Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Meet the Team – Ilse in Italië

Door: Ilse van den Hoven

Dit zou zo maar eens een hele saaie blog kunnen worden voor een lezer die spannende verhalen verwacht over vuurspuwende vulkanen op IJsland… of over hongerige ijsberen op Spitsbergen… of over gletsjers op Groenland waar brokken ijs met donderend geweld te water storten…

Deze blog gaat namelijk over…. Mijzelf! In La Bella Italia, welteverstaan. Wij (het ontzettend leuke team van IJsland Tours) delen af en toe wat persoonlijke verhalen, en deze zinderende zomer staat in het teken van onze eigen vakanties.

Natuurlijk kan er voor mij qua natuurschoon niets tippen aan de mooie bestemmingen die IJsland Tours aanbiedt. Toch zijn er wel wat praktische overwegingen geweest om voor iets anders te kiezen: ik ben nogal een familiemens. Niet persé omdat ik familiebanden zo belangrijk vindt, maar vooral omdat ik zo’n leuke familie heb! Dus vieren wij regelmatig de zomervakantie met elkaar.

Uitzicht over Lugano

Dit jaar gaan wij (eigen gezin met man en puberzoon) en de gezinnen broer en zus, wederom La Dolce Vita ervaren. Net als vorig jaar strijken wij neer bij het mooie meer van Lugano in Noord-Italië. Heerlijk om vakantie met zo’n groot gezelschap te vieren in een schitterende omgeving van bergen, meren, kleine pittoreske dorpjes, en natuurlijk met prachtig weer! Het ultieme vakantiegevoel wordt ook behoorlijk versterkt door de enthousiaste en uitbundige Italianen, die altijd een vrolijke glimlach voor mijn lieve nichtje van 2 jaar hebben (terecht, het schattigste nichtje dat er bestaat!).

Ons vakantie-adres is een mooi huis direct aan het meer gelegen, vanuit de tuin nemen we zo een duik in het water. Sommige van onze vakantiedagen zijn alleen gevuld met heerlijk zwemmen in het meer, afgewisseld met lekker borrelen in de tuin (vooral mijn zus en ik kunnen de italiaanse vino érg waarderen), een spelletje doen, en ’s avonds lekker eten (manlief is onze persoonlijke Jamie Oliver, hoewel ook de pizza’s in het dorpje iets verderop onweerstaanbaar zijn!)

Heerlijk zwemmen in het meer

De omgeving van de Italiaanse meren is zo mooi, dat een beetje cultuur snuiven ook standaard op het programma staat, met bezoekjes aan leuke dorpjes als Porlezza, Bellagio, en het wat grotere Como. Overal op de routes zijn de mooiste historische bouwwerken, kleine kerkjes en pallazo’s te vinden.

De Funicolare brengt je naar de top van de berg

Met zo’n groot gezelschap is het ook niet moeilijk een ‘slachtoffer’ te vinden om een flinke dagtocht in de bergen te maken. Je hoeft dat overigens niet al te zwaar te maken in deze regio; er zijn veel locaties rond de meren waar je met een kabelbaan (Funicolare) de top van een mooi uitzichtpunt bereikt, om vervolgens via slingerpaadjes, vaak ook door bossen, in rustig tempo terug naar het dal loopt. Ik ben van plan in ieder geval dit jaar voor wat mooie wandeltochten weer mijn broer te strikken, die vorig jaar begin zomer ook mijn gezellige wandelmaatje op de Laugavegur trekking in IJsland was!

Laugavegur trekking IJsland met mijn broer

Italië: ik heb er zin in! Buone Vacanze a Tutti!

Over Ilse van den Hoven
Al sinds 2006 ben ik bij deze leuke organisatie werkzaam! Inmiddels heb ik diverse mooie reizen naar IJsland, Groenland, Spitsbergen en de Faeroer gemaakt. Onze bestemmingen vind ik stuk voor stuk uniek, en ik deel mijn enthousiasme graag!

Alle blogs van Ilse