Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

EXC39 Midwinter Warmth rijtour

Tijdens deze tour combineer je IJslands trots: een rijtour op een echte ‘IJslander’ en een duik in de zwembadcultuur van de lokale IJslanders. Vergeet dus je zwemkleding niet! De rijtour zelf duurt ca. 1 uur. Na het baden word je teruggebracht naar het hotel bij de manege voor een lichte lunch.

Ieder dorp of stad heeft een zwembad, vaak door de vulkanische energie vanuit de grond verwarmd. We kunnen het lokale zwembad bijna vergelijken met de kroeg. De laatste nieuwtjes en roddels worden met elkaar gedeeld terwijl je opwarmt in het bad.

IJslanders of IJslandse paarden worden al meer dan duizend jaar raszuiver gefokt. In tegenstelling tot de meeste paarden, die slechts in de drie basisgangen stap, draf en galop kunnen gaan, kan een IJslander zich in vier en soms vijf verschillende gangen voortbewegen. Deze extra gangen heten tölt en telgang. Het zijn natuurlijke gangen die veulens van enkele uren oud al tonen.

Inbegrepen bij de tour is pick up vanuit Reykjavik. Je kunt echter ook zelf naar het startpunt in Hveragerdi rijden. Omdat de pick up een service is ontvang je hiervoor geen korting.

Benieuwd hoe je excursies kunt boeken? Klik hier.