Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

EXC11 Lavatunnel tour

Vlakbij Reykjavik ligt de Lavatunnel, deze tour is een prachtige ontdekkingstocht naar vulkanische activiteit en leuk voor jong en oud! De indrukwekkende belichting in de tunnel maakt de kleurenpracht toonbaar, waardoor je duidelijk wordt hoe krachtig de vulkanische activiteit was die de tunnel vormde.

Je kunt kiezen uit de standaard tour van ca. 1 uur of de Lava Falls Adventure tour van ca. 3-4 uur. De Lava Falls Adventure tour is voor de echte avonturier en neemt je helemaal mee naar het einde van de tunnel waar prachtige lava formaties en andere natuurlijke wonderen je staan te wachten. De minimum leeftijd is 12 jaar, deze tour is geschikt voor mensen met een goede conditie zonder nek-, rug of andere gezondheidsklachten.

Deze lavatunnel is gevormd tijdens de Leitahraun eruptie, 5200 jaar geleden. De totale lengte van de tunnel is een imposante 1360 meter, de hoofdtunnel is ca. 900 meter lang. Deze tour is geschikt voor bijna iedereen. Voor mensen die last hebben van het evenwicht, of moeilijk kunnen wandelen op oneffen terrein (zoals sneeuw en rotsen) en/of steile trappen is de tour niet aan te raden. Ter plaatse worden helmen en zaklampen uitgereikt. Het is gebruikelijk dat er water van de rotsen af druppelt, waterbestendige, warme kleding én goede schoenen zijn te adviseren!

Benieuwd hoe je excursies kunt boeken? Klik hier.