Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Vakantiewoningen

Huisjes en vakantiewoningen in IJsland

Naast de verschillende vormen van hotelaccommodatie, kun je in IJsland ook in huisjes of vakantiewoningen verblijven.

Vakantiehuisjes

Dit zijn vakantiehuisjes die vaak bij boerderijen staan of op vakantieparkjes met meerdere huisjes bij elkaar. Vooral in populaire vakantiegebieden, zoals in Zuid-IJsland en Húsafell in West-IJsland vind je de vakantieparken. Soms is er ook een camping op het terrein, evenals een restaurant/cafetaria, kleine winkel en een kleine speeltuin voor de kinderen. Dit zijn geen vakantieparken á la Center Parcs, maar kleinschaliger. De huisjes zijn speciaal gebouwd voor de verhuur en de inrichting is standaard, maar verschilt per locatie en eigenaar. De vakantiehuisjes kunnen per dag worden gehuurd. Beddengoed (incl. handdoeken) kan bijgeboekt worden. Voorbeelden zijn Hellisholar en Minniborgir.

Privé vakantiehuisjes

Veel IJslanders die in de stad wonen, hebben een tweede woning in een wat rustiger deel van het land. Ze brengen hier zelf vaak de weekeinden door en verhuren de woning in het zomerseizoen aan toeristen. De woningen zijn geheel naar de smaak van de eigenaars gebouwd en ingericht en liggen vaak afgelegen waardoor je niet zonder huurauto kunt. De huisjes worden voor 3, 4 en 7 nachten verhuurd en hebben vaste wissel-dagen donderdag en zondag. Beddengoed kan bijgeboekt worden. Hierbij is inbegrepen: lakens, kussensloop, 2 kleine en 2 grote badhanddoeken per persoon, 2 theedoeken en 2 vaatdoekjes. De eindschoonmaak bij verblijf in particuliere huisjes kan niet worden bijgeboekt, omdat de eigenaar het huisje meestal niet bezoekt tussen het verblijf van verschillende gasten door, in verband met de afstanden.

Luxe vakantiewoningen

Wanneer je op zoek bent naar luxe en prachtig gestyleerde huizen met alle voorzieningen, dan zijn er een aantal locaties bijgekomen waar je dit soort accommodaties kunt vinden. De huizen hebben 1 tot 3 slaapkamers en lenen zich uitstekend voor kleine groepjes of families. De minimum huurperiode voor deze huizen is 2 nachten. De bedden zijn opgemaakt en badhanddoeken zijn aanwezig.

Glymur Villas, Hvalfjördur in West-IJsland

Het Glymur Resort bestaat uit een hotel en 6 self-catering villa’s met uitzicht over de fjord. Iedere villa heeft een eigen hotpot en thema. Er zijn 3 huizen met 1 slaapkamer en 3 huizen met 2 slaapkamers, iedere slaapkamer heeft een eigen badkamer. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van Hotel Glymur, dat een gezellige bar en uitstekend restaurant heeft.

Sæluhús, Akureyri in Noord-IJsland

Dit complex bestaat uit 7 huizen en 33 studio’s. De huizen zijn 78 m2 en hebben 3 slaapkamers, een compleet uitgeruste keuken, badkamer, TV/DVD, radio/CD, gratis WIFI verbinding en een hotpot. De studio’s hebben dezelfde uitrusting, maar hebben een kitchenette i.p.v. een keuken en slechts een aantal studio’s hebben een hotpot (toeslag ca. € 35 per nacht). In een centraal gebouw kan men gebruik maken van wasmachines en drogers. Tijdens het hoogseizoen kunt u ook in het restaurant ontbijten. Prijzen zijn exclusief ontbijt.

 

Grimsborgir, Thingvellir, Zuid-IJsland

Dit complex bestaat uit 6 luxe villas, die elk zijn onderverdeeld in een 3-kamer appartement en een 4-kamer appartement. Het 3-kamer appartement is 56 m2, beschikt over 2 slaapkamers, woonkamer, keuken en een badkamer met douche/wc en is geschikt voor 2-4 personen. De 4-kamer appartementen (200 m2) hebben 3 slaapkamers en zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken, een eetkamer met prachtig uitzicht en een badkamer met zowel een bad als een douche. Elke villa beschikt over een hotpot en een barbecue. Op het terrein bevindt zich een restaurant. Prijzen zijn inclusief ontbijt.