Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Accommodaties IJsland

IJsland beschikt over een zeer gevarieerd aanbod aan accommodatie-soorten. Zo kun je verblijven in een guesthouse of hotel, maar ook een verblijf in een boerderij-accommodatie behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn er verspreid over het land verschillende Edda-hotels, internaten die ’s zomers als hotel gebruikt worden.

De accommodaties kunnen worden ingedeeld in 4 verschillende comfortniveaus, in Reykjavík hebben we zelfs een 5e niveau, de appartementen. Binnen de diverse niveaus die wij aanbieden kan de kwaliteit onderling verschillen. Bij de keuze voor een accommodatieniveau kies je voor de faciliteiten die wel of niet op een kamer aanwezig zijn. In IJsland is het gebruik van sterrenclassificaties niet zo gebruikelijk. De toeristenklasse zou je kunnen inschalen in een gemiddeld 3* hotel, maar hoe dit elders gepresenteerd wordt, daar wijkt de IJslandse standaard toch vaak van af. Dit maakt het verblijf op IJsland tijdens je rondreis uniek!

Slaapzak-budget | 1

De meest eenvoudige klasse waarbij je verblijft in hostels in slaapzalen zonder faciliteiten (douche/toilet op de gang) op basis van slaapzakaccommodatie. Je dient zelf je slaapzak/lakenzak mee te nemen. Er zijn geen maaltijden inbegrepen. In de accommodatie is meestal een keuken aanwezig waar je je eigen maaltijden kunt bereiden.

Budget | 2

Bij deze klasse verblijf je in hostels, pensions, internaten en b&b’s in kamers zonder faciliteiten (douche/toilet op de gang). Opgemaakte bedden en het ontbijt zijn inbegrepen. Voorbeelden van budgetaccommodaties zijn Guesthouse Gula Villan in Akureyri, Guesthouse Fludir in het Golden Circle gebied en Edda Skógar in Zuid IJsland.

Toeristenklasse | 3

room hotel Mikligardur IJslandJe verblijft in hotels, internaten en B&B’s in kamers met privé faciliteiten. Opgemaakte bedden en het ontbijt zijn inbegrepen. Voorbeelden van toeristenklasse accommodaties zijn Hotel Stykkisholmur op het schiereiland Snæfellsnes, Hotel Mikligardur in het Noorden en Hotel Skogafoss in het zuiden.

Comfort | 4

IJsland room ReynihlidBij deze meest luxe klasse verblijf je in de betere hotels en country-hotels in kamers met privé faciliteiten op basis van logies/ontbijt. In deze klasse maken wij ook gebruik van bijzondere accommodaties op mooie locaties. Voorbeelden van comfortklasse accommodaties zijn Hotel Búdir op Snæfellsnes, Hotel Myvatn in het Noorden en Hotel Rangá in Zuid-IJsland.

Appartementen | 5

Ideaal wanneer je met vrienden of als familie naar Reykjavík reist, is een verblijf in een appartement. Appartementen beschikken over een eigen keuken of kitchenette en eigen douche/toilet. Einholt, Grettisgata en Frón appartementen zijn uitstekende middenklasse appartementen met een centrale ligging. Wij werken ook samen met diverse luxere appartementen, waaronder bijvoorbeeld Reykjavik Residence en Room with a View.

Let op: getoonde foto’s zijn slechts een voorbeeld, de daadwerkelijke geboekte accommodatie kan hiervan afwijken.