Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Klantreactie - Maatwerkreis IJsland

Klantreactie – Maatwerkreis IJsland


Beste dames van IJsland Tours,

Van vrijdag 3 tot en met 8 februari jl. zijn we via jullie naar IJsland geweest. Jullie hebben voor ons een mooie reis samengesteld naar het noorden. Op jullie advies hebben we een nacht in Akurery doorgebracht om vervolgens door te rijden naar Myvatn om daar twee nachten te logeren in de Cowshed in Vogafjos. Dat is een super advies geweest! De rit er naar toe ging prima, maar vanwege het grijze weer hebben we helemaal niets van de mooie omgeving kunnen zien, wat trouwens op de terugweg ruimschoots goedgemaakt is. Prachtige besneeuwde bergen. Bij aankomst in Vogafjos zijn we heel hartelijk ontvangen door de eigenaresse die ons direct allerlei tips aan de hand deed. De accommodatie is geweldig: een mooi blokhutje voorzien van alle comfort, inclusief wifi! Het ontbijt en het avondeten wordt geserveerd in het cafe, waar het enorm naar koeienmest ruikt, maar waar je heel snel aan gewend bent. Grappig ook dat je vanuit het cafe door een glazen wand naar de koeien in de stal kunt kijken. In de omgeving zijn we twee keer naar het Nature bath geweest, waar we de eerste keer het hele bad voor ons alleen hadden! Heerlijk om in de sneeuw in dat heerlijke warme water rond te dobberen. De eigenaar en de mevrouw van het restaurant waren heel aardig en we voelden ons er prima op ons gemak. Ook hebben we een rit rond het Myvatn meer gemaakt, wat nu een enorme witte vlakte is, maar volgens ons in het voor- en najaar nog mooier moet zijn. We willen zeker een keer terug als er geen sneeuw ligt….

Vanwege de sneeuw konden we niet alle bezienswaardige plekken bereiken, maar ook dat gooide geen roet in het eten. We wilden naar het geothermische terrein van Hverir, maar door een dik pak sneeuw konden we er in eerste instantie niet komen. Toen zijn we tijdje doorgereden en op een bepaald moment toch maar weer omgekeerd omdat we te ver uit de richting reden. En wat zagen we: een grote trekker die bezig was om juist de weg naar Hverir sneeuwvrij te maken! Mijn vader is uitgestapt en heeft de bestuurder van de trekker gevraagd of de weg nu begaanbaar was en dat bleek het geval! Er is een wandelroute uitgestippeld, maar dat was door de sneeuw onbegaanbaar. Dus vanaf het houten plateau hebben we naar de geisers e.d. kunnen kijken. Maar, op een bepaald moment kwam er een auto aangereden met daarin een gids met twee toeristen. De gids gaf spontaan aan dat wij haar mochten volgen, omdat zij de route op haar duimpje kende. De twee toeristen vonden het ook geen probleem en zo konden we toch nog dichtbij de grotere geisers komen en heeft de gids ook nog een foto van ons samen gemaakt! Mijn vader bood aan om haar te betalen, maar daar wilde ze niets van weten.. Super aardig.

De binnenlandse vluchten, de transfers met de Flybus verliepen uitstekend. Hoewel ik toch liever in een groot vliegtuig zit, zeker met de turbulentie.. In Akureyri hebben we twee keer geweldig gegeten in Rub 23: heerlijke sushi en vlees. In Reykjavik kwamen we per toeval terecht in The Fishmarket, wat een heel populair restaurant blijkt te zijn. Daar zijn we enorm in de watten gelegd door de chef en was het eten eigenlijk te mooi om op te eten! Hebben we natuurlijk wel gedaan en het was geweldig! De wijn bij het eten was best heel prijzig, maar dat heeft ons er niet van weerhouden om dat te drinken. Het grappige was dat we na de weldadige rust in Myvatn weer moesten wennen aan de drukte in Akurery!

Helaas hebben we het Noorderlicht niet gezien, hoewel de omstandigheden daar op een avond uitstekend voor waren (volgens ons). Nou ja, heel jammer natuurlijk maar het blijft een natuur-verschijnsel dat zich niet laat sturen..
We willen jullie heel erg bedanken voor het (wederom) uitstekend verzorgen van onze onvergetelijke trip naar IJsland! Stiekem zijn we alweer aan het kijken naar een volgende reis, maar dan moet wel eerst de Staatsloterij gewonnen worden.
Als jullie wat foto’s willen hebben, dan mail ik er met alle plezier een paar!

Hartelijke groeten van Roel en Jolanda Gras

 


Facebook Twitter Google+