Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Recept IJslandse pannenkoekjes

Door: Astrid Wiesenekker

IJslandse pannenkoekjes, pönnukökur, zijn rond, dun en lekker zoet. Meestal zijn ze opgerold met suiker of in driehoekjes gevouwen en gevuld met jam, en vaak met een flinke toef slagroom. Een heerlijk snoepertje waar wij in ieder geval gek op zijn!

Tot een jaar of 10 geleden waren deze IJslandse pannenkoekjes standaard te vinden bij een buffet, op een verjaardagfeest, bij een jubileum of bij een doopfeest. Inmiddels zijn ze op veel feesten vervangen door moderne gerechten.

Dit recept komt uit de 18e eeuw. Het is de bedoeling dat de pannenkoekjes zo dun mogelijk zijn.

Volgens een legende bakten ervaren huisvrouwen van vroeger de pannenkoeken zo dun, dat je de krant erdoorheen kon lezen.

Officieel horen ze geserveerd te worden met een kopje koffie ’s middags, maar er is niets mis mee om de pannenkoekjes te eten wanneer je er maar zin in hebt! Meestal zijn ze opgerold met suiker of in driehoekjes gevouwen en gevuld met jam, en vaak met een flinke toef slagroom.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Beleg je pannenkoek met suiker, slagroom en jam en… geniet!

Recept ideeën

Over Astrid Wiesenekker
'Groene' landen zijn al jaren mijn favoriete vakantiebestemmingen. Sinds 2011 zit ik dus helemaal op mijn plek bij IJsland Tours. Met mijn kennis en ervaring van IJsland en de Færøer, stel ik graag mooie reizen samen naar deze fantastische bestemmingen!

Alle blogs van Astrid