Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Boekingsvoorwaarden Spitsbergen

Boekingsvoorwaarden Spitsbergen + overig Noorwegen

IJsland Tours is aangesloten bij de ANVR. Al onze reizen worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing zijn op al onze reizen tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. De ANVR-Reisvoorwaarden zijn terug te vinden op de website van de ANVR . en de website van IJsland Tours: ANVR Reizigersvoorwaarden 2021 

Betalingsvoorwaarden Spitsbergen reizen

Op de betaling van de reissom zijn van toepassing:

⋅ Artikel 4 van de ANVR-Boekingsvoorwaarden
⋅ Artikel 10 van de ANVR-Reisvoorwaarden
ANVR Reizigersvoorwaarden 2021

Standaard betalingsvoorwaarden Spitsbergen reizen
De hoogte van de aanbetaling is afhankelijk van het type reis:
⋅ Cruises: De aanbetaling bedraagt 25% van de reissom, vermeerderd met de reserveringskosten en eventuele verzekeringen. Indien een vlucht is bijgeboekt, wordt daarnaast de aanbetaling vermeerderd met de volledige ticketkosten. Bij boekingsbevestiging/factuur verzoeken wij de aanbetaling binnen 24 uur te voldoen. Het restantbedrag dient 8 weken voor vertrek te zijn voldaan.
⋅ Landarrangementen: De aanbetaling bedraagt 50% van de reissom (exclusief vlucht), vermeerderd met de reserveringskosten en eventuele verzekeringen.
⋅ Indien een vlucht is inbegrepen of bijgeboekt, wordt daarnaast de aanbetaling vermeerderd met de volledige ticketkosten. Bij boekingsbevestiging/factuur verzoeken wij de aanbetaling binnen 24 uur te voldoen. Het restantbedrag dient 8 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Afwijkende betalingsvoorwaarden
Op ons reisaanbod kunnen betalingscondities van toepassing zijn die afwijken van onze standaard betalingscondities. De op het reisaanbod van toepassing zijnde betalingscondities worden in dat geval bij de reis vermeld.

Annuleringsvoorwaarden Spitsbergen reizen

Op de annulering van de reis zijn van toepassing:

⋅ Artikel 3.3 van de ANVR-Boekingsvoorwaarden
⋅ Artikel 9 van de ANVR-Reisvoorwaarden
ANVR Reizigersvoorwaarden 2021

Standaard annuleringskosten
Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, brengen wij de reiziger naast de reserveringskosten de volgende annuleringskosten in rekening:

Afwijkende annuleringskosten
Mogelijk zijn op de geboekte reis afwijkende annuleringskosten van toepassing. De afwijkende voorwaarden zijn dan bij de reisbevestiging vermeld. Indien een reis is samengesteld uit verschillende onderdelen, waarop verschillende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen.

Wijzigingen in het reisprogramma

Op eventuele wijzigingen door de reisorganisator (IJsland Tours) voorafgaand aan het vertrek is Artikel 5 van de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing.

Op eventuele wijzigingen door de opdrachtgever (hoofdboeker) voorafgaand aan het vertrek zijn van toepassing:
⋅ Artikel 3.3 van de ANVR-Boekingsvoorwaarden
⋅ Artikel 8.1 van de ANVR-Reisvoorwaarden
ANVR Reizigersvoorwaarden 2021 

De kosten voor het wijzigen van een bestaande reservering zijn € 50, plus de eventueel ontstane meerkosten.