Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10:00 - 13.00 (maart t/m mei)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Camperreis IJsland

Om je een idee te geven van het kostenplaatje van een camperreis door IJsland hebben wij een voorbeeld voor je samengesteld. Deze 15-daagse reis is inclusief vluchten naar IJsland en camperhuur voor de gehele periode.
De route bepaal je zelf! In het dag tot dag programma geven we je enkele voorbeelden van 15-daagse reizen.

Camperhuur is populair op IJsland en daarom snel verhuurd. Wacht daarom niet lang met het boeken van je camper, zodat de voorpret kan beginnen én je de camper hebt die jij graag wenst! Ben je extra vroeg? Dan profiteer je van aantrekkelijke vroegboekkortingen.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op IJsland

De vlucht met Icelandair brengt je in ca. 3 uur naar het prachtige IJsland. Na aankomst op de luchthaven kun je direct je camper ophalen. Wil je een niet te lange afstand afleggen op deze dag? De eerste camping (2 zelfs) zijn al vrij dicht bij de luchthaven te vinden. Deze twee campings zijn aangesloten bij campingcard, een voordeelpas vrij eenvoudig bij te boeken.

De campingkaart IJsland is geldig op ca. 38 campings tijdens het campingseizoen, dat loopt van 1 juni tot 1 september. De campingkaart kan worden gebruikt voor een tent, een caravan of een camper, 1 plaats per reisgezelschap. IJsland beschikt over best wat campings, vaak gelegen in mooie natuurgebieden. Houd er wel rekening mee: vrij kamperen is in IJsland niet toegestaan.

Begin je reis goed met een bezoek aan FlyOver Iceland, een waanzinnige 4D beleving waarbij je over IJsland heen vliegt. Kun je direct bepalen wat je wilt gaan zien!

Leuk om deze dag te doen:
OV FlyOver Iceland


Dag 2-14

Vrijheid, blijheid – bepaal je eigen route

Het allerfijnste aan een camperreis is dat je volledig kunt bepalen waar je naartoe wilt en hoe lang je ergens wilt blijven. Geniet volop van het prachtige landschap van IJsland tijdens deze dagen! Ons advies: in een periode van 2 weken is het prima om een ‘rondje’ te rijden. Voor het toevoegen van de Westfjorden heb je iets te weinig tijd, en ook als je ervoor kiest met de 4×4 het binnenland in te gaan, zul je e.e.a. langs de ringweg moeten overslaan. Je wilt tenslotte niet ‘IJsland vanuit de camper’ beleven en juist voldoende tijd overhouden voor de nodige stops.

Wil je een paar voorbeelden van routes? In 15 dagen is het goed te doen om op een rustig tempo een ‘rondje IJsland’ te rijden. Denk hierbij aan de route van onze 15-daagse IJsland Rond.

Wil je een 4×4 huren en dwars door het binnenland rijden? Bekijk dan ter inspiratie onze 15-daagse Classic per 4WD.Dag 15

Vertrekdag

Aan ieder avontuur komt een einde. Deze ochtend lever je op Keflavík Airport de camper in, waarna je terugvliegt naar huis.