Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Secret Solstice Festival 21-23 juni 2019

Door: Ilse van den Hoven

Om te beginnen: Wat is Secret Solstice? Een woord van de organisatie:
Secret Solstice is Iceland’s music and culture festival held under the Midnight Sun and born from a desire to create a unique and unmissable musical experience. We are always about the music, the culture and bringing experiences exclusive to us. We’re not your standard festival and by combining and highlighting music with distinctly Icelandic characteristics we push boundaries to provide that extra special offering to our diverse and adventurous audience. From the world’s only rave in a glacier cave to intimate performances in 5000 year old lava tunnel or journeying to the centre of the earth for a concert. We share the natural beauty and culture of Iceland to create a music experience that make us one of the most unique festivals in the world.

Headline foto: by Neon-Photography.com | Tobias Stoffels

De main stage van het festival ligt in de hoofdstad Reykjavik, in Laugardalur, waar je ook een zwembad, een camping, een botanische tuin, een attractiepark en een dierentuin vindt. De waanzinnig goede line-up is onderin deze blog te vinden! Dus lees snel verder…

Secret Solstice 2018 – Liam-Simmons

Het Secret Solstice Festival werd voor de eerste keer gehouden in juni 2014 en ontving unanieme lof van zowel IJslandse als buitenlandse gasten. 8.000 mensen bezochten het festival in het eerste jaar, inclusief 2000 buitenlandse gasten. Het ontving lovende kritieken zowel uit binnenlandse als buitenlandse media. Time Magazine doopte het festival tot één van de topfestivals op aarde en wordt ook genoemd door Rolling Stone, Guardian, Metro, Reuters, BBC, VICE en nog veel meer…

Steve Aoki-Secret Solstice 2018-Liam Simmons

Secret Solstice vindt plaats in IJsland, net iets buiten Reykjavik, en weet iedere keer weer een line-up samen te stellen die even divers en onderscheidend is als de omgeving van het festival. De grootste internationale artiesten van het moment, geprezen cult-muzikanten, maar ook nieuw talent van eigen bodem, treden op gedurende de hele nacht met wat hulp van de middernachtzon die nooit ondergaat. Er is een perfecte mix van waanzin en kalmte met een eclectisch programma van artiesten en avonturen (zoals een dj-set binnen in een gletsjer!), wat Secret Solstice tot een bijzonder evenement maakt.
bron: Festicket.com

Dubfire – Secret Solstice 2018 – Into The Glacier – Asgeir Helgi

Naast het gevestigde evenement in Laugardalur zijn er ook ‘side-events’. Denk hierbij aan een dansje wagen in een gletsjer… Voor (ongeveer) € 250 ben je één van de maximaal 100 gasten in de gletsjertunnel op de Langjökull op vrijdag 21 juni. Je krijgt een once-in-a-lifetime kans om te feesten ín een gletsjer. De prijs is inclusief vervoer van en naar de gletsjer, een kleine tour door de ijstunnel, twee alcoholische drankjes én: een optreden van niemand minder dan Martin Garrix! Dit ‘side-event’ is zoals je kunt raden, helaas al lang uitverkocht…

Secret Solstice 2018 – Lava Tunnel – Liam Simmons

Het tweede ‘side-event’ is een optreden voor maximaal 50 personen in Raufarhólshellir, de Lava Tunnel vlakbij Reykjavik. Op zaterdag 22 juni treden Bríet, Rokky & Warmland op in de tunnel.

De Lava Tunnel is ca. 5000 jaar geleden gevormd tijdens een vulkanische uitbarsting. Loop over paden wat eens lava was, reis onder de grond en aanschouw hoe mooi moeder natuur kan zijn. En dan als klap op de vuurpijl wordt er ín de Lava tunnel een intieme ‘gig’ gehouden. Speciaal geselecteerde IJslandse artiesten zorgen ervoor dat hun geluid de ruimte vullen. De kosten zijn ca. € 180 inclusief 2 drankjes, vervoer, een tour en het optreden.

Wat denk je, ga je volgend jaar een dansje wagen? Check hier de line up voor 2019:

Over Ilse van den Hoven
Al sinds 2006 ben ik bij deze leuke organisatie werkzaam! Inmiddels heb ik diverse mooie reizen naar IJsland, Groenland, Spitsbergen en de Faeroer gemaakt. Onze bestemmingen vind ik stuk voor stuk uniek, en ik deel mijn enthousiasme graag!

Alle blogs van Ilse