Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Spectaculaire excursie – tour per RIB naar Hestur

Door: Astrid Wiesenekker

De Faeroer eilanden zijn een bijzondere vakantiebestemming die steeds meer ontdekt wordt door echte natuurliefhebbers en vogelaars. IJsland Tours biedt veel variatie in reizen naar de Faeroer. Maar heb je al eens gedacht aan een spectaculaire excursie tijdens je verblijf op deze fantastische eilandengroep vol ongerept natuurschoon? Ik neem je mee op een stoere RIB boot naar het eiland Hestur.

Het eiland Hestur
Hestur is één van de eilanden van de Faeroer en betekent paard in het Faeröes. Deze naam heeft het eiland te danken aan de gelijkenis met de vorm van een paard in rust, in het Scandinavish ‘Hest’. Het ligt ten westen van Stremoy en ten zuiden van Koltur, en heeft een oppervlakte van 8.1 km2. Er wonen momenteel 25 mensen in het enige dorpje op het eiland.

De excursie vertrekt vanuit het haventje van Gamlaræt, vlakbij de historische- en culturele plaats Kirkjubøur op het eiland Stremoy. Je vaart met spectaculair hoge snelheden naar de overkant- en rond het eiland, zonder dat de veiligheid uit het oog wordt verloren. De schippers weten veel, en vertellen graag over de eilanden, het leven in een gemeenschap van 25 inwoners op een eiland van 8km2 en over de vogels die hier broeden.

Met een spectaculaire hoge snelheid naar de overkant!

Vogelrotsen

Langzaam en voorzichtig nader je vervolgens de vogelklif Loftid. Op deze enorme verticale rotswand broeden (zwarte) zeekoeten, papegaaiduikers, kuifaalscholvers, noordse stormvogels, drieteen meeuwen en eidereenden. Als je geluk hebt zie je ook nog een zeehondje!

Kittiwakes/Drieteen meeuwen

Luister naar de echo in de grot...

Als het weer goed is, vaar je ook ín de grotten Álvagjógv en Klæmintsgjógv. Een bijzondere ervaring met een unieke akoestiek! De schipper/gids zingt graag een lied voor je om de echo in de grot te laten galmen.

Ervaar de unieke akoestiek in de grot.

Een stoere tour die een mooie toevoeging op je reis zal zijn. En uiteraard is deze tour bij ons te boeken!

Over Astrid Wiesenekker
'Groene' landen zijn al jaren mijn favoriete vakantiebestemmingen. Sinds 2011 zit ik dus helemaal op mijn plek bij IJsland Tours. Met mijn kennis en ervaring van IJsland en de Færøer, stel ik graag mooie reizen samen naar deze fantastische bestemmingen!

Alle blogs van Astrid