Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Regio’s IJsland

Iedere regio van IJsland heeft wel iets moois, unieks of bijzonders te bieden. Het is daarom soms lastig keuzes maken. Hieronder vind je per regio een beknopte uitleg, in de tabjes hierboven tref je uitgebreide informatie aan inclusief de tips van IJsland Tours!

Reykjavik

De hoofdstad van IJsland telt ruim 130.000 inwoners en ligt op circa 50 km afstand van de internationale luchthaven Keflavík. Reykjavík biedt een gevarieerd aanbod aan accommodaties, restaurants, winkels en musea, wat het een zeer geschikte uitvalsbasis maakt voor een vakantie IJsland zoals een stedentrip of stopover, onderweg naar een bestemming in de USA of Canada

Noord IJsland

In minder dan een uur vlieg je van Reykjavík naar Akureyri en dan ligt het schilderachtige noorden binnen handbereik. Het noorden biedt een zeer afwisselend landschap dat uitnodigt tot het maken van excursies tijdens je vakantie IJsland, zoals raften, paardrijden en walvissen spotten. Daarnaast vind je hier ook stille, harmonieuze landschappen met veel vogels. Het Noorden van IJsland is een gebied van ongekende schoonheid, wat mede veroorzaakt wordt door de vulkanische activiteit in deze regio. Je vindt hier naast de meest ongerepte plekjes van IJsland, zoals het schiereiland Langanes en de nabijgelegen kustgebieden, ook heel populaire gebieden, zoals het drukbezochte Mývatn-gebied, dat een schat aan bezienswaardigheden herbergt. Een must-see tijdens jouw vakantie IJsland!

Hooglanden

De binnenlanden van IJsland zijn groot en uitgestrekt. Je vindt hier onbeschrijfelijk mooie plekjes afgewisseld met kale, woeste zandwoestijnen. Omdat er soms rivieren doorwaad moeten worden, kunnen de hooglandenroutes (alleen geopend in juli en augustus) uitsluitend bereden worden met hoog op de wielen staande 4-WD terreinwagens. Vanuit diverse locaties in het land worden er jeep- en busexcursies naar de hooglanden aangeboden. Vind je het spannend om zelf deze stoere routes te berijden dan kan je dus een stoere 4-WD excursie boeken tijdens je vakantie IJsland.

Oost IJsland

Misschien het minst bekende deel van IJsland, met slaperige vissersplaatsjes en diepe fjorden. Oost-IJsland is, geologisch gezien, het oudste deel van IJsland waar je o.a. kwarts en andere mineralen vindt. Dit is een gebied waar je tijdens je vakantie IJsland fantastisch kunt wandelen en het enige gebied waar rendieren voorkomen. Ook wanneer je van vissen houdt, kun je hier je hart ophalen.

West IJsland

Het westen van IJsland is een gebied dat zeer geliefd is bij schrijvers, kunstenaars en liefhebbers van Vikingverhalen. De gletsjer Snæfellsjökull, bekend geworden door Jules Verne’s boek ´Reis naar het binnenste van de aarde´, torent hoog boven het landschap uit. Meer naar het westen vind je de Hraunfossar watervallen en de heetwaterbron Deildártunguhver. Deze mystieke omgeving is een bezoek waard tijdens jouw vakantie IJsland.

De Westfjorden (zie West IJsland)

Dit zeer dunbevolkte gebied in het afgelegen noordwesten van IJsland bestaat uit diepe fjorden, steile bergen en een prachtige kustlijn. Visserij is hier de belangrijkste bron van inkomsten. De laatste jaren winnen de Westfjorden aan naamsbekendheid, wat betekent dat het toerisme hier nu ook een belangrijke plaats inneemt. Zo kan je in je vakantie IJsland tijdens de zomermaanden hier genieten van verschillende vogels.

Zuid IJsland

Wanneer je een vakantie IJsland bezoekt, begint je reis meestal op de luchthaven Keflavík op het schiereiland Reykjanes. Er valt in het zuiden veel te zien, met zeer afwisselende landschappen en gebieden die vragen om ontdekt te worden, waaronder de beroemde Golden Circle route. Zuidoost-IJsland: Dit deel van IJsland wordt overheerst door Europa’s grootste gletsjer Vatnajökull, die qua grootte gelijk is aan de provincies Groningen, Friesland en Drenthe samen. De meest bezochte plek tijdens een vakantie in Zuidoost IJsland is het ijsbergenmeer Jökulsárlón. In deze regio bevindt zich ook het nationale Park Skaftafell.