Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

EXCS2 Sneeuwscooter Aurora

Tijdens deze donkere weken maken we juist gebruik van het gebrek aan daglicht. Op pad met elektrische sneeuwscooters en gids maken we een prachtige tocht door het besneeuwde landschap van Spitsbergen net buiten Longyearbyen. Tijdens de stop(s) serveert de gids warme dranken met een kleine versnapering zodat we zo comfortabel mogelijk kunnen genieten van het schouwspel aan de hemel, als we geluk hebben.

In de periode tussen 14 november en 29 januari gebeurt er elk jaar iets magisch op Spitsbergen, de ‘Polar Night’. Gedurende deze weken is de zon 6 graden onder de horizon te vinden, waardoor zij nooit schijnt op Spitsbergen. Longyearbyen verandert in een magische plaats enkel verlicht door straatlicht, het maanlicht en als je geluk hebt… het Noorderlicht! Maar ook als het wel licht is kan het noorderlicht zichtbaar zijn in spitsbergen, de rode tinten zijn juist zeer fascinerend.

De elektrische sneeuwscooters maken bijna geen geluid waardoor dieren veel minder hinder ervaren van onze nadering. Houd je ogen dus open, want naast noorderlicht kun je ook rendieren, poolvossen of patrijzen tegenkomen.

Benieuwd hoe je excursies kunt boeken? Klik hier.