Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Waterval rondje Oost IJsland

Door: Shanne Bax

Oost IJsland is uniek, anders, rauw, puur en onontdekt! Geen wonder dat deze regio zijn eigen watervallen ‘hike’ heeft.

In de zomermaanden is IJsland sowieso een wandel walhalla. Oost IJsland spant daarin misschien wel de kroon. Vanuit Laugarfell, een gezellige accommodatie in het binnenland mét hottubs (tip: boek een nachtje extra!) begint de 8km lange wandeling. Het begint allemaal bij een bord met een rode pijl. Je klimt een hek over (toegestaan) en vanaf dat punt volg je de route aan de hand van rode houten stokjes.

Laugarfell met zijn hottub

Je volgt de pijlen langs de rivier waar je de eerste spectaculaire watervallen al tegenkomt: Studlafoss, een waterval met basaltkolommen. Zodra je aankomt bij de FAXI waterval heb je een prachtig uitkijkpunt! Vanaf dit punt is het ook mogelijk de groene route te gaan volgen in plaats van de rode. Na 16km komt deze uit bij het Wilderness Center, nog zo’n fantastische plek in Oost IJsland! Later meer :).

Check het filmpje, dan snap je mijn enthousiasme helemaal! Vergeet de wandeling niet te checken op Wikiloc!

Over Shanne Bax
Het fijne van ons werk als specialist, is dat je volledig op kunt gaan in alle 'ins' en 'outs' van onze geliefde bestemmingen. Sinds 2013 doe ik dit dan ook vol overgave. Mijn favoriet...? Een cruise rond Spitsbergen is een onvergetelijke ervaring!

Alle blogs van Shanne