• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Inbegrepen bij de reis

Reisduur
8 dagen
Soort reis
Individuele reis
Thema
Wandelen
Prijs
Vanaf € 999.999,00

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst IJsland

Vandaag verblijft u een nacht in een guesthouse in Reykjavik. U heeft de tijd om Reykjavik te verkennen. ’s Zomers is het lang licht, wat u de mogelijkheid biedt om de stad te verkennen.
Van verre kunt u Hallgrimmskirkja al zien, die zeker de moeite van een bezoek waard is. Ook de concerthal Harpa, door velen geprezen als een uitzonderlijk stukje architectuur moet u gezien hebben!
In het guesthouse worden uw maaltijdpakketten bezorgd voor de wandeltour.

Dag 2 - Vertrek vanuit Reykjavík naar Landmannalaugar

Vandaag gaat u naar het BSI busstation in Reykjavík waar de bus naar Landmannalaugar om 08.00 uur vertrekt. Aankomst Landmannalaugar rond 12.30 uur. In de middag kunt u een wandeling in Landmannalaugar maken en daarna heerlijk ontspannen in de warme beek.
Overnachting Landmannalaugar.

Dag 3 - Geothermische activiteit en lavaveld

De wandeling vandaag is ca. 10 km lang, duur 4 uur en u stijgt ca. 500 meter.
Van Landmannalaugar (575 meter) loopt u door het in 1477 gevormde lavaveld Laugahraun. Dit is een gebied met veel geothermische activiteit in de vorm van stoombronnen en borrelende warmwaterbronnen.
De route brengt u naar het zwarte obsidiaanmassief Hrafntinnuskerplateau tot over de 1000 meter hoogte. Vanaf de pas heeft u een prachtig uitzicht over de ongerepte omgeving.
Overnachting is in de Hrafntinnusker hut vanwaar u nog een middagwandeling kunt maken.

Dag 4 - Rhyolietlandschap, tufsteenbergen en ijskappen

De wandelafstand vandaag is 11 km, duur ca. 5 uur en u daalt 490 meter.
Surrealistisch is waarschijnlijk het enige woord dat in de buurt komt om de sfeer te beschrijven die het landschap rondom de Hrafntinnusker uitstraalt. Aquareltinten worden doorsneden met stoomflarden en in de scherp ingesneden canyons groeit felgekleurd bronmos.
Na een golvend rhyolietlandschap volgt een stevige afdaling naar de vlakkere gronden waar het Álftavatn is gelegen, een prachtig meer. Achter je liggen de onbegroeide rhyolietbergen, vóór u donker gekleurde tufsteenbergen en witte ijskappen.
Overnachting in de hut bij Álftavatn of Hvangill.

Dag 5 - Woestijnlandschap en spectaculaire canyon

De wandelafstand vandaag is 16 km, duur ca. 6 uur en u daalt ongeveer 200 meter.
Al snel na het verlaten van de hut moet u door koud water waden, waarna u zeker helemaal wakker bent. Na een aantal korte klimmetjes en afdalingen belanden we in een desolaat woestijnlandschap, de sandervlakte van de Myrdalsjökull. Zwart vulkanisch zand is het enige dat u kilometerslang onder de schoenzolen te verwerken krijgt. Een korte wandeling vanuit de Emstrurhut naar de spectaculaire canyon van de Markarfjótrivier complementeert deze dag vol contrasten.
Overnachting in de Botnar hut.

Dag 6 - Op weg naar groen landschap

Vandaag bedraagt de wandelafstand 13 km, duur ca. 5 uur en u daalt 300m. Naarmate u dichter bij Thórsmörk komt wordt het landschap groener en meer bebost, wat een groot contrast is met de dag hiervoor.
Overnachting in één van de hutten in Thórsmörk.

Dag 7 - Terug naar Reykjavik

De wandelreis zit erop. Per bus keert u terug naar Reykjavik, deze vertrekt net vóór 9 uur. Rond 13 uur arriveert u op de busterminal in Reykjavík. U verblijft nog een nacht in Reykjavik in een guesthouse.

Bekijk alle dagen

Boek deze reis

Laugavegur individuele wandelreis tot Thórsmörk | 8 dagen

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours