Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

EXC75 Thórsmörk per superjeep

Reis mee naar het ‘bos van Thor’. Dit is één van die plekken waar de IJslanders traditioneel zelf naartoe gaan om er even helemaal tussenuit te zijn. Om het Thórsmörk natuurreservaat te beschermen tegen ongewenst verkeer heeft moeder natuur verschillende beken en gletsjerrivieren neergelegd die je de pas afsnijden. Daarom is het beter niet zelf naar Thórsmörk te rijden… Superjeeps met ervaren bestuurders zijn dan wél een goede optie!

Vanaf de Seljalandsfoss waterval, waar je achterlangs kunt lopen, verlaten we de bewoonde wereld en reizen we diep het binnenland in. Grenzend aan Thórsmörk natuurreservaat is de beroemde as-spuitende vulkaan Eyjafjallajökull te vinden, bedekt met ijs en sneeuw. Een van de andere bezienswaardigheden op onze route is de Gígjökull-gletsjerlagune die nu eigenlijk niet op de kaart staat. In 2010 verdween het onder vulkanisch puin in een catastrofale vloed van gletsjerwater en puin, veroorzaakt door de Eyjafjallajökull-uitbarsting.

Waar we exact naartoe gaan hangt van het weer en andere omstandigheden af, maar ruige natuur, bossen en grotten zijn gaan we sowieso zien, en je kunt hier fantastisch wandelen!