IJslandse Skyr, wie kent het inmiddels niet? Het is een heerlijk en vers roomkaasje met de structuur van yoghurt. Het is in veel fruitsmaken te krijgen, zelfs in de supermarkten in Nederland. Nu bestaat Skyr ook in de smaak crème brulée, maar wij gaan een stapje verder…
Want wist je dat je zelf van Skyr (naturel) zelf een onweerstaanbaar lekkere Crème Brûlée kan maken? Ik deel graag het recept van deze Franse klassieker met IJslandse twist.
Ingrediënten
- 100 ml room
- 100 gr Skyr (naturel)
- 40 gram eidooiers
- 40 gram suiker
- 80 gram witte chocolade
- sap van een halve limoen
- 1 vanille stokje
Bereiding
- Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en doe het samen met de room in een pan.
- Breng het geheel aan de kook, haal het als het kookt van het vuur af.
- Voeg de Skyr toe.
- Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie en voeg de gesmolten chocolade toe aan het warme Skyr mengsel.
- Mix de eidooier met de suiker en voeg het samen met het limoensap toe aan het Skyr mengsel.
- Giet het mengsel in kleine puree bakjes en laat het een half uur in water van 120 °C staan. Laat het daarna afkoelen.
- Bestrooi met rietsuiker en karamelliseer dit laagje met een crème brulée brander.
Wist je dat:
IJslandse Skyr weinig vet en veel eiwitten bevat? Heel gezond dus!