Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Openbaar vervoer IJsland

Busvervoer in IJsland

Het busnet in IJsland is in drie etappes verdeeld, waarbij je in theorie in drie dagen rond IJsland zou kunnen reizen. De trajecten zijn Reykjavík-Höfn, Höfn-Akureyri en Akureyri-Reykjavík. Het traject Reykjavík-Akureyri en v.v. wordt in de zomermaanden meerdere keren per dag gereden, de meeste andere trajecten slechts één keer per dag. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis.

Openbaar vervoer per bus

Tijdens het voor- en naseizoen zijn de busdiensten beperkt, maar van half juni t/m eind augustus rijden er dagelijks bussen over de ringweg.

Vervoer naar de binnenlanden

Naast de vaste vervoersroutes door IJsland zijn er ook bustochten naar/door de binnenlanden van IJsland. Deze bieden je de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een dagtocht te maken naar bijvoorbeeld Thórsmörk Landmannalaugar  of Kerlingarfjöll.

Buspassen

Wanneer je het land per openbaar vervoer wilt verkennen, zijn er diverse buspassen/abonnementen verkrijgbaar die je naar de meest bekende plekjes van IJsland brengen. Met een buspas reis je altijd in dezelfde richting, dus of met de klok mee of tegen de klok in. Kies hieronder de buspas naar keuze. Er zijn bij sommige passen andere reisduren mogelijk. Vraag bij ons de mogelijkheden na per buspas.

Circle Passport (geldig van 13 juni tot 07 september)
Prijs € 410 volwassenen (2017)

The Highland Pass (geldig van 20 juni tot 07 september)
Prijs € 429 volwassenen (2017)
ijsland- highland-pass

The Combo Pass 7 dgn (geldig van 13 juni tot 07 september)
Prijs € 565 volwassenen (2017)
ijsland -combo-pass-map

The Highlights Pass 7 dgn (geldig van 13 juni tot 07 september)
Prijs € 453 volwassenen (2017)
ijsland - highlights-pass