Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Meet the Team – Linde in Peru

Door: Linde Heddes

Het lijkt ons leuk om een ook inzicht te geven over wie wij zijn, daarom gaan wij af en toe een blog post schrijven over iets persoonlijks. Omdat vakanties op en top een zomeronderwerp zijn begin ik dan ook met een blog over mijn eigen vakantie naar Peru.

De eerste plannen voor deze reis zijn al meer dan een jaar voor vertrek gemaakt, wanneer mijn vader belt met de vraag of ik met hem wil wandelen in Peru. Daar hoef ik niet lang over na te denken, want Peru staat al jaren op een lijst met “places to visit” en andere plannen heb ik nog niet. Goed, we gaan niet naar Peru vliegen voor alleen een wandeling dus daar gaan we een langere vakantie aan vast knopen. Mijn moeder en jongere zusje zijn het echter niet helemaal mee eens omdat ze wel mee willen naar Peru, maar niet mee willen wandelen. Goed daar valt wel iets omheen te plannen.

Areuipa
Arequipa – Plaza de Armes

Met z’n vieren vliegen we eind april naar Lima, en daarna door naar Arequipa waar we beginnen aan een rondreis van 2 weken. Vol enthousiasme duiken wij in wat het koloniale stadje Arequipa ons te bieden heeft: Het mooie Santa Catalina klooster met zijn kleurrijke muren, leuke restaurantjes en natuurlijk het Plaza de Armes.

Na Arequipa reizen we door naar Colca Canyon, wat qua natuur een van de hoogtepunten van de reis is. Na Colca Canyon volgt de busrit naar Puno, een stad aan het Titicaca meer. Wandelen in de canyon, kajaken op het meer en een bezoek aan de zeer toeristische Uros eilanden. Omdat iedereen, behalve ik zelf om de beurt last heeft van hoogteziekte zijn we niet altijd voltallig voor iedere activiteit, maar het blijft schitterend en erg gezellig.

Colca Canyon

Na het bezoek aan het Titicaca meer vertrekken we richting Cusco en komen we onderweg al onze eerste Inca ruïnes tegen. In Colca Canyon hebben we wel terrassen van pre-Inca culturen gezien, maar nu wordt het tijd om ons onder te dompelen in de geschiedenis van het Inca rijk. We beginnen met het verkennen van enkele locaties in de Sacret Valley. Gewapend met een lijstje namen van locaties en een globale kaart maken wij de taxi chauffeur duidelijk maken waar we heen willen. Het gaat wat moeizaam want wij spreken geen Spaans en hij geen Engels, maar we komen er uit.

De ruïnes van Pisaq

Achteraf gezien denk ik dat ik de ruïnes van Pisaq, in de Sacret Valley misschien wel mooier vind dan Machu Picchu, al valt de ligging van Machu Picchu niet te evenaren. Het is echter zo druk in Machu Piccu! Omdat wij tickets hebben voor 6 uur ’s ochtends kunnen wij bij Machu Picchu naar binnen als de poorten open gaan en je de ruïnes kunt aanschouwen terwijl het nog niet krioelt met andere bezoekers.  Samen met mijn zusje beklim ik dan Machu Picchu Mountain, ca. 600 traptreden omhoog naar de top vanaf waar je echt neerkijkt op de ruïnes in de diepte.

Machu Picchu vanaf het eerste uitkijkpunt

Na dit geweldige bezoek aan Machu Pichu sluiten we de reis voor mijn moeder en zusje af met een bezoek aan de zoutmijnen van Maras, de Inca proeftuinen van Moray en de wevers van Chocquerai. Na een laatste gezellige avond in Cusco zwaaien we mijn moeder en zusje uit als ze vertrekken richting de luchthaven. Nu is het tijd voor ons wandelavontuur!

Rainbow mountain linde
Rainbow Mountain – schitterend!

De volgende ochtend worden we al ruim voor het ontbijt opgehaald om te beginnen aan onze wandeltocht. We gaan in 5 dagen de Ausangate route lopen, inclusief bezoek aan Rainbow Mountain.  Het is schitterend, zonnig weer als we aankomen. We gaan lopen met een gids, twee paarden begeleiders en een kok. De groep bestaat echter uit alleen ik en mijn vader, dus kan het tempo volledig op ons worden aangepast. Voordat we beginnen met lopen wordt eerst ons ontbijt klaargemaakt en onderweg wordt zelfs voor de lunch een keuken/dinertent opgezet inclusief tafels en stoelen, wat een luxe! Bij de eerste pas blijkt deze tocht toch echt wel zwaar en terwijl ik nog niet eerder last heb gehad van hoogteziekte heb ik het erg moeilijk.  Passen van 5000m zijn niet mis en het lukt mij de eerste twee dagen gewoon niet om de twee passen die wij per dag zouden moeten lopen ook werkelijk op te komen. Op dag 1 wordt ik ‘s middags op een paard gezet, maar op dag twee besluiten we na de 1e pas van de dag toch de route in te korten. In ons gewijzigde programma bezoeken we Rainbow Mountain op de laatste volledige dag en worden we een dag eerder opgehaald. Omdat we een dag eerder terug zijn in Cusco hebben we tijd om allerlei kunstwinkeltjes af te struinen op zoek naar een leuk nieuw schilderij voor in het huis van mijn ouders.

Tijd voor een vlucht over de Nasca lijnen

Na deze wandelervaring is het tijd om terug te vliegen naar Lima, voor nog een laatste paar dagen die we doorbrengen in Paracas, de woestijn oase Huancahina en een vlucht over de Nasca lijnen. En dan komt aan deze geweldige reis een einde en is het tijd om terug te vliegen.

Over Linde Heddes
In 2017 ben ik bij IJsland Tours begonnen, net terug en verliefd op het ruige landschap van IJsland en het gemoedelijk groene Færøer. Ik vind het geweldig om dit enthousiasme te gebruiken om ook anderen te laten genieten van deze prachtige bestemmingen.

Alle blogs van Linde