Bel mij terug

Vul je naam en telefoonnummer in,
en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Veelgestelde vragen

Custom Rules Iceland

Wat mag je meenemen, en wat juist niet? Lees je goed in voordat je naar IJsland reist en ben op de hoogte van de plaatselijke 'custom rules': https://www.tollur.is/english/.

1. Reis boeken

Oriënterende fase 

Op onze website vind je ons uitgebreide reisaanbod terug met daarin voor ieder wat wils. Mocht je er niet helemaal uitkomen of wil je weten of een reis wel echt voldoet aan jouw wensen? Bel of mail met het team van IJsland Tours voor advies en informatie. Geheel vrijblijvend werken wij desgewenst een offerte/prijsopgave voor je uit voor een reis aangepast op jouw specifieke wensen.

Offerte stadium

Wij werken graag een offerte (evt. op maat) voor je uit. Een offerte is een voorlopige opgave gebaseerd op vluchtbeschikbaarheid die op dat moment geldig is. Vluchten kunnen wij (mits buiten 6 weken voor vertrek) vrijblijvend in optie zetten. Gedurende dit offerte stadium zullen wij deze vluchten op verzoek vasthouden en kunnen op deze manier het tarief in de offerte garanderen. De gebruikelijke optietermijn is 5 werkdagen (tenzij anders genoemd).

Optie op een reis?

Het is niet mogelijk om een optie op een gehele reis te krijgen. Wij kunnen vluchten vrijblijvend in optie boeken en eventueel een aanvraag voor een optie plaatsen bij de uitvoerende organisatie van een groepsreis. Op (hotel)accommodaties worden geen opties gegeven.

Ik ga akkoord met mijn offerte

Als onze offerte je aanspreekt en je wilt de reis gaan vastleggen kunnen wij voor je aan de slag. Wij vragen je om de benodigde gegevens en beginnen met boeken. Indien vluchten nog niet in optie staan zullen wij altijd eerst de vluchten boeken. Daarna boeken wij je accommodaties en als laatste zijn de excursies en huurauto aan de beurt.

Hoe lang duurt het aanvragen?

Het hangt van de periode en het type reis af, hoe lang wij nodig hebben om je boeking helemaal in orde te maken. Wij gaan er vanuit dat het boeken van een groepsreis maximaal 2 dagen in beslag neemt en het boeken van een autoreis ca. 1 week duurt. De kans is echter aanwezig, dat hoe later je boekt, hoe langer het kan duren. Dit omdat het dan bij ons en ter plaatse erg druk kan zijn. Ben je er vroeg bij, dan hebben wij niet langer dan ca. 1 tot 4 dagen nodig om alle elementen te boeken. De reden dat een aanvraag lang kan duren is omdat wij geen gebruik maken van een agent op onze bestemmingen en alles zelf benaderen en boeken. Hierdoor kunnen wij ook alle leuke plekjes voor je proberen te boeken... Mits nog beschikbaar!

De reis is geboekt, en nu?

Als alle elementen van je reis geboekt zijn sturen wij je de bevestiging tevens factuur van je reis toe. Indien je in meerdere accommodaties verblijft ontvang je van ons ook het overzicht van geboekte accommodaties. Deze documenten sturen wij altijd per mail.

Zijn er kosten verbonden aan het wijzigen van mijn reis?

Wanneer er een boekingsopdracht is gegeven, per e-mail/telefoon of via het boekingsformulier op de website, en de reis door ons is aangevraagd zijn de wijzigingskosten € 50 bij wijzigingen tot aan 2 maanden voor vertrek. Binnen 2 maanden voor vertrek zullen er hogere kosten berekend worden, omdat er dan ook vanuit onze contacten ter plaatse annuleringskosten berekend worden. Bij het wijzigen van de reisdata kunnen er toeslagen ontstaan, doordat de vluchten voller zitten, en er dus duurdere klasses beschikbaar zijn, dan tijdens de geoffreerde periode.

Hoe werkt het met betalen?

De factuur bevat alle informatie omtrent de betaling die je nodig hebt. Wij verzoeken je altijd eerst een aanbetaling te voldoen van 15% van de reissom, binnen 10 dagen na factuurdatum. Op 6 weken voor vertrek dient de restantbetaling bij ons op de rekening te zijn bijgeschreven. Je krijgt tussendoor geen nieuwe factuur of een herinnering. Het is dus belangrijk dat je de datum hiervan in je agenda noteert. Er zijn altijd uitzonderingen op deze regel, bij een vertrek binnen 6 weken dient de gehele reissom in 1 keer voldaan te worden. Hetzelfde geldt voor speciale aanbiedingen zoals bijvoorbeeld de stedentrip pakketten naar Reykjavik. Afwijkende betalingscondities bespreken wij altijd voordat wij de reis aan je bevestigen. Veilig online betalen is ook mogelijk bij ons, meer informatie vind je hier.

Bankgegevens IJsland Tours

ABN AMRO: NL14 ABNA 0446 0757 60
ING BANK: NL24 INGB 0005 3054 88

Voor betaling vanuit het buitenland heeft u de volgende codes nodig:
BIC: ABNANL2A IBAN: NL14ABNA0446075760

2. Reispapieren

Wanneer ontvang ik mijn reisboek & wegenkaart?

Het reisboek en de wegenkaart IJsland ontvang je, indien bij je reis inbegrepen, direct na ontvangst van de aanbetaling. Zo kan de voorpret snel beginnen!

Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

De reisbescheiden worden ca. 2 weken voor vertrek per post (tenzij anders vermeld) naar je verzonden. Bij onze autoreizen bestaat het reisbescheidenpakket uit vouchers, (e-)tickets, routebeschrijvingen, foldermateriaal en diverse extra's. Let op: niet elk pakket reisbescheiden bevat dezelfde elementen die hier genoemd worden en de inhoud kan altijd wijzigen. Er zijn tevens reizen waarbij de reisbescheiden per mail naar je worden verzonden, zoals bijvoorbeeld bij de stedentrip Reykjavik pakketjes.

3. Tijdens en na de reis

Er gaat iets niet zoals gewenst, wat nu?

Bij de reispapieren sturen wij altijd een noodnummer mee. Indien er iets gebeurt tijdens de reis raden wij je aan ons te bellen. Met klem adviseren wij je te bellen als je nog op reis bent in plaats van als je weer thuis bent. Als je eenmaal thuis bent kunnen wij in de meeste gevallen weinig tot niets meer voor je betekenen/oplossen. Indien er iets in de accommodatie niet naar wens is verzoeken wij je dit eerst op te nemen met de accommodatieverschaffer. Mocht je er niet uit komen dan helpen wij je graag verder.

Evaluatie

Wij vragen je vriendelijk bij terugkomst het door ons toegestuurde evaluatieformulier in te vullen. Wij horen graag hoe de reis verlopen is, goede en minder goede ervaringen zijn welkom. Klantreacties met waardevolle informatie en/of tips voor toekomstige reizigers plaatsen wij op onze website bij de betreffende, gemaakte reis.

Weersomstandigheden en wegen op IJsland

Bij je reispapieren sturen wij je meer informatie over hoe je het beste het weer en de geopende of juist gesloten wegen in de gaten kunt houden. Kijk voor het weer op www.vedur.is en voor de wegen op Vegagerdin/road.is.

Excursies

Indien ter plaatse besloten wordt (door de excursiemaatschappij) dat een excursie niet door gaat zal je door de excursiemaatschappij of door ons hiervan op de hoogte gebracht worden. Indien mogelijk zal er een alternatieve datum en/of tijd aangeboden worden. Indien dit niet mogelijk is zullen wij je het volledige bedrag van de betreffende excursie restitueren. Neem in dit geval bij thuiskomst even contact met ons op.

Schade?

Mocht je ter plaatse schade hebben opgelopen aan je huurauto dan zul je ter plaatse de kosten moeten voldoen. Je creditcard zal hiervoor belast worden. Bij thuiskomt kun je bij ons een schade-aangifte formulier opvragen, indien je de auto-casco-schadeverzekering hebt bijgeboekt. Je bent in dit geval verzekerd bij De Europeesche Verzekeringen. Wij verzoeken je het formulier volledig in te vullen en op te sturen met je verzekeringsbewijs (je factuur). Onze ervaring leert dat De Europeesche Verzekeringen meestal snel reageert/uitkeert.

4. Vervoer naar IJsland

Icelandair

Deze moderne IJslandse luchtvaartmaatschappij biedt een uitstekende dienstregeling. Het hele jaar door wordt in de middag van Amsterdam naar Keflavík gevlogen (terugvlucht ’s ochtends). In de zomermaanden wordt hier een avondvlucht aan toegevoegd (terugvlucht ’s middags). Daarnaast biedt Icelandair in de zomer, en vanaf 2015-2016 ook in de winter, vluchten vanaf Brussel aan. Meer informatie over Icelandair vind je op onze website, klik hier.

Bagagevrijdom Icelandair

Wanneer je vliegt met Icelandair zijn koffers en stoelen reeds inbegrepen. In de economy klasse mag je 23 kilo aan ruimbagage en maximaal 10 kilo handbagage meenemen.

WOW air

WOW air is een jonge IJslandse low-cost airline die in 2013 Nederland aan het routenet heeft toegevoegd. Vanaf begin juni tot eind oktober vliegen zij 3 keer per week (maandag, woensdag en vrijdag) in de middag van Amsterdam naar Keflavík (’s ochtends terug). Van juni t/m augustus wordt hier een vlucht op zondag aan toegevoegd. Vanaf winter 2015-2016 vliegen ze 2 keer per week en vanaf zomer 2016 (bijna) dagelijks vanuit Amsterdam. Meer informatie over WOW air vind je op onze website, klik hier.

Bagagevrijdom WOW air

Wanneer je met WOW air vliegt boeken wij reeds koffers en stoelen voor je. Je mag 20 kilo aan ruimbagage en 10 kilo aan handbagage in een personal item meenemen. Bij WOW air kan er tevens een stuks handbagage tot 12kg bijgeboekt worden. Bij dit stuks handbagage zijn de afmetingen ruimer dan de 'personal item' die inbegrepen is.

Wat houden verschillende tariefsklasses bij de luchtvaartmaatschappij in?

Luchtvaartmaatschappijen delen in principe de vliegtuigstoelen in naar het alfabet, waarbij aan iedere letter een tarief vastzit. De eerst geboekte stoelen krijgen het laagste tarief, vervolgens gaat de prijs stapsgewijs omhoog. Er zit geen verschil in de stoelen- m.u.v. comfortklasse en business class, de door ons gehanteerde tariefsklasses, vermeld op de website zoals S, L en H, zijn allemaal economy class stoelen. De U, en O klasses zijn speciale aanbiedingsklasses binnen Icelandair. Aan deze klasses zijn speciale voorwaarden verbonden. Mocht dit van toepassing zijn dan zal je deze informatie altijd terugvinden in de boekingscondities per reis.

Smyril Line - Ferry vanuit Denemarken

De Smyril Line vaart met de MS Nörrona vanuit de Deense havenplaats Hirtshals, via de Færøer Eilanden naar Seydisfjördur aan de oostkust van IJsland. In het tussenseizoen is het vertrek vanuit Hirtshals op zaterdag, in het hoogseizoen iedere zaterdag en dinsdag. De afstand van Utrecht naar Hirtshals bedraagt ongeveer 1000 km. De Nörrona is een modern, volledig gestabiliseerd schip voorzien van airconditioning. Aan boord vind je de volgende faciliteiten: winkels, restaurants, bars, discotheek, nachtclub, fitness centrum, kinderspeelplaats, sauna en zwembad. Meer informatie over het vaarschema, prijzen en bij te boeken extra's vind je op onze website: klik hier.

5. Vervoer op IJsland

Autohuur

Onze vaste partner op IJsland in verhuurmaatschappij Hertz. De meeste bezienswaardigheden zijn via de ringweg te bereiken, waardoor een normale personenwagen volstaat. Gravelwegen kunnen ook met een normale personenwagen bereden worden, maar uiteraard met aangepaste snelheid. Wanneer je in voorseizoen (mei) of naseizoen (sept-okt) reist, kies dan voor een 4-WD personenwagen die wat meer ‘grip’ op de weg heeft.

Een terreinwagen voegt een extra dimensie aan je reis toe en stelt je in staat bij de wat meer afgelegen mooie plekjes te komen. Voor wie de wegen door de binnenlanden (F-wegen), de hooglandenroutes Kjolur (nr. 35) en Kaldidalur (nr. 550) of wegen naar Landmannalaugar wil rijden is een terreinwagen verplicht. Wanneer je met een personenwagen over een (verboden) hooglandenroute of gelijksoortige weg rijdt, ben je niet verzekerd en zal je in geval van schade geheel aansprakelijk gesteld worden. De meeste hooglandenroutes zijn alleen in de maanden juli en augustus geopend. Meer informatie over onze huurauto's vind je op onze website: klik hier.

Camperhuur

Voor wie optimaal van z’n bewegingsvrijheid wil genieten, is een camper hét ideale vervoermiddel. Ervaar tijdens een vakantie per camper de luxe van vrijheid, avontuur en het comfort dat je met je meeneemt. Kies zelf je route en je tempo terwijl je bed met je meereist. Het camperaanbod van IJsland Tours is zeer gevarieerd. Naast de economische en kleinere campervan zijn er ook grotere campers, zoals de Fiat Ducato, die plaats biedt aan 4 tot 6 personen. Wanneer je graag de hooglandenroutes wilt bezoeken zijn er de Dodge of Ford 4WD campers. Wij hebben een samenwerkingsverband met meerdere camperverhuurders (A, B, C, D) in IJsland. Meer informatie over ons camperaanbod vind je op onze website: klik hier.

Binnenlandse vluchten

Er zijn verschillende vormen van vervoer in IJsland. Toch blijft de auto het meest populaire vervoersmiddel. Omdat IJsland groot is zijn er ook verschillende binnenlandse vluchten mogelijk. Er zijn twee luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse vluchten, en bijvoorbeeld vluchten naar de Færøer en Groenland verzorgen, Air Iceland en Eagle Air.

Ferry

Naast de bus en het vliegtuig kan je je ook laten vervoeren per ferry. De meest bekende is misschien wel Ferry Baldur, die vanuit Stykkisholmur op het schiereiland Snæfellsnes de oversteek maakt naar de Westfjorden via het vogeleiland Flatey. Door gebruik te maken van de ferry bespaar je jezelf een hoop tijd die je op de Westfjorden (of andersom, op Snæfellsnes) kunt besteden. De Ferry Herjólfur vaart vanuit de Westman eilanden heen en weer naar Landeyjahöfn in Zuid IJsland. Ook op deze ferry kan je je auto meenemen, het is ook mogelijk om per bus vanuit Reykjavik af te reizen naar Landeyjahöfn om ook tijdens een individuele reis de Westman eilanden te bezoeken.

6. Verblijf op IJsland

Comfortniveaus

De accommodaties die wij gebruiken voor onze reizen kunnen ingedeeld worden in 4 verschillende comfortniveaus:

Slaapzakbudgetklasse De meest eenvoudige klasse waarbij je verblijft in hostels in kamers zonder faciliteiten (douche/toilet op de gang) op basis van slaapzakaccommodatie. Je dient zelf je slaapzak/lakenzak mee te nemen. Er zijn geen maaltijden inbegrepen. In de accommodatie is een keuken aanwezig waar je je eigen maaltijden kunt bereiden

Budgetklasse Bij deze klasse verblijf je in hostels, pensions, internaten en b&b’s in kamers zonder faciliteiten (douche/toilet op de gang). Opgemaakte bedden en het ontbijt zijn inbegrepen. Voorbeelden van budgetaccommodaties zijn Guesthouse Gula Villan in Akureyri, Guesthouse Fludir in het Golden Circle gebied en Edda Skógar in Zuid IJsland.

Toeristenklasse Je verblijft in hotels, internaten en B&B’s in kamers met privé faciliteiten. Opgemaakte bedden en het ontbijt zijn inbegrepen. Voorbeelden van toeristenklasse accommodaties zijn Hotel Framnes op het schiereiland Snæfellsnes, Hotel Mikligardur in het Noorden en Hotel Skogafoss in het zuiden.

Comfortklasse Bij deze meest luxe klasse verblijf je in de betere hotels en country-hotels in kamers met privé faciliteiten op basis van logies/ontbijt. In deze klasse maken wij ook gebruik van bijzondere accommodaties op mooie locaties. Voorbeelden van comfortklasse accommodaties zijn Hotel Búdir op Snæfellsnes, Hotel Reynihlid in het Noorden en Hotel Rangá in Zuid-IJsland.

In Reykjavik kan je ook in appartementen verblijven. Ideaal wanneer je met vrienden of als familie naar Reykjavík reist. Appartementen beschikken over een eigen keuken of kitchenette en eigen douche/toilet. Einholt, Gettisgata en Frón appartementen zijn uitstekende middenklasse appartementen met een centrale ligging. Wij werken ook samen met diverse luxere appartementen, waaronder bijvoorbeeld Reykjavik Residence en Room with a View.

Hebben alle accommodaties kookgelegenheid?

Nee, niet alle accommodaties zijn standaard voorzien van kookgelegenheid. Indien je tijdens je reis graag zelf zou willen koken is dit mogelijk in vakantiehuizen. Van de accommodatie-niveaus die wij aanbieden heb je de meeste kans op eigen kookgelegenheid in de (slaapzak)budgetklasse. Wij kunnen hier rekening mee houden tijdens het boeken van je reis, mits deze wens op voorhand aangegeven wordt. Helaas kunnen wij kookgelegenheid niet garanderen, het blijft een preferentie.

Kamperen op IJsland & Campingcard

Vrij kamperen is in IJsland niet toegestaan. IJsland heeft, om de zeer fragiele natuur te beschermen, volop campings aangelegd waar je kunt overnachten. Buiten de campings is de grond privébezit van IJslandse boeren en corporaties waar je niet zonder toestemming op mag kamperen. Handig is om gebruik te maken van de campingkaart (42 aangesloten campings).

7. Hoe boek ik excursies?

Ik heb al een reis via IJsland Tours geboekt

Heb je jouw reis al geboekt bij ons, en zou je graag excursies willen toevoegen aan je avontuur? Dat kan! Stuur ons een e-mail met daarin je boekingsnummer, naam en vertrekdatum en uiteraard welke excursies je wanneer wilt boeken. Wij zullen de tours voor je bijboeken en zodra alles geboekt staat een aanvullende factuur toesturen.

Ik heb geen reis via IJsland Tours geboekt

Heb je geen reis bij ons geboekt en wil je toch graag gebruik maken van ons excursie aanbod? Ook dat is mogelijk. Stuur ons een e-mail met de volgende gegevens:
- accommodatie voor pick up
- aankomstdatum en vertrekdatum van de gehele reis
- tijd, datum en hoeveelheid personen + soort excursie
- adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres
- namen en geboortedata alle reizigers

Bijkomende kosten hiervoor zijn éénmalig € 50 reserveringskosten en € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds.

Wij gaan de excursies voor je vastleggen en na bevestiging een factuur sturen (per e-mail). De vouchers ontvang je ca. 2 weken voor vertrek, wederom via de e-mail. Bij vertrek binnen 2 weken ontvang je de vouchers direct na betaling.

8. Praktische informatie

Zijn de reizen geschikt om met een baby te reizen?

Niet alle reizen zijn geschikt voor babies of kleine kinderen. Wij raden het bijvoorbeeld af om met babies of kleine kinderen een groepsreis te maken. Een autoreis kan zeer geschikt zijn voor gezinnen. Wij adviseren dan een verblijf in vakantiehuisjes, zoals bij de Family Fun.

Zit er altijd vervoer bij de excursies?

Bij de meeste excursies zit vervoer inbegrepen, tenzij anders omschreven. Let vooral op het startpunt van de excursie. Hieraan kan je zien of er vervoer bij zit vanaf bijvoorbeeld Reykjavík. Veel excursies die starten vanuit Reykjavík zijn inclusief vervoer.

Wanneer gaan de hooglanden routes open?

De hooglanden zijn alleen in het hoogseizoen te bezoeken. De Kjölur is geopend van ca. half juni tot half september. De Sprengisandur is geopend van 2e week juli tot 1e week september. In de winter zijn de Hooglanden routes afgesloten. Het kan daarom zijn dat, in het geval van een strenge winter, de routes later dan hier genoemd open gaan.

9. Wat is de beste reistijd voor IJsland?

Beste reisperiode

De meeste bezoekers vieren hun vakantie IJsland in de periode mei t/m september. Juni t/m augustus zijn de drukste maanden; ook de IJslanders zelf reizen dan rond in eigen land. Tijdens het hoogseizoen is er de grootste keuze uit excursies, inclusief bezoeken aan musea, boottochten, walvistours, rafting- kayaking- en gletsjertours etc.

Autorondreis IJsland

Wanneer je een autoreis gaat maken, is het goed te weten dat je vanaf half mei t/m half september het hele land rond kunt rijden, extreme weersomstandigheden voorbehouden. De hooglandenroutes (enkel geschikt voor 4-WD terreinwagens) zijn alleen geopend tijdens de maanden juli en augustus. De wegenautoriteiten (vegagerdin.is) bepalen wanneer een weg voor verkeer wordt opengesteld. De meeste groepsreizen worden aangeboden in de periode van half juni tot half augustus.

Midzomernachtzon

In juni en juli gaat de zon nauwelijks onder, rond middernacht kleurt de lucht zich met een warme oranje gloed, wat prachtige foto’s kan opleveren. Vanaf half mei tot de eerste week van augustus kun je tot laat in de avond rondreizen, waarbij het nauwelijks donker wordt. Vooral in het noorden van IJsland, van Isafjördur tot Langanes, zijn de nachten het lichtst. Daarna keert de nacht weer in langzaam tempo terug.

Winterreizen

Ook de winterperiode is zeer geschikt voor een korte vakantie IJsland. Denk bijvoorbeeld aan een self-drive langs de zuid- en/of westkust van IJsland. Ook een bezoek aan Noord-IJsland behoort tot de mogelijkheden, waarbij je vanaf Reykjavík naar Akureyri vliegt en daar de auto ophaalt. In deze periode is het vanwege de weersomstandigheden niet mogelijk om rond IJsland te rijden. Omdat het weer in de winter nogal onvoorspelbaar is adviseren wij je gebruik te maken van een 4-WD voertuig of een terreinwagen. Liever niet zelf rijden? Kies dan voor één van onze groepsreizen of een stedentrip Reykjavík, waar je naast sightseeingtours tevens actieve excursies, zoals sneeuwscootertours, superjeep safari’s en gletsjerwandelingen kunt bijboeken. Ook de meeste groepsreizen en excursies worden tijdens deze periode uitgevoerd met 4-WD voertuigen. Houd er rekening mee dat het excursieaanbod tijdens de winterperiode beperkter is dan tijdens de zomermaanden.

Daglicht

Het is een groot misverstand dat het in IJsland ’s winters altijd donker is. In oktober is het ca. 8 uur per dag licht, hartje winter, in de maanden december en januari, is dit gemiddeld 5 uur per dag. In de loop van februari neemt het daglicht weer in rap tempo toe.

 

 

 

10. Mogelijke BTW verhoging accommodatie IJsland

BTW verhoging van 11% naar 24%?

Op onze IJslandreizen is 11% BTW op accommodatie inbegrepen. Dit percentage is het huidig wettelijk vastgestelde BTW-percentage voor accommodatie in IJsland. De IJslandse regering heeft plannen om de wettelijke BTW op accommodatie per januari 2018 te wijzigen van het geldende gereduceerd BTW-tarief van 11% naar het IJslandse standaard BTW-tarief van 24%. Het is nog niet zeker óf, en zo ja, wanneer dit wordt doorgevoerd. IJsland Tours heeft het recht de reissom te verhogen bij wijzigingen in de vervoerskosten (met inbegrip van brandstofkosten) , de verschuldigde belastingen en heffingen, conform Artikel 5 van de ANVR-Reisvoorwaarden. Bij vragen hierover staan wij je graag telefonisch of per e-mail te woord.

11. Natuurpas IJsland

Invoering natuurpas?

Er wordt in IJsland al enige tijd gesproken over het invoeren van een Natuurpas, waarbij de opbrengsten gebruikt worden voor het onderhoud van de nationale parken en de toegangswegen en -paden naar de diverse bezienswaardigheden en natuurattracties. Omdat de invoer van deze pas nogal lang op zich laat wachten zijn er inmiddels meerdere landeigenaren die geprobeerd hebben om zelf entree (ca. € 3-5) te gaan heffen. Dit is bv. gebeurd bij Geysir, maar dit is door de regering verboden. Het is onzeker hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

12. Veilig op reis

IJsland Tours is lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Het lidmaatschap van de ANVR , wat onze branche-organisatie is en van het SGR geven je als klant de zekerheid dat je zaken doet met een betrouwbare organisatie, die zich houdt aan de afspraken zoals deze vastgelegd zijn in de voorwaarden. Meer informatie hierover vind je op onze website, klik hier. Meer informatie over het Calamiteitenfonds vind je op www.calamiteitenfonds.nl.

Verzekerd op reis

Bij elke reis is het mogelijk een reis- en/of annuleringsverzekering via ons af te sluiten bij de Europeesche Verzekeringen. Wij raden onze reizigers aan áltijd goed verzekerd op reis te gaan. Meer informatie over deze verzekeringen kan je vinden op onze website, klik hier.

 

 

13. Groepsreizen

Wat is de groepsindeling van mijn groepsreis?

Over de groepsindeling en/of deelnemers kan vanuit IJsland weinig informatie gegeven worden. Dit heeft te maken met de privacywetgeving die strenger is dan bij ons. Voornamelijk omdat het reisgezelschap vaak internationaal is. Op voorhand kunnen wij aangeven of wij zelf andere reizigers geboekt hebben op een bepaalde reis/vertrekdatum. Het maximum aantal deelnemers staat bij elke reis genoemd.

14. Autoreizen

Waarom zit er verschil in de autohuur prijzen?

De per persoonsprijs van een pakketprijs wordt berekend over het aantal personen dat reist, dus de autohuurprijs wordt gedeeld door bijvoorbeeld 4 in het geval van een reis met 4 personen. Wanneer er 5 personen reizen delen we de prijs per dag door 5 en voegen daar de accommodatieprijzen aan toe en komen zo tot een per persoonsprijs voor 5 personen.

Wat als ik met 6 (of meer) personen in 1 auto wil reizen?

Wij hebben niet standaard prijzen voor zoveel reizigers op onze website staan. Wil je een reisvoorstel voor 6 of meer reizigers waarbij je 1 auto met elkaar deelt, neem dan even contact met ons op. Wij zullen een prijs voor je berekenen en deze in een reisvoorstel verwerken.

15. Spotten van wildlife

Wanneer is de beste tijd om papegaaiduikers te zien?

De eerste papegaaiduikers komen meestal eind april aan land en blijven tot eind augustus. De meeste excursies om papegaaiduikers te spotten zijn van half mei tot half augustus te boeken.

Wat is de beste tijd om walvissen te spotten?

De beste tijd om walvissen te spotten is van mei tot september. Vanuit verschillende punten in IJsland worden er walvisexcursies georganiseerd. Vanuit Reykjavik is dit het gehele jaar door, in de zomermaanden zijn de noordelijke plaatsen, zoals Husavík en Dalvík ideaal voor het spotten van walvissen.