Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Omboekings- & annuleringsbeleid

Vakantie is belangrijk. Je moet er onbekommerd van genieten. Maar wat als er iets gebeurt waardoor je zorgen hebt óf en zo ja, hóe je op reis gaat? Door de corona-pandemie is het meer dan ooit duidelijk geworden hoe gesteld wij zijn op vakantie vieren in het buitenland. Maar ook hoe moeilijk het kan zijn om je reis om te boeken, te annuleren of juist door te laten gaan met beperkende maatregelen. In een crisis als deze, maar ook als we weer ‘normaal’ kunnen reizen, willen wij graag transparant zijn in onze ‘regels en voorwaarden’ omtrent het omboeken en/of annuleren van je reis.

Omboeken van je reis

In feite kun je áltijd je reis omboeken/verplaatsen naar een andere datum/periode. In overleg met ons kijken we naar de redenen en mogelijkheden om de reis om te zetten. De kosten voor het wijzigen van een bestaande reservering zijn éénmalig € 50, plus de eventueel ontstane meerkosten. Denk hierbij aan prijsverschillen in seizoenen, type accommodatie, auto(‘s) of excursies. Deze kosten worden, voor zover mogelijk, altijd vooraf met je besproken.

Annuleren van je reis

Je kunt uiteraard ook altijd je reis annuleren. In onze boekingsvoorwaarden, zie hieronder, staan altijd de annuleringsvoorwaarden- en kosten vermeld. Deze zijn van toepassing op je reis, tenzij wij expliciet anders vermeld hebben. Indien op jouw reis afwijkende annuleringskosten van toepassing zijn wordt dit bij de reisbevestiging vermeld. Indien een reis is samengesteld uit verschillende onderdelen, waarop verschillende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen.

*** In corona-tijd is IJsland Tours soepel omgegaan met de omboekings- en annuleringsvoorwaarden. Het is immers niemands vrije keuze geweest om de reis te moeten verplaatsen of annuleren. Omdat onze reizen vrijwel altijd maatwerk-reizen zijn, wordt er per reservering naar de mogelijkheden gekeken. Er kunnen daarom vooraf geen hapklare opties en mogelijkheden gegeven worden. 
Maatwerk is onze kracht, ook onder dit soort omstandigheden! ***

Boekingsvoorwaarden

De boekingsvoorwaarden zijn een belangrijk onderdeel van het boeken van een reis. Op onze reizen zijn de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing. De Reisvoorwaarden zijn te lezen op de website van de ANVR en in onze boekingsvoorwaarden. Onderin deze pagina lees je meer over o.a. de ANVR.

Bekijk de voorwaarden van onze bestemmingen op: https://ijslandtours.nl/boekingsinformatie/.

IJsland Tours: lid van ANVR, SGR en SCR.

Het lidmaatschap van de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen), onze brancheorganisatie, geeft je als klant de zekerheid dat je zaken doet met een betrouwbare organisatie, die zich houdt aan de afspraken zoals deze zijn vastgelegd in de voorwaarden.

De SGR (Stichting Garantiefonds Reizen) beschermt reizigers tegen een eventueel faillissement van de reisonderneming waarbij de reis is geboekt. ANVR leden zijn bij dit garantiefonds (of een vergelijkbaar fonds) aangesloten om financiële zekerheid te kunnen bieden aan hun reizigers.

Een andere vorm van financiële bescherming van jou als reiziger is het calamiteitenfonds. Leden van het ANVR, zoals wij, zijn lid van de SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen). Dit fonds is er om zorgeloos op reis te kunnen gaan. Wanneer je een pakketreis boekt, zal de touroperator je per definitie altijd hulp en bijstand bieden in het geval van calamiteiten, maar er kunnen meerkosten ontstaan. Het calamiteitenfonds is er om, in het geval van een calamiteit, deze meerkosten te dekken.

Meer informatie over deze garantiefondsen vind je hier: https://ijslandtours.nl/blogs/pakketreizen-garantiefondsen/.