Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

EXC43 Below The Mountains

De Paardrijtour ‘Below the Mountains’ is een 5 tot 6 uur durende excursie door het prachtige landschap van Zuid IJsland. We rijden richting de bergen langs de Ölfusá gletsjer rivier, waarvandaan je een prachtig uitzicht op de rivier delta en op de vulkanen Hekla en Eyjafjallajökull hebt. We rijden richting de tafelberg Mount Ingólfsfjall naar Mount Reykjafjall.  Hier grazen zowel paarden als schapen in de zomer. Geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie.

IJslanders of IJslandse paarden worden al meer dan duizend jaar raszuiver gefokt. In tegenstelling tot de meeste paarden, die slechts in de drie basisgangen stap, draf en galop kunnen gaan, kan een IJslander zich in vier en soms vijf verschillende gangen voortbewegen. Deze extra gangen heten tölt en telgang. Het zijn natuurlijke gangen die veulens van enkele uren oud al tonen.

Inbegrepen bij de tour is pick up vanuit Reykjavík. Je kunt echter ook zelf naar het startpunt in Hveragerdi rijden. Omdat de pick up een service is ontvang je hiervoor geen korting.

Benieuwd hoe je excursies kunt boeken? Klik hier.