.Dag 5-6

Verblijf in Eqi Ice Camp

Groenland - Eqi lodgeVroeg in de ochtend vertrek je per boot naar de immense Eqip Sermia gletsjer. De ijswand van de gletsjer is ca. 2,3 km breed en heeft een hoogte tot ca. 130m. Het is niet ongebruikelijk hier geweldige ijsmassa’s in zee te zien storten. De komende 2 nachten verblijven we in het Eqi Ice Camp in eenvoudige of luxe hutten naar keuze.

Groenland Vosje Eqi ijskampDag 6 is ter vrije besteding, die kan worden ingevuld met een wandeling o.l.v. een gids of met een bezoek aan de hut van de Franse poolonderzoeker Paul Emil Victor, die in de 50-er jaren deze plaats gebruikte als uitvalsbasis voor zijn expedities naar de ijskap. In dit gebied vind je veel wildlife en kom je veel geologische parels tegen.Dag 7-8

Terug naar Ilulissat

Groenland WalvisexcursieVanochtend kunnen we rustig aan doen en genieten van het prachtige uitzicht. In de middag, na de lunch, varen we terug naar Ilulissat. Dag 8 is ter vrije besteding in Ilulissat.

Excursie dag 8: Walvisexcursie
(ca. 3,5 uur. Inbegrepen bij alle excursiepakketten, indien vooraf geboekt).

Er zijn veel verschillende soorten walvissen die gespot kunnen worden langs de Groenlandse kustlijn. Deze majestueuze dieren laten graag zien dat ze er zijn door boven water te komen.Dag 9

Disko eiland

Groenland - QeqertarsuaqVroeg in de ochtend gaan we per ferry vanuit Ilulissat naar het 70 km verderop gelegen vulkanische Disko eiland. Naarmate we dichter bij het eiland komen krijgen we een beter zicht op de prachtige bergen die duizenden meters boven de oceaan uit torenen. Op de top van deze berg is de gigantische Sermersuaq gletsjer die de gehele westkant van Disco eiland bedekt.

Rond het middaguur arriveren we in het kleine plaatse Qeqertarsuaq, waar we zullen overnachten.

In de middag maken we een wandeling o.l.v. een gids door Qeqertarsuaq.Dag 10

Vrije dag op Disko eiland

Vandaag is de ochtend ter vrije besteding. In de middag kun je deelnemen aan wandeling o.l.v. een gids naar Kuannit.

Groenland - KuannitTijdens de wandeling ervaar je hoe bijzonder deze omgeving is. Hier vind je zeshoekige lavaformaties gecreëerd door de magma die snel afkoelt. Deze omgeving is zeer vruchtbaar en herbergt veel verschillende flora.

In de middag is het mogelijk (ter plaatse) een hondensledetocht te boeken. Deze excursie is geen onderdeel van het bij te boeken excursiepakket.Dag 11

Aasiaat

Na de indrukwekkende dagen op Disko Eiland zetten we de reis na de lunch voort op weg naar Aasiaat. We arriveren hier halverwege de middag, wat ons genoeg tijd geeft om een boottocht te maken om de geschiedenis van deze plek te kunnen zien en horen van onze gids. Tijdens de boottocht wordt er koffie en/of thee geserveerd.Dag 12

Vertrekdag

Vanuit Aasiaat vliegen we naar Kangerlussuaq met aansluitend de vlucht naar Kopenhagen. De aankomst in Kopenhagen zal ‘s avonds zijn i.v.m. het tijdsverschil.