Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Mijn absolute excursie top 3 IJsland

Door: Astrid Wiesenekker

Rijden door het ruige, ongerepte landschap van IJsland is al een avontuur. Maar je kan het nog avontuurlijker maken door een excursie in te plannen. Ik kan eindeloos excursies aanraden, elke regio heeft wel iets fantastisch! Ik houd het bescheiden deze eerste keer en deel mijn absolute top 3 met jou!

Papegaaiduikers spotten

Als eerste de boottocht naar het eilandje Drangey. Het is echt een unieke ervaring, waarbij sightseeing, papegaaiduikers spotten, varen en wandelen worden gecombineerd. Als het bootje aanlegt bij de vogelrots is het een flinke klim langs de kliffen vol papegaaiduikers. Je klautert letterlijk tussen de papegaaiduikers omhoog. Eenmaal op het topje is het genieten van spectaculaire uitzichten en de oude sagen van de gids. Omdat de papegaaiduikers niet altijd op IJsland te vinden zijn, kan je deze excursie maken tussen mei en september. Ben je enthousiast geworden? Je vindt hier meer informatie!

De steile klim tijdens de Drangey excursie

Tijdens de tour kom je tot rust onder het genot van de oude IJslandse sagen.

Ultieme walvistour!

Als tweede neem ik je graag mee op de walvisexcursie vanuit Dalvík in het noorden van IJsland. Het walvis spotten alleen is al een avontuur. Je maakt kans op het spotten van bultruggen, dwergvinvissen, dolfijnen en bruinvissen. Als je geluk hebt is tijdens deze excursie de blauwe vinvis te zien. Er wordt er ook aan vogel spotten gedaan, naar onder andere de papegaaiduiker. Na al dit natuurgeweld gaat het schip voor anker en krijg je een hengel! Dat is op IJsland in deze baai een soort van prijsvissen. Succes gegarandeerd dus! De gevangen vis wordt aan boord gefileerd en eenmaal op het vaste land gegrild. Eet smakelijk! Verser ga je het niet krijgen. Kortom een fantastische en complete walvisexcursie: see for yourself!

Walvissen spotten vanuit Dalvik

Prijs vissen tijdens de walvis excursie

Actief op de gletsjer

Zeg je IJsland, dan zeg je gletsjers. En nu moet ik kiezen tussen een gletsjerwandeling en een sneeuwscooter tour. Dat is een lastige! Het leuke van een avontuurlijke gletsjerwandeling is de wandeling met stijgijzers onder je (berg) schoenen en een ijsbijl. Je loopt op de gletsjer met een ervaren gids. Je krijgt veel informatie over gletsjers en ziet van heel dicht bij de gletsjer spleten en watervalletjes. Een aanrader dus.

Gletsjerwandeling op IJsland

Maar ja, als je van snelheid houdt is een sneeuwscooter tour ook een aanrader! De rit naar je scooter is met een stoere 4×4 superjeep en is al een hele belevenis. Als je echt niet kan kiezen, zoals ik, dan doe je ze toch allebei?!

Sneeuwscooteren op de gletsjer

Over Astrid Wiesenekker
'Groene' landen zijn al jaren mijn favoriete vakantiebestemmingen. Sinds 2011 zit ik dus helemaal op mijn plek bij IJsland Tours. Met mijn kennis en ervaring van IJsland en de Færøer, stel ik graag mooie reizen samen naar deze fantastische bestemmingen!

Alle blogs van Astrid