Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Campingkaart IJsland

De campingkaart IJsland is geldig op ca. 42 campings tijdens het campingseizoen, dat loopt van 1 juni tot 15 september. Een gezelschap van maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen onder de 16 jaar heeft recht op een plaats op één van de aangesloten campings. De campingkaart kan worden gebruikt voor een tent, een caravan of een camper, 1 plaats per reisgezelschap.

Er gelden bijna geen restricties voor wat betreft het aantal te gebruiken campings. Wel is er een maximum verblijf op 1 camping van 4 nachten. Wil je langer dan 4 nachten op dezelfde camping blijven, dan moeten de verblijfskosten van 1 nacht contant worden voldaan, waarna weer een nieuwe periode van 4 nachten verblijf op vertoon van de kaart (onder voorbehoud van beschikbaarheid) mogelijk is. Een andere voorwaarde is dat de campingkaart geldig is voor 28 nachten. Wil je langer reizen dan 28 nachten, dan is de aanschaf van een 2e campingkaart of losse nachten noodzakelijk. Na 15 september is de kaart niet meer te gebruiken.

De campingkaart kost € 159 (prijs 2019)
Kosten voor extra voorzieningen zoals elektriciteit, douchegelegenheid etc. moeten ter plekke aan de beheerder worden voldaan. Na ontvangst van de kaart, moet deze door de houder worden voorzien van een handtekening. Registratie op een camping vindt plaats door presentatie van de campingkaart in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Indien de kaart niet is voorzien van een duidelijke handtekening kan deze als niet geldig beschouwd worden.

Campings
Het aantal deelnemende campings is op dit moment 42 (mei 2018). Op de website van Camping Card vind je een opsomming van de deelnemende campings en hun openingstijden. Het campingseizoen loopt officieel van 1 juni tot 1 september. Sommige campings zijn eerder open en later gesloten. Na 15 september is de kaart niet meer te gebruiken.

Vrij kamperen
Vrij kamperen is in IJsland niet toegestaan. Indien je dit toch besluit te doen sta je op privégrond van een IJslander die je hier weg kan sturen. Wij adviseren met klem enkel op de plekken te kamperen waar dit toegestaan is, de campings die deelnemen aan de campingkaart vind je hierboven onder het kopje Campings.

Accommodatiebelasting
Momenteel kent IJsland een accommodatiebelasting van 11%. Deze belasting dient ter plekke te worden voldaan.

N.B. De campingkaart is geen VIP kaart en geeft de houder geen voorrangsrechten, mocht een camping bij aankomst vol zijn.