Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

EXC81 Húsavík walvistour

Walvistour in de fjord van de ‘walvis-hoofdstad’ van IJsland. Er wordt geprobeerd om (dwerg-) vinvissen, bultruggen en witsnuitdolfijnen te ‘spotten’. Soms zijn er ook grote soorten walvissen in de baai te zien. Deze excursie is ook te boeken incl. een bezoek aan ‘puffin island’. De tocht wordt in het hoogseizoen 7 keer per dag uitgevoerd, inclusief een avondtour rond 20:00 uur!

Húsavík is een kleine stad in de gemeente Norðurþing in het noorden van IJsland aan oostkust van de Skjálfandi baai. De inkomsten van het stadje komen voornamelijk uit de visserij en toerisme. Met name is het bekijken van walvissen vanuit vissersbootjes op volle zee een attractie.

Tip van IJsland tours; ga klimaat neutraal!
Geniet van een stille tocht aan boord van Andvari, de stille en elektrische, milieuvriendelijke boot voor walvissen spotten. Minimale overlast voor walvissen en natuur en geen CO2-voetafdruk. Verantwoord genieten! De tour bieden wij met korting aan voor dezelfde prijs als de standaard tocht, alleen moet vooraf geboekt worden. Dagelijks van 1 mei t/m 30 september.

Benieuwd hoe je excursies kunt boeken? Klik hier.