Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Spectaculaire excursie – GeoSea Baths

Door: Astrid Wiesenekker

Als je op zoek bent naar avontuur, spektakel en volop actie dan moet ik je teleurstellen. Maar ben je op zoek naar een spectaculair mooi uitzicht op de tegenover gelegen bergketen vanuit een natuurlijke warmwaterbron op een fantastische locatie? Ga dan heerlijk ontspannend badderen bij GeoSea Baths in Húsavík.

Een mooier uitzicht kan ik niet bedenken. Daarbij maak je kans op het spotten van walvissen in de Skjálfandi baai waar je vanuit de baden op uitkijkt. Je zit immers ‘onder de rook’ van de vuurtoren van Húsavík, dé walvis hoofdstad van IJsland.

Een mooier uitzicht vanuit een warm bad kan ik niet bedenken!

De baden zijn geopend in 2018. De ligging is werkelijk adembenemend mooi. De zeebaden van GeoSea zijn dankzij de ondergrondse warmte aangenaam warm en ondertussen zorgt het mineraalrijke water voor een oppepper voor je huid.

Al eeuwenlang is de geothermische warmte ten noorden van Húsavík bekend bij de lokale bewoners, die het hebben gebruikt voor baden en wassen. Tijdens het boren voor warm water in Húsavíkurhöfði in het midden van de 20e eeuw werd duidelijk dat het water in feite te heet zeewater en te rijk aan mineralen was om geschikt te zijn voor het verwarmen van huizen. In plaats van dit hete water te laten verspillen, werd er een oud kaasvat geïnstalleerd in Húsavíkurhöfði. Daar konden Húsavík-bewoners genieten van de gezondheidsvoordelen van baden in heet zeewater. Mensen die lijden aan huidaandoeningen zoals psoriasis hebben verlichting gevonden door te baden in het water, dat op een optimale temperatuur van 38 °- 39 ° Celsius is.

Het oude kaasvat gevuld met warm zeewater.

Eten en drinken

In het GeoSea restaurant kun je een lichte maaltijd gebruiken in het moderne eetgedeelte. Op zonnige dagen is er een terras waar je buiten van je drankje kunt genieten. Het menu bestaat uit soep van de dag, vers gebakken brood, en wraps met groente of ham en kaas. Gedurende de hele dag zijn warme drankjes, zoals koffie en thee met heerlijke cakes en koekjes te bestellen. En natuurlijk ook frisdrank, bier en wijn. Vanuit één van de baden kan je drankjes bestellen terwijl je in het bad zit!

Het GeoSea restaurant

Openingstijden

In de zomermaanden, vanaf 1 mei tot 30 september, zijn de GeoSea baden van 10:00 tot 24:00 uur geopend (de laatste entree is om 23:30 uur). In de wintermaanden, vanaf 1 oktober tot 30 april, kan je vanaf 12:00 – tot 22:00 uur gaan badderen (de laatste entree is om 21:30 uur). Ik adviseer je om de entree vooraf te boeken, er wordt per uur aan 30 personen entree verleend. De entree is uiteraard bij ons te boeken: https://ijslandtours.nl/excursie/22-geosea-husavik/

Ingang GeoSea Baths

Faciliteiten

De kleedruimtes zijn erg mooi en modern opgezet. Je kan je waardevolle spullen in een kluisje opbergen wat je kunt sluiten en openen met een uniek kluisnummer en code door middel van een polsbandje wat je bij de entree krijgt. Alle bezoekers wordt gevraagd om zonder badkleding (zoals op IJsland gebruikelijk bij (zwem)baden) te douchen en zich goed te wassen voordat je het bad ingaat. GeoSea zorgt voor heerlijke zeep, shampoo en conditioner! Handdoeken, badkleding en badjassen zijn te huur.

Prima afsluiting van een dagje sightseeing in het noorden van IJsland.

Over Astrid Wiesenekker
'Groene' landen zijn al jaren mijn favoriete vakantiebestemmingen. Sinds 2011 zit ik dus helemaal op mijn plek bij IJsland Tours. Met mijn kennis en ervaring van IJsland en de Færøer, stel ik graag mooie reizen samen naar deze fantastische bestemmingen!

Alle blogs van Astrid