Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

EXC78 Hauganes walvis safari

Klimaat neutraal: Voor iedere boot die uitvaart wordt een boom geplant. Ga verantwoord op pad en spot de bultrug vanaf de klassieke eiken boot die je ervaring compleet maakt. Blijf vooral na het walvis spotten even ‘hangen’ voor een hapje en een drankje én een hottub momentje. Typisch IJslands! In de fjord hier zijn vaak veel bultruggen te vinden, en die staan erom bekend nog wel eens een ‘sprongetje’ te willen wagen!

Deze tours zijn klimaat neutraal want voor iedere boot die uitvaart wordt een boom geplant en de olie wordt gemengd met bio-diesel die weer gemaakt wordt in Akureyri, van de restanten frituurolie van de lokale restaurants.

Je kunt kiezen voor de 100% Whale Watching Safari óf de tour inclusief een zeevis-ervaring (10-15 minuten aan het einde van de tocht). Als je wilt mag je de vangst mee ‘naar huis’ nemen.

De tour is inclusief een warme overall, warme drankjes (koffie/thee/chocomelk) en de typisch IJslandse lekkernij Kleinur (soort donut) en kaneelbollen. Klaargemaakt door de 90 jarige lokale bewoonster die het héérlijk vindt te bakken :).

Benieuwd hoe je excursies kunt boeken? Klik hier.