In IJsland heet dit bijzondere gerecht Kakósúpa. Dit IJslandse dessert is zó lekker dat het ook vaak als hoofdgerecht wordt geserveerd. Voor veel kinderen is dit, hoe verrassend ook, hun favoriete toetje. Het is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Dus ik deel graag dit recept met jou.
Ingrediënten
- 3 theelepels cacao poeder
- 3 theelepels suiker
- 1/2 theelepel kaneel
- 2 kopjes water
- 3 kopjes melk
- 1 theelepel maïzena
- snufje zout naar smaak
Bereiding
- Mix de cacao poeder, suiker en kaneel in een pan.
- Voeg het water toe en roer het tot een glad geheel.
- Breng het mengsel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg de melk toe en breng het weer aan de kook, waarna je het 2-3 minuten laat doorkoken.
- Meng de maïzena met een klein beetje water tot een glad papje en voeg het langzaam toe aan de soep.
- Haal de pan van het vuur.
- Voeg een snufje zout naar smaak toe.
Serveertip:
Garneer je soepje met een flinke toef slagroom en een handje geroosterde granen en serveer met een glas melk en biscuitjes erbij!
