Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Spectaculaire excursie – Sails, Lights & Winter nights

Door: Shanne Bax

Het noorderlicht, stadslichten van Reykjavík en Yoko Ono’s Peace Tower. Je kunt ze op een unieke manier bewonderen: vanuit de elektrisch aangedreven schoener Opal. Aan boord zullen de gidsen interessante verhalen uit het verleden delen terwijl jij geniet van het uitzicht op nabijgelegen eilanden en legendarische vuurtorens. Help de bemanning met het opzetten van de zeilen, geniet van verfrissing en versnapering, drink een biertje in de hot tub (!) op het dek of drink een glas wijn bij de open haard (!) onder het dek.

Boek de tour: https://ijslandtours.nl/excursie/97-sails-lights-winter-nights/

Geloof mij wanneer ik je zeg:
dít is wat je wilt!

Dancing lights in total silence — powered by wind and electricity

De elektrisch aangedreven zeilboot Opal

Zeilen op de milieuvriendelijke zeilboot Opal is een ervaring die niemand onberoerd laat. Het beste van twee werelden samenbrengen; Opal heeft een authentieke charme en gevoel terwijl het wordt aangedreven door een bekroonde hybride-elektrische motor.

Gebouwd aan de Bodenwerft in Damgarten, Duitsland in 1951, diende ze als trawler in de Oostzee, de Noordzee en in de Barentszzee. In 1973 startten de nieuwe eigenaren met haar restauratie. Gedurende 8 jaar (tot 1981) werd Opal omgezet in de elegante maar zeewaardige tweemastschoener die ze vandaag is. Ze heeft over de hele wereld gevaren, verschillende trans-Atlantische overtochten voltooid en is door de jaren heen zorgvuldig onderhouden. Opal is bij dezelfde eigenaren gebleven, totdat het begin 2013 deel uitmaakte van de vloot van North Sailing. Ze heeft een restauratie ondergaan en heeft interieurwerkzaamheden laten uitvoeren om haar beter geschikt te maken voor het nieuwe doel als expeditieschip.

De Opal heeft zes 2-persoons hutten plus bemanningsfaciliteiten. Ze heeft drie badkamers, twee douches. Ze heeft comfortabele ruimte voor 12 passagiers, plus haar bemanning.

Over Shanne Bax
Het fijne van ons werk als specialist, is dat je volledig op kunt gaan in alle 'ins' en 'outs' van onze geliefde bestemmingen. Sinds 2013 doe ik dit dan ook vol overgave. Mijn favoriet...? Een cruise rond Spitsbergen is een onvergetelijke ervaring!

Alle blogs van Shanne