Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Reizen IJsland weer mogelijk

Door: Astrid Wiesenekker

Wat kijken we er allemaal naar uit: onze zomervakantie! De plannen hiervoor heb je al lang gemaakt, misschien zelfs vorig jaar al. Die plannen heb je misschien nog steeds, maar door het corona virus (Covid 19) zijn veel reisplannen nu reisdromen geworden.

Na weken van thuiswerken, social distancing en omgaan met het nieuwe normaal, zijn we inmiddels aan vakantie toe. Voor de zomer, die snel dichterbij komt, zijn er nog veel vragen: kan ik een reis boeken? Gaat mijn geboekte zomervakantie door? Welke landen zijn ‘open’?

Lees hier meer nieuws over reizen in de zomer van 2020!

IJsland opent zijn deuren voor toeristen

Wij hebben goed nieuws! IJsland opent zijn deuren weer voor toeristen! De IJslandse regering heeft aangekondigd dat vanaf 15 juni, onder voorwaarden, langzaam weer een start gemaakt gaat worden met het toelaten van buitenlandse toeristen. De exacte details en maatregelen worden nog uitgewerkt door een werkgroep die door de regering is ingesteld. Deze informatie wordt, zodra het uitgesproken is, ook aan deze blog.

“We blijven voorzichtig, maar als land ook optimistisch dat een succesvolle reis terug naar normaal mogelijk is”

Aldus de IJslandse minister van buitenlandse zaken

Rust, ruimte en natuur

IJsland, daar vind je nu meer dan ooit rust, ruimte, overweldigende natuur én het is in de zomer dag en nacht licht! Het zal nog wel even duren voordat het toerisme weer op het oude niveau is. Dat geeft je juist nu de unieke kans om je droomreis te boeken en juist in het hoogseizoen (de drukste tijd) te genieten van deze rust en ruimte. Bij de drie highlights van de Golden Circle en bij het fotogenieke ijsbergenmeer Jökulsárlón zullen aanzienlijk minder mensen zijn.

Zeg nou zelf, van die rust wil je toch profiteren?

Eén van onze all-time favoriete plekjes is het prachtige Kerlingarfjöll op de Kjölur binnenland route. Deze indrukwekkende route staat vast ook op jouw bucketlist, zo niet dan hierbij de tip het toe te voegen! Dit is je kans om de dit gebied te bezoeken en met eigen ogen te zien hoe bijzonder de ryoliet kleurige bergen hier zijn. We zijn druk bezig met het ontwikkelen van een reis naar Kerlingarfjöll, tot die tijd kun je ook een kijkje nemen bij onze bestaande route IJsland Anders.

IJsland herstelt zichzelf

IJsland heeft in de afgelopen jaren non stop bezoekers gehad, de aantallen liepen elk jaar op. In de afgelopen periode, waarin er geen bezoekers werden toegelaten vanwege het corona virus, heeft de natuur zich kunnen herstellen. De IJslanders zelf hebben ook niet stil gezeten, ze zijn bijvoorbeeld bezig geweest met het verbeteren van de infrastructuur. IJsland is er dus klaar voor om je met open armen te verwelkomen!

Genieten bij het prachtige ijsbergenmeer Jökulsarlón
Wandelen in oost IJsland met dit uitzicht, geweldig toch?

Hoe is zorgeloos reizen mogelijk?

Uiteraard zijn er maatregelen genomen om opnieuw verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen, je gezondheid gaat boven alles! De strijd tegen het virus is nog niet helemaal voorbij. De algemene ‘regels’ om verspreiding zo veel mogelijk te voorkomen gelden ook voor IJsland, zoals 2 meter afstand van elkaar houden en strikte hygiëne maatregelen. Hoe we onze handen goed met zeep moeten wassen hebben we inmiddels allemaal wel geleerd.

Maatregelen

Er zal bij aankomst op de luchthaven Keflavik een coronatest worden afgenomen, of je zult door middel van een recente gezondheidsverklaring moeten kunnen aantonen dat je een test hebt gehad waaruit blijkt dat je coronavrij bent. Meer informatie vind je ook op covid.is.

IJsland heeft een app (Rakning C-19) gelanceerd die nu door ca. 40% van de IJslanders wordt gebruikt. Het is daarom aannemelijk, maar nog niet zeker (!), dat toeristen ook gevraagd (of uiteindelijk verplicht) worden de app te downloaden. De app is volgens strikte privacy richtlijnen ontwikkeld. De locaties waar je bent en bent geweest worden lokaal op je telefoon opgeslagen. Ze worden alleen vrijgegeven voor tracering in het geval van een virus infectie, zodat er dan inzage is in de door jou bezochte locaties.

De actieve geiser Strokkur

Boek jouw veilige vakantie

De manier waarop IJsland met de pandemie is omgegaan (snelle beslissingen, veel testen, gedisciplineerde mensen) maakt het land momenteel een van de veiligste plaatsen om te bezoeken. IJsland is het dunbevolkste land van Europa. Er is veel ruimte en in de schitterende natuur kun je eindeloos wandelen, zonder iemand tegen te komen.

Op IJsland wordt het normale, dagelijkse leven weer opgepakt. Winkels, restaurants, zwembaden, sportscholen en musea gaan weer open. En de IJslanders zelf ontmoeten familie en vrienden ook weer, al is het nog steeds met de 2 meter afstandsregel.

Dus: maak je dromen waar en boek juist nú een reis naar IJsland. Het land dat klaar staat om je met open armen te verwelkomen! Het team van IJsland Tours is er klaar voor om je reis naar IJsland samen met jou samen te stellen. Zodat je niet langer hoeft te dromen, maar je de vele mogelijkheden van deze unieke bestemming deze zomer al kan gaan beleven!

Wil je dat wij je op de hoogte brengen wanneer je een reis kunt boeken?

Ja! Houd mij op de hoogte
Soort reis *

Over Astrid Wiesenekker
'Groene' landen zijn al jaren mijn favoriete vakantiebestemmingen. Sinds 2011 zit ik dus helemaal op mijn plek bij IJsland Tours. Met mijn kennis en ervaring van IJsland en de Færøer, stel ik graag mooie reizen samen naar deze fantastische bestemmingen!

Alle blogs van Astrid