Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

EXC12 Laki Superjeep tour

Ga mee met deze spectaculaire superjeep tour naar een prachtig hooglandengebied van IJsland! Deze tour laat je de kraters zien van Lakagígar en Tjarnargígur, de waterval Fagrifoss en de Fjaðrárgljúfur-kloof. Deze tour begint en eindigt in Kirkjubæklaustur, een historische en prachtige nederzetting. Je wordt opgehaald in een Super Jeep met een maximale capaciteit van tien personen, om ervoor te zorgen dat de excursie comfortabel en gepersonaliseerd is. Ontspan en geniet van het uitzicht op de bergen terwijl je lokale chauffeursgids je informatie geeft over de geschiedenis en geologie van Lakagígar.

De Laki (voluit Lakagígar, ofwel Laki’s kraters) is een spleetvulkaan op IJsland. Een enorme vulkanische uitbarsting veroorzaakte de, in ieder geval, 22 km lange spleet. Een deel van de spleet ligt onder de gletsjer Vatnajökull en de totale lengte is dus niet bekend.

Tijdens deze tour heb je in totaal ca. 5 uur de tijd bij de verschillende locaties waar er wordt gestopt. Genoeg tijd om een aantal mooie wandelingen te maken, bijvoorbeeld naar de top van de Lakiberg en langs de Fjaðrárgljúfur-kloof.

Benieuwd hoe je excursies kunt boeken? Klik hier.